Ce este și cum se aplică gelul pentru sprâncene?
 

Ce este și cum se aplică gelul pentru sprâncene?

Adăugarea volumului și ordonarea firelor de păr sunt două dintre obiectivele gelurilor pentru sprâncene. Aflați mai multe despre acest produs!
Ce este și cum se aplică gelul pentru sprâncene?

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Sprâncenele sunt din ce în ce mai importante, deoarece au capacitatea de a încadra chipul și de a transforma fața. Acesta este motivul pentru care un produs grozav este gelul pentru sprâncene. Este un produs cosmetic conceput pentru a le defini și stiliza fără a le lăsa lipicioase. Cum se aplică gelul pentru sprâncene?

Este similar cu un tub de rimel, care permite delimitarea corectă a sprâncenelor. În unele cazuri, puteți chiar să adăugați mai mult volum. Cu toate acestea, nu umple golurile apărute din cauza lipsei părului.

Și, deși poate fi achiziționat în culori transparente, unele mărci de produse cosmetice au adăugat pigmenți de culoare. Citiți mai departe și aflați mai multe despre cum să utilizați gelul pentru sprâncene!

Ce este un gel pentru sprâncene?

Gelul pentru sprâncene este un produs cosmetic care are o formulă chimică ușoară, ce împiedică întărirea produsului atunci când este aplicat. În plus, nu lasă reziduuri, ceea ce conferă un aspect mai natural.

Gelul pentru sprâncene poate fi achiziționat în 2 formate:

  • Un tub mic cu o perie
  • Un unguent

Unguentul este cel mai recomandat pentru colorarea și umplerea golurilor. Există mai multe versiuni de culoare și chiar una incoloră, ideală pentru îmblânzirea sprâncenelor rebele.

Exemplu de cum se aplică gelul pentru sprâncene

Cum se aplică gelul pentru sprâncene?

Gelul controlează firele de păr și le face să pară mai îngrijite. Acesta umple sprâncenele până la 6 ore. Pentru ca produsul să își atingă scopul, cel mai bine este să începeți prin pensarea și modelarea sprâncenelor.

Apoi, excesul de gel trebuie îndepărtat cu peria în direcția opusă creșterii firelor pentru a păstra pigmentul. Apoi, sprâncenele trebuie periate în sus și în jos, în direcția în care merg firele de păr. Dacă folosiți gel transparent, culoarea poate fi aplicată mai întâi cu un creion.

În cazul utilizării gelului tip pomadă, sprâncenele trebuie să fie modelate cu un pieptene special. Impregnați peria în unguent și glisați-o peste firele de păr, mai ales în zonele în care există găuri.

Avantajele și dezavantajele gelului pentru sprâncene

Pentru acele femei care nu pot recurge la alte tratamente (cum ar fi microblading-ul) sau care doresc să păstreze aspectul sprâncenelor naturale, acest produs este cea mai bună opțiune. Chiar și așa, să vedem argumentele pro și contra.

Avantaje

Gelul pentru sprâncene este un produs ușor de aplicat, care vine în mai multe opțiuni de culoare adaptate nevoilor fiecărei persoane. De asemenea, face ca sprâncenele să pară mai stufoase. Cel mai mare avantaj al său este faptul că se aplică în 30 de secunde.

Dezavantaje

Gelurile transparente sunt puțin strălucitoare. Produsele care au pigmenți au o compoziție mai densă, încărcând sprâncenele. Un alt dezavantaj este faptul că produsul este recomandat pentru utilizare pe cont propriu, separat de alte produse.

Cum să eliminați gelul de sprâncene?

Curățarea este unul dintre secretele feței sănătoase. Nu trebuie să uităm că gelul pentru sprâncene este ca orice produs cosmetic, prin urmare, este necesar să îl îndepărtați în fiecare zi înainte de culcare.

Deși unele dintre aceste produse au formule impermeabile, cel mai bine este să folosiți un produs de curățare pe bază de ulei. Acest lucru vă va permite să eliminați complet ingredientele produsului.

Fată care știe cum se aplică gelul pentru sprâncene

Alte trucuri pentru a folosi gelul pentru sprâncene

Vă oferim câteva ultime sfaturi pe care le puteți lua în considerare pentru a utiliza gelul pentru sprâncene:

  • Aplicați o picătură pe dosul palmei. Luați o perie unghiulară (subțire), treceți-o prin gel și apoi conturați interiorul sprâncenelor.
  • După aplicarea gelului pentru sprâncene, curățați conturul cu anticearcăn lichid.
  • Pentru a crea un efect natural, utilizați o nuanță mai deschisă la interior și o nuanță mai închisă la exterior.
  • Dacă sprâncenele voastre sunt maro închis, este recomandat să achiziționați un gel maro deschis pentru un aspect mai natural.

În cele din urmă, amintiți-vă că cel mai bun gel de sprâncene variază în funcție de nevoile fiecărei persoane. Puteți cumpăra versiuni hidratante, cu rezistență timp de 24 de ore și chiar formule puternice care stimulează creșterea părului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Marwah MK, Kerure AS, Marwah GS. Microblading and the Science Behind it. Indian Dermatol Online J. 2021 Jan 16;12(1):6-11. doi: 10.4103/idoj.IDOJ_230_20. PMID: 33768017; PMCID: PMC7982014.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.