5 alimente care ard grăsimile în mod natural
Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila
În ultimii ani, piața a fost saturată cu produse pentru „arderea grăsimilor” care se presupune că ar stimula o pierdere rapidă în greutate. Unele dintre ele sunt naturale, însă altele conțin compuși chimici care ar putea avea efecte secundare. În ciuda riscurilor și a alternativelor, cum ar fi anumite alimente care ard grăsimile, milioane de oameni continuă să folosească produsele din comerț, considerând că pot obține rezultate optime cu efort minim.
Problema este faptul că organismul fiecăruia dintre noi procesează în mod diferit produsele pentru arderea grăsimilor. La unele persoane, efectele sunt minime, iar la altele lipsesc cu desăvârșire.
Așa cum am menționat deja, soluția este să luăm în considerare anumite opțiuni 100% naturale, precum o suită de alimente care ard grăsimile fără să producă efecte secundare.
Există multe ingrediente naturale care, datorită proprietăților lor, stimulează pierderea în greutate fără să îți pună sănătatea în pericol.
Ce înțelegem prin „alimente care ard grăsimile”?
Când vorbim despre alimente care ard grăsimile, ne referim la produse bogate în nutrienți esențiali care îmbunătățesc metabolismul și sănătatea sistemului limfatic.
- Acestea sunt recomandate pentru accelerarea metabolismului și, implicit, optimizarea consumului de energie în corp.
- Printre altele, aceste alimente taie pofta de mâncare excesivă care te determină să servești gustări nesănătoase între mese.
- Alimentele care ard grăsimile oferă energie, îmbunătățind performanțele fizice în timpul antrenamentelor sau al practicării unui sport.
Adevărul despre produsele care ard grăsimile
Produsele care ard grăsimile stimulează funcțiile fiziologice care favorizează pierderea în greutate. Însă acestea nu sunt remedii miraculoase pentru slăbit. Soluția este ca acestea să fie însoțite și de alte obiceiuri sănătoase.
- Numărul de kilograme pierdute diferă la fiecare individ în parte. Totul depinde de metabolismul, alimentația și antrenamentul tău fizic.
- Aceste alimente care ard grăsimile nu funcționează dacă ai o dietă bazată pe grăsimi, zahăr și alte produse încărcate cu calorii și aditivi.
Alimente care ard grăsimile în mod natural
Faptul că există alimente care ard grăsimile nu înseamnă că trebuie să le consumi în mod exclusiv. În schimb, le poți folosi pentru a-ți suplimenta dieta și a stimula pierderea în greutate.
1. Anghinare
Bogată în fibre alimentare, compuși antioxidanți, vitamine și minerale, anghinarea este printre cele mai bune alimente care ard grăsimile, ajutând la slăbit.
- Compușii săi stimulează producția de bilă, o substanță responsabilă de digerarea grăsimilor.
- În plus, această legumă reglează nivelul de colesterol și trigliceride, lipide care afectează sănătatea sistemului cardiovascular.
- Totodată, anghinarea are proprietăți detoxifiante care stimulează eliminarea deșeurilor.
- Fibrele din compoziția sa îmbunătățesc digestia și combat anxietatea.
2. Lapte bătut
Laptele bătut este bogat în proteine de calitate superioară și nutrienți care stimulează arderea grăsimilor, contribuind la creșterea procentului de masă musculară.
- Aminoacizii întăresc musculatura și îmbunătățesc consumul de energie în timpul exercițiilor fizice.
- În plus, laptele bătut este inclus pe lista de alimente care ard grăsimile deoarece corpul are nevoie de multă energie pentru a-l procesa.
3. Ceai verde
Ceaiul verde este unul dintre cei mai buni aliați pentru slăbit. Acesta are puține calorii, conține antioxidanți puternici și îmbunătățește digestia.
- Principalele beneficii sunt atribuite conținutului de galat de epigalocatechină (EGCG), un polifenol benefic pentru metabolism și sănătatea ficatului.
- În plus, acest compus stimulează un proces numit termogeneză, care implică accelerarea arderii caloriilor.
4. Grepfrut
Grepfrutul este alegerea ideală pentru persoanele care vor să slăbească fără să apeleze la diete restrictive sau riscante.
- Acest fruct citric este sărac în calorii și are proprietăți diuretice și detoxifiante datorate conținutului ridicat de apă și antioxidanți.
- În plus, fibrele prelungesc senzația de sațietate și facilitează digestia.
- Totodată, grepfrutul contribuie la reglarea glicemiei, optimizând consumul de energie.
5. Piper cayenne
Piperul cayenne este un ingredient picant folosit, în general, la condimentarea mâncării. Consumat cu moderație, acesta stimulează arderea caloriilor.
- Principalul său ingredient activ, capsaicina, are un efect termogenic, stimulând arderea grăsimilor.
- Aceasta îmbunătățește circulația și protejează organele excretoare, care se ocupă cu eliminarea deșeurilor din organism.
Cauți recomandări de alimente care ard grăsimile? Nu ezita să incluzi ingredientele naturale de mai sus în cura ta de slăbire.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- López-Molina, D., Navarro-Martínez, M. D., Melgarejo, F. R., Hiner, A. N. P., Chazarra, S., & Rodríguez-López, J. N. (2005). Molecular properties and prebiotic effect of inulin obtained from artichoke (Cynara scolymus L.). Phytochemistry. https://doi.org/10.1016/j.phytochem.2005.04.003
- Methacanon, P., Krongsin, J., & Gamonpilas, C. (2014). Pomelo (Citrus maxima) pectin: Effects of extraction parameters andits properties. Food Hydrocolloids. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2013.06.018
- Cabrera, C., Artacho, R., & Giménez, R. (2006). Beneficial Effects of Green Tea—A Review. Journal of the American College of Nutrition. https://doi.org/10.1080/07315724.2006.10719518
- Mahboubi, M. (2018). Cynara scolymus (artichoke) and its efficacy in management of obesity. Bulletin of Faculty of Pharmacy, Cairo University. https://doi.org/10.1016/j.bfopcu.2018.10.003
- Baladia, Eduard, Basulto, Julio, Manera, María, Martínez, Rodrigo, & Calbet, David. (2014). Efecto del consumo de té verde o extractos de té verde en el peso y en la composición corporal: revisión sistemática y metaanálisis. Nutrición Hospitalaria, 29(3), 479-490. https://dx.doi.org/10.3305/NH.2014.29.3.7118
-
Ludy MJ, Moore GE, Mattes RD (2012 ). The effects of capsaicin and capsiate on energy balance: critical review and meta-analyses of studies in humans. Chem Senses. 37(2):103-21. doi: 10.1093/chemse/bjr100
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.