Utilizările și beneficiile bilelor chinezești - Doza de Sănătate
 

Utilizările și beneficiile bilelor chinezești

Există multe instrumente care ajută la promovarea sănătății planșeului pelvin. Astăzi, vom vorbi despre bilele chinezești și beneficiile lor, contraindicațiile și modalitățile de utilizare a acestora.
Utilizările și beneficiile bilelor chinezești
Maricela Jiménez López

Scris și verificat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 16 aprilie, 2021

Din ce în ce mai multe femei sunt conștiente de importanța îngrijirii podelei pelvine. Vestea bună este că există instrumente de ajutor, cum ar fi bilele chinezești. Află care sunt utilizările și beneficiile bilelor chinezești!

Există multe instrumente care pot ajuta femeile să-și mențină sănătatea planșeului pelvin. Bilele chinezești sunt un bun exemplu în acest sens. De fapt, mai mulți producători au lansat bile cu diferite forme și greutăți și chiar și industria media face reclamă beneficiilor lor pentru sexualitatea feminină.

Cu toate acestea, la fel ca în cazul automedicației, auto-prescripția pentru bilele chinezești nu este întotdeauna soluția la toate problemele planșeului pelvin feminin. De fapt, poate fi chiar contraproductivă și, în funcție de context, contraindicată.

Acesta este motivul pentru care recomandăm întotdeauna ca, înainte de a folosi bile chinezești, să consulți un profesionist în domeniul sănătății. Acesta îți va evalua tonusul și forța podelei pelvine. Astfel, în cazul unei patologii, vei primi tratamentul cel mai potrivit pentru cazul tău specific.

În articolul de astăzi, vom vorbi despre beneficiile, modul de utilizare și contraindicațiile bilelor chinezești. Pentru început, să aruncăm o privire la ceea ce sunt aceste accesorii feminine.

Beneficiile bilelor chinezești pentru sănătate

Cum funcționează bilele chinezești

Bilele chinezești sunt un dispozitiv format din una sau două bile (mai multe bile legate printr-un cablu) care adăpostesc alte bile mai mici care produc o vibrație în podeaua pelvină de fiecare dată când femeia se mișcă sau merge.

Mecanismul de acțiune al bilelor chinezești este după cum urmează: atunci când le introduci în vagin, podeaua pelvină trebuie să-și contracte mușchii involuntar, astfel încât bilele să nu cadă. De asemenea, bilele mici produc o vibrație care crește lubrifierea și tonusul muscular general atunci când femeia se mișcă.

Femeia trebuie să se miște pentru ca bilele să își îndeplinească funcția. Este inutil să le pui și să te întinzi.

Utilizarea bilelor va acționa asupra tonusului muscular. Adică, ajută la tonifierea stării bazale a mușchilor pelvisului, pe care nu trebuie să-i confunzi cu mușchii care necesită forță. Aceasta din urmă este contracția voluntară a planșeului pelvin, pe care o poți stimula făcând exerciții Kegel.

Deci, dacă vrei să-ți îmbunătățești tonusul, bilele chinezești sunt o posibilitate. Pentru a le folosi, femeia trebuie să efectueze contracții voluntare ale podelei pelvine în timp ce se deplasează. În acest fel, vei oferi mușchilor pelvini un antrenament complet!

Beneficiile bilelor chinezești

Există câteva beneficii importante ale utilizării bilelor chinezești.

  • Îmbunătățesc tonusul mușchilor pelvisului
  • Combinate cu exercițiile Kegel, acestea pot îmbunătăți puterea podelei pelvine
  • De asemenea, promovează lubrifierea vaginală

Cu toate acestea, trebuie să le ții departe de activitățile sexuale.

Mitul despre femeile care au orgasm pur și simplu prin folosirea bilelor chinezești este alimentat de industria cinematografică. Este un mit, deoarece aceste dispozitive sunt introduse într-o zonă a vaginului care nu are terminații nervoase. Prin urmare, nu generează nicio plăcere – cel puțin nu pentru femeia care le folosește.

În orice caz, utilizarea bilelor chinezești îmbunătățește experiența sexuală a femeii în alte moduri. Acest lucru se datorează faptului că podeaua pelviană își recuperează tonusul normal și, de asemenea, devine mai puternică. Orgasmele resimțite și experimentate de femei devin astfel mai intense și durează mai mult. Bilele promovează, de asemenea, lubrifierea, care este o necesitate pentru orgasm.

Beneficii posibile

În plus față de cele menționate anterior, poți folosi bilele pentru diferite disfuncții ale planșeului pelvin. Cu toate acestea, așa cum am spus mai sus, trebuie să respecți regulile stabilite de profesioniștii din domeniul sănătății. Iată câteva dintre principalele utilizări și beneficii suplimentare ale bilelor chinezești:

  • Acestea funcționează ca un ajutor pentru incontinența urinară.
  • De asemenea, pot preveni constipația cronică.
  • Le poți folosi pentru a-ți antrena podeaua pelvină înainte sau după intervenția chirurgicală a tractului genital feminin.
  • Sunt minunate pentru orice femeie care dorește să prevină prolapsul, incontinența și alte tulburări.
  • De asemenea, sunt bune pentru femeile care fac sporturi de impact, cum ar fi alergarea și antrenamentul cross-fit.
  • Împreună cu exercițiile hipopresive, pot menține podeaua pelvină bine tonifiată și preveni prolapsul.

Când nu folosești bilele chinezești

După cum am menționat mai sus, există contraindicații cu privire la utilizarea bilelor chinezești în anumite situații, cum ar fi:

Tânără care are dureri abdominale
  • Aceste mingi nu sunt recomandate în timpul sarcinii. Cu toate acestea, trebuie să respecți câteva recomandări de igienă dacă ginecologul decide că ai putea beneficia de pe urma utilizării lor în timpul sarcinii.
  • Bilele chinezești nu sunt pentru tine dacă ai sau suspectezi că ai putea avea un prolaps. Cu toate acestea, pot fi o opțiune dacă medicul ți le recomandă pentru întărirea sau tonifierea podelei pelvine în timpul recuperării.
  • Nu trebuie să introduci obiecte precum tampoane, cupe menstruale sau alte dispozitive în vagin în primele șase săptămâni ale perioadei postpartum sau până când nu se oprește complet sângerarea. Le poți folosi după evaluarea postpartum.
  • Nu le utiliza în timpul menstruației, dacă ai o infecție vaginală (cum ar fi vaginismul) sau dacă simți disconfort sau durere în timpul folosirii.
  • De asemenea, nu le utiliza dacă nu le poți ține și ies continuu.

Nu uita să consulți medicul. Numai el te poate diagnostica și îți poate prescrie cel mai bun tratament pentru nevoile tale specifice.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.