Tipurile de blushuri și caracteristicile acestora
 

Tipurile de blushuri și caracteristicile acestora

Vă place machiajul? Cu siguranță blushul este o parte indispensabilă a rutinei de zi cu zi. Vă spunem ce tipuri de blushuri există și cum se folosesc!
Tipurile de blushuri și caracteristicile acestora

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În domeniul machiajului, există un produs care nu concurează cu altele datorită versatilității și importanței sale. Dacă nu avem la îndemână o trusă completă de machiaj, blushul ne poate scăpa de probleme deoarece are ca efect modificarea expresiei feței. Vă spunem care sunt tipurile de blushuri care există, care sunt caracteristicile lor și cum să le folosiți!

Fardul de obraz, cunoscut și sub numele de blush poate crea volum sau contur feței. De asemenea, în caz de urgență, poate fi folosit ca fard de pleoape și chiar pentru a colora buzele. Oferă posibilitatea de a crea un aspect proaspăt, dând senzația de sănătate. De fapt, numele său provine de la „a se înroși”, care poate fi rezultatul multor emoții.

În anii 1920, fardul de obraz, proaspăt inventat, avea nuanțe de roz asemănătoare cu culorile naturale ale pielii. Mai târziu , în jurul anilor 1950, au apărut tonurile pământii.

Tipurile de blush

Tehnica de aplicare a blushului constă în a-l pune pe obraji. Locul exact unde ar trebui amplasat depinde de efectul dorit și de forma feței. De obicei, urmează linia pomeților.

Pe piață, există o varietate de blushuri pentru toate tipurile de ten: pudră, stick, cremă și lichid. Important este să-l găsiți pe cel potrivit pentru fiecare ten, precum și să citiți instrucțiunile și recomandările pentru a obține rezultate excelente.

1. Blush pudră

Aceasta este cea mai populară formă și una dintre cele mai rezistente pe piele. Poate fi o pulbere compactă sau o pulbere liberă. De fapt, este un produs universal și de bază care va funcționa întotdeauna bine și care nu implică probleme majore în aplicare.

Poate fi mat sau satinat. Pentru tenul matur este recomandat cel mat, în timp ce tenul tânăr ar trebui sa opteze pentru efectul satinat. Efectul mat este mai bun pentru machiajul de zi cu zi, pentru că este mai natural și nu la fel de strălucitor.

Pentru aplicarea fardului de obraz este recomandat sa alegeți o pensulă moale și groasa de dimensiune medie spre mare.

După ce ați scufundat pensula în pudră, o puteți așeza pe pomeți și o puteți întinde până la linia părului, chiar la nivelul urechii. În acest fel, veți evidenția caracteristicile feței, oferind contur și simetrie. De asemenea, dacă aveți o față mai lungă și mai subțire, puteți să zâmbiți și să-l aplicați în cercuri pe zonele care se formează sub pomeți.

Dacă nu avem produse specifice pentru conturare, combinația de farduri deschise și închise poate fi foarte utilă pentru a oferi simetrie feței. Vă recomandăm culorile bej, roz și pământiu.

Masă de machiaj cu toate tipurile de blushuri

2. Blush cremă

Acesta este un fard de obraz care funcționează și ca ruj și oferă un efect delicat și natural. Cu toate acestea, nu este recomandat pentru tenul gras sau pentru momentele în care este foarte cald, deoarece se poate scurge. Poate fi sigilat cu pudră pentru a-i oferi o durabilitate mai mare.

Se găsește într-o mare varietate de ambalaje și culori. Pentru aplicarea acestui tip de fard, se recomandă folosirea unui burete, întrucât poate genera pete pe față dacă este întins cu degetele.

Se poate aplica folosind o pensulă specială pentru produse tip cremă. Cu toate acestea, necesită atenție și practică pentru a obține efectul dorit.

3. Blush lichid

Blushurile lichide sunt asemănătoare celor tip cremă, oferind naturalețe și hidratare. Nu sunt foarte cunoscute, deoarece sunt folosite mai mult în machiajul profesional. Au puterea de a da prospețime feței, rezistând mult timp.

Rezultatele pot fi uimitoare. Datorită texturii fluide, este ușor de aplicat. Îl puteți aplica cu un burete, cu o pensulă sau cu degetele.

Din cauza fluidității sale, poate genera pete. S e recomandă a fi folosit pe pielea uscată, deoarece poate conține emolienți pe bază de apă. Folosiți un spray de fixare.

4. Blush cu pigment

Pentru un aspect natural, acesta este fardul de obraz ideal, fiind alcătuit din pigmenți într-o bază lichidă foarte ușoară. Nu aplicați acest tip de fard pe o bază pudrată, deoarece poate crea cocoloașe.

Când suntem obosite, avem o noapte proastă sau pur și simplu suntem palide și cu pielea ternă, blushul pigmentat este o idee excelentă. De obicei, este ușor și natural. Se aplică cu degetele sau cu un burete.

5. Blush perlat

Acest tip de fard este foarte asemănător cu pudra. Este alcătuit din mici perle de pulbere compactă.

Perlele au culori și efecte diferite. Amestecându-le, obțineți tonuri interesante. Nu oferă atât de multă culoare și au un aspect mai natural.

Perle bronzante cu rol de blush
Blushul perlat este încă o opțiune. De fapt, este praf transformat în sfere.

Cum să alegeți culoarea potrivită de blush?

După ce ați care sunt tipurile de blushuri care există și care sunt caracteristicile acestora, trebui să știți să alegeți o culoare ideală. Un ghid profesional de machiaj subliniază faptul că nuanțele sunt grupate în trei categorii mari:

  1. Auriu
  2. Roz
  3. Bej

Tonurile de roz sunt pentru pielea albă, care nu este favorizată de bej. Tonurile bej sunt ideale pentru tenul brun mediu. Tonurile aurii sunt foarte bune pentru pielea închisă și neagră, deoarece oferă luminozitate.

În orice caz, fardul de obraz este un produs esențial pentru a crea machiajul perfect și a oferi armonie feței. Prin urmare, ar trebui să vă simțiți confortabil cu culoarea aleasă.

Experimentați cu marea varietate de texturi și culori.

Tipurile de blushuri: toate merită testate

Fardul de obraz este un produs minunat și indispensabil în orice trusă de machiaj. Există multe prezentări și culori. În plus, poate servi multor scopuri  în cazul în care vă aflați într-o excursie sau aveți prea puțin spațiu disponibil în geantă. Profitați de potențialul său. Nu uitați să alegeți mai multe nuanțe.

În plus, trebuie să știți că există produse ecologice, create din pigmenți naturali. Ca ultimă recomandare, înainte de a aplica machiajul, aplicați un ritual corect de îngrijire a feței, cu curățare și hidratare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ribes, S., Corral, R., & Úbeda, L. (s/f). ESTRATEGIAS Y CONOCIMIENTOS TÉCNICOS PARA EL DOMINIO DE LA PROFESIÓN DE MAQUILLADOR PROFESIONAL: El estudio del color, análisis del rostro para el tratamiento de sus imperfecciones, técnicas de maquillaje, los cosméticos y sus procedimientos de aplicación. Videocinco Editorial.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.