4 trucuri pentru un păr lung și sănătos

24 aprilie 2019
Pentru a avea un păr lung și plin de vitalitate, este important să activezi circulația la nivelul foliculilor cu masaje, care reduc și stresul. 

Multe femei caută trucuri pentru un păr lung și sănătos. O podoabă capilară de invidiat este unul dintre cele mai frumoase „accesorii” pe care le poți purta. Părul lung îți oferă ocazia să adopți orice stil dorești și să îți schimbi coafura în câteva minute.

Așa cum bine știm, nu este atât de ușor să ai un păr lung și sănătos. Este necesară o rutină de îngrijire corectă și aplicarea constantă a unor tratamente naturale.

Din fericire, există anumite opțiuni care necesită puțin timp și energie și oferă rezultate surprinzătoare. Greu de crezut? Atunci citește în continuare pentru a descoperi câteva dintre cele mai bune trucuri pentru un păr lung și sănătos.

Trucuri pentru un păr lung și sănătos

1. Folosește un șampon natural fără sare

Trucuri pentru un păr lung și sănătos precum folosirea unui șampon natural

Știm deja că rolul șamponului este de a spăla părul și scalpul. Prin urmare, atunci când cumperi acest produs, trebuie să iei în considerare caracteristicile părului tău. 

Se vorbește în ultimul timp de ideea folosirii unui șampon fără sare. Această sugestie nu este doar un truc comercial, ci chiar s-a dovedit că sarea nu aduce niciun beneficiu podoabei capilare. Din contră, acest ingredient electrizează părul și îl deshidratează, fapt care nu îi oferă un aspect sănătos.

Dacă ai aplicat anumite tratamente precum cele pentru îndreptarea sau hidratarea părului în profunzime, trebuie să folosești un șampon fără sare pentru a menține efectele pozitive.

Recomandarea noastră este să optezi pentru un șampon cât mai natural. Găsești aici o listă de rețete pe care le poți prepara în câteva minute.

2. Împletește-ți părul

Trucuri pentru un păr lung și sănătos precum împletirea acestuia

Dacă nu ai timp să îți aranjezi părul în fiecare zi fără să îl deteriorezi sau să aplici seruri pentru repararea sa, împletirea este unul dintre cele mai bune trucuri pentru un păr lung și sănătos. Această coafură este drăguță și clasică.

În plus, împletiturile sunt confortabile și îți protejează părul de agenții toxici, cum ar fi poluarea, întrucât cea mai mare parte a părului este acoperită. Pentru a preveni deteriorarea zonelor expuse, ține cont de următoarele recomandări:

 • Piaptănă-ți părul până îl descâlcești complet.
 • Aplică un ulei protector, care să acopere toată suprafața părului.
 • Piaptănă din nou părul și împletește-l, având grijă să nu fie prea strânsă sau prea largă coada.

Nu îți lăsa părul împletit zi și noapte. Cel mai bine este să îți lași părul pe spate în fiecare seară și să îl speli pentru a preveni îngrășarea și acumularea mizeriei.

Dacă preferi să te speli pe cap dimineața, desfă coada seara și piaptănă-ți părul, apoi împletește-l din nou și lasă-l așa peste noapte.

3. Activează-ți circulația sanguină

Trucuri pentru un păr lung și sănătos precum masarea scalpului

Nu trebuie decât să te piepteni și să îți masezi scalpul. Este un tratament simplu și plăcut. Partea cea mai bună este că, dacă ai avut o zi foarte stresantă, masajul ajută la eliberarea tensiunii. Masează cu delicatețe toată pielea capului.

Dacă folosești și un alt tratament pentru păr, masarea scalpului va ajuta la activarea nutrienților respectivi. O tehnică simplă este următoarea:

 • Masează ușor scalpul cu perii periei în timp ce te piepteni.
 • O dată la trei zile, aplică pe mâini câteva picături de ulei de levănțică și masează scalpul cu vârfurile degetelor.

4. Folosește măști de păr în mod regulat

Trucuri pentru un păr lung și sănătos precum măștile de păr

Acesta este unul dintre cele mai eficiente și ieftine trucuri pentru un păr lung și sănătos. Îți poți ruga stilistul să îți recomande cel mai bun produs bazat pe caracteristicile părului tău.

Problema este că produsele din comerț sunt, de obicei, destul de scumpe. Chiar dacă rezultatele sunt bune și durabile, știm că nu toată lumea își permite să investească în aceste produse.

O alternativă ar fi tratamentele naturale. Iată câteva opțiuni minunate:

Mască revitalizantă pentru părul gras

Da, este posibil să ai un păr lung și sănătos fără ca acesta să se îngrașe. Cu ajutorul măștii de mai jos, poți reduce sebumul fără să deshidratezi părul. Aplic-o o dată pe săptămână.

Ingrediente

 • 1 lingură de gel de aloe vera (15 g)
 • 1 linguriță de scorțișoară măcinată (3 g)
 • 1 lingură de miere de albine (25 g)

Mod de preparare

 • Amestecă toate ingredientele și aplică masca pe părul curat și descâlcit.
 • Maseaz-o ușor pe rădăcinile părului și las-o să acționeze 15 minute.
 • Clătește cu apă călduță.

Mască pentru părul uscat

Dacă părul uscat și vârfurile despicate te împiedică să ai podoaba capilară la care ai visat, masca de mai jos îți poate fi de mare ajutor. Aplic-o de două sau trei ori pe săptămână.

Ingrediente

 • 1 gălbenuș de ou
 • 1 linguriță de ulei de măsline (5 g)
 • 1 linguriță de ulei de avocado (5 g)

Mod de preparare

 • Amestecă toate ingredientele și aplică masca pe părul curat și descâlcit.
 • Acoperă-ți capul cu o cască de duș și las-o să acționeze 15 minute.
 • Clătește cu apă călduță sau rece.

Nu-ți face griji în privința mirosului de ou impregnat în păr. După îndepărtarea măștii, te poți spăla pe cap cu un șampon natural.

Cunoști și alte trucuri pentru un păr lung și sănătos? Tu la care apelezi de obicei? Care dintre ele oferă cele mai bune rezultate în cazul tău?