7 uleiuri afrodisiace pe care ar trebui să le încerci
 

7 uleiuri afrodisiace pe care ar trebui să le încerci

Deși există alternative comerciale care pretind că trezesc dorința sexuală, putem profita și de proprietățile unor uleiuri naturale care sunt afrodisiace perfecte.
7 uleiuri afrodisiace pe care ar trebui să le încerci

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Uleiurile afrodisiace sunt cele care ajută la trezirea dorinței sexuale. În ultimii ani, au devenit foarte populare, deoarece sunt un ajutor util pentru a avea relații sexuale mai plăcute. Descoperiți 7 uleiuri afrodisiace excelente!

Utilizarea acestor produse, indiferent dacă sunt aplicate pe piele sau folosite în aromaterapie, stimulează plăcerea olfactivă și îmbunătățește starea de spirit în momentul de intimitate. În plus, unele sunt utile pentru îmbunătățirea circulației, hidratarea pielii și eliberarea tensiunilor care pot interfera cu calitatea sexului.

Pot fi achiziționate din magazinele erotice, dar există și variante 100% naturale cu efecte interesante. Dorim să vă împărtășim cele mai bune 6 uleiuri afrodisiace, astfel încât să le încercați alături de partener!

Uleiuri afrodisiace eficiente

Utilizarea uleiurilor esențiale în intimitate nu este un subiect nou. De fapt, mulți ani au fost folosite ca stimulente pentru a avea întâlniri mai plăcute. În primul rând, aromele lor sunt plăcute și fac atmosfera mai relaxantă și mai erotică.

Mirosul pe care îl emană aceste produse se conectează cu părțile cele mai sensibile, deoarece, după cum explică Frontiers in Psychology , mirosul este o poartă către sistemul limbic, adică centrul emoțiilor.

Unele studii, precum cel publicat în Pharmacognosy Reviews , evidențiază faptul că diferite tipuri de uleiuri esențiale pot avea proprietăți afrodisiace atunci când sunt inhalate înainte sau în timpul actului sexual. Mai exact, pot ajuta la stimularea erecțiilor la bărbați și a orgasmului la femei.

1. Ulei esențial de trandafir

Uleiuri afrodisiace cu trandafiri

 

Aroma subtilă a uleiului esențial de trandafir este legată de senzualitatea în timpul actului sexual. Este utilă pentru creșterea libidoului la femei și, după cum a concluzionat un studiu publicat în Avicenna Journal of Phytomedicine , ajută la reducerea anxietății și a depresiei.

Aceste ultime două tulburări sunt legate de un libido mai scăzut, pe lângă problemele din viața de cuplu. Prin urmare, utilizarea acestui ulei poate fi un bun ajutor terapeutic.

Cum se utilizează?

  • Aplicați uleiul pe corpul partenerului printr-un masaj blând.
  • Dacă doriți, adăugați-l în apă pentru a face baie împreună.

2. Ulei esențial de lavandă

Datorită aromei sale caracteristice, uleiul esențial de lavandă este un produs relaxant și revitalizant care poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit înainte și în timpul actului sexual.

Potrivit unei recenzii publicate în Journal of Menopausal Medicine, este ideal pentru reducerea stresului și îmbunătățirea dorinței sexuale. Printre altele, utilizarea sa în aromaterapie combate depresia și crește calitatea somnului.

Cum se utilizează?

  • Diluați 3 sau 5 picături de ulei esențial într-un ulei de bază, cum ar fi uleiul de măsline sau de migdale. Aplicați-l pe piele printr-un masaj blând.
  • Puteți, de asemenea, să-l diluați în apă și să vă bucurați de o baie cu partenerul pentru a crește dorința sexuală.
  • O altă variantă este să-l puneți în apă clocotită, astfel încât vaporii săi să umple camera.

3. Ulei esențial de iasomie

Uleiuri afrodisiace cu iasomie

 

Iasomia este unul dintre cele mai populare uleiuri afrodisiace. În cultura populară, acest ulei este folosit pentru a crește dorința sexuală. Este folosit și la fabricarea parfumurilor sexuale.

Uleiul esențial de iasomie are o aromă care seduce și relaxează, permițându-vă să vă bucurați de întâlniri romantice pline de pasiune. Într-un studiu publicat în Natural Product Communications, s-a afirmat că acest ulei ajută la ameliorarea depresiei și îmbunătățește starea de spirit.

Cum se utilizează?

  • Masați corpul partenerului în timpul preludiului.
  • Cel mai bine este să-l aplicați în spatele urechilor, pe gât și în alte zone erogene unde partenerul poate simți ușor mirosul.

4. Ulei esențial de nucșoară

Deși nu este la fel de popular ca precedentele, uleiul esențial de nucșoară a devenit popular ca aliat pentru îmbunătățirea libidoului feminin și reducerea unor probleme sexuale masculine.

Potrivit unui studiu publicat în BMC Complementary and Alternative Medicine , conține o substanță cunoscută sub numele de miristicin, care îi conferă proprietăți de stimulant sexual. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe dovezi.

Cum se utilizează?

  • Combinați uleiul de nucșoară cu un ulei de bază (măsline, nucă de cocos, migdale, etc) și utilizați-l pentru a masa sânii, spatele sau picioarele.

5. Ulei esențial de ghimbir

Loțiune cu ghimbir

 

Un ulei nu foarte comun când vine vorba de dorința sexuală este uleiul de ghimbir. Aroma sa relaxantă este utilă în timpul actului sexual.

Cum se utilizează?

  • Combinați uleiul de ghimbir în părți egale cu ulei de măsline sau de trandafiri.
  • Masați pielea cu mișcări ușoare și erotice.

6. Ulei esențial de lemn de santal

Uleiul esențial de lemn de santal este unul dintre cele mai recomandate uleiuri afrodisiace pentru a trezi dorința sexuală masculină, deoarece aroma lui este foarte atractivă și stimulatoare.

Cum se utilizează?

  • Aplicați o cantitate mică de ulei de lemn de santal combinat cu un ulei de bază (nucă de cocos sau măsline) pe zonele erogene.
  • Utilizați-l în combinație cu alte uleiuri pentru a efectua un masaj erotic.

Îndrăzniți să folosiți aceste uleiuri afrodisiace pentru a îmbunătăți experiența sexuală cu partenerul? Alegeți-l pe cel care vă atrage cel mai mult și profitați de proprietățile sale pentru a vă bucura de întâlniri mai pasionale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.