Sucuri pentru întărirea sistemului imunitar
 

Sucuri pentru întărirea sistemului imunitar

Un consum mare de fructe și legume ajută la întărirea sistemului imunitar. O modalitate de a le consuma este sub formă de sucuri delicioase.
Sucuri pentru întărirea sistemului imunitar
Maria Patricia Pinero Corredor

Verificat și aprobat de nutriționistul Maria Patricia Pinero Corredor.

Ultima actualizare: 13 decembrie, 2022

Întărirea sistemului imunitar este foarte importantă pentru a evita bolile. Am putea spune că acest sistem este ca o armată care este pregătită să ne apere corpul de dușmani. Descoperiți cele mai bune sucuri pentru întărirea sistemului imunitar!

Întărirea imunității previne bolile

Când imunitatea este ridicată, corpul este capabil să se apere și să atace orice amenințare, fie că este vorba despre un virus, bacterie sau alt microorganism. Dacă imunitatea este slăbită, agenții patogeni vor pătrunde în organism fără niciun fel de problemă sau obstacol.

Sistemul imunitar identifică și distruge acești atacatori și își amintește de ei dacă îi întâlnește din nou. Acesta luptă împotriva oricărui element dăunător sănătății datorită limfocitelor (adică celulelor albe din sânge) și anticorpilor (moleculele de proteine).

Acesta nu este singurul obiectiv al imunității. Imunitatea previne și îmbătrânirea prematură și, mai ales, consecințele acesteia asupra organismului.

Există mulți factori care pot slăbi sistemul imunitar, inclusiv următorii:

  • Stări emoționale negative
  • HIV/SIDA
  • Cancer
  • Lipsă de nutrienți
  • Boli inflamatorii intestinale
  • Proceduri medicale (medicamente, intervenții chirurgicale, tratamente, etc.)

Sucuri pentru întărirea sistemului imunitar

Sistemul imunitar poate fi fortificat într-un mod natural și, de asemenea, delicios.

Suc de căpșuni, portocale și guava

Aceste fructe au o cantitate mare de vitamina C, aspect confirmat de diverse studii. Ele sporesc apărarea organismului. Aveți nevoie de o jumătate de cană de căpșuni, 1 guava și 2 portocale. Spălați și tocați primele două fructe și stoarceți portocalele. Puneți totul în blender și amestecați bine. Beți un pahar pe zi pe stomacul gol, dimineața.

Coacăze, spanac și suc de portocale

Sucuri pentru întărirea sistemului imunitar cu spanac

Ingredientele acestei rețete sunt 2 pumni de coacăze, 6 frunze de spanac și 2 portocale. Spălați coacăzele și îndepărtați-le tulpinile. Curățați portocala și tocați-o. Spălați bine spanacul. Puneți totul împreună în blender și beți un pahar pe zi, de preferat dimineața.

Suc de caise, portocale și struguri

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de 1 rodie, 4 caise, o jumătate de lămâie, 1 portocală, o jumătate de cană de ananas, o cană de struguri și o jumătate de pahar de gheață pisată. Spălați toate fructele și extrageți semințele.

Tăiați-le mărunt, astfel încât să le puteți pune în blender. Amestecați totul până se formează un smoothie omogen. Adăugați gheața și continuați să amestecați. Beți în fiecare zi.

Suc de coacăze, lămâie și mere

Aveți nevoie de 1 mână de coacăze, 1 lămâie și 3 mere. Spălați toate ingredientele, tăiați lămâia în două, tocați merele și puneți totul în paharul blenderului cu o cană de apă. Beți sucul o dată pe zi.

Puteți dubla consumul în timpul iernii sau în perioadele de schimbare a sezonului. Astfel, vă veți întări sistemul imunitar ca acțiune preventivă în momente deosebit de delicate.

Suc de citrice

Sucuri pentru întărirea sistemului imunitar cu portocale

Ingredientele sunt 3 guave, sucul a 3 portocale, 3 mandarine, 2 lime, 1 lămâie și 1 lingură de miere. Pregătiți sucul și turnați-l în blender, adăugând și mierea. Serviți sucul proaspăt făcut, pe stomacul gol.

Suc de dovleac și morcovi

Aveți nevoie de 1 felie de dovleac și 1 morcov mare. Spălați și tocați ambele ingredientele și procesați-le în blender cu cantitatea de apă dorită. Beți un pahar pe zi pe tot parcursul anului. Iarna, consumați două pahare (dimineața și după-amiaza).

Suc de struguri albi și stafide

Este nevoie de 8 boabe de struguri mari și 2 linguri de stafide. Extrageți semințele și spălați bine fructele. Puneți totul în blender și adăugați un pahar cu apă. Amestecați câteva minute. Beți o dată pe zi sau împărțiți în două doze zilnice.

Suc de usturoi, ghimbir și pătrunjel

Aveți nevoie de 2 căței de usturoi, 1 felie mică de ghimbir, 1 mână de pătrunjel, 1 măr verde și 3 morcovi. Se amestecă primele trei ingrediente și apoi se adaugă mărul și morcovii. Puteți adăuga puțină apă. Beți în fiecare zi, în 20 de minute de la preparare.

Suc de portocale, grapefruit și căpșuni

Suc de portocale

Aveți nevoie de 1 portocală, 1 grapefruit, 1 cană de căpșuni (sau afine) și ¼ de ananas feliat. Spălați, curățați, îndepărtați semințele și tăiați toate ingredientele în bucăți. Puneți-le în storcător sau blender. Puteți adăuga puțin suc de lămâie sau miere.

Suc de mere, salată verde și susan

Aveți nevoie de 6 frunze de salată verde, 3 mere și 2 linguri de semințe de susan. Spălați și tocați salata verde și curățați merele de coajă. Puneți toate ingredientele în blender și beți sucul proaspăt pentru a vă întări imunitatea.

Suc de migdale, floarea soarelui și mango

Ingredientele sunt 2 mango, 3 kiwi, 2 mere, 1 lingură de semințe de floarea soarelui și 4 migdale decojite. Curăță și taie fructele, adaugă semințele și procesează. Ține sucul în frigider frigider timp de trei ore. Bea-l rece.

Suc de portocale și ananas

Folosiți sucul a 3 portocale și 3 felii de ananas decojit. Procesați totul în blender și beți sucul foarte rece (puteți adăuga gheață sau apă rece).

După cum puteți vedea, există multe sucuri pentru întărirea sistemului imunitar. Toate sunt naturale, delicioase și sănătoase!

Imaginile sunt oferite de: Bertholf, Andreas Kambanis, Yuri Samoilov și Breville USA.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.