Logo image
Logo image

5 remedii naturale pentru furuncule

4 minute
Astăzi, îți vom prezenta 5 remedii naturale pentru a scăpa de furuncule, care sunt mici umflături roșii pline de puroi, ce pot provoca dureri intense.
5 remedii naturale pentru furuncule
María Belén del Río

Verificat și aprobat de medicul biolog María Belén del Río

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Furunculele sunt umflături roșii care se formează sub piele. În majoritatea cazurilor, acestea sunt rezultatul acțiunii bacteriei Staphylococcus aureus. Cu toate acestea, ocazional, alte bacterii și ciuperci proliferează sub suprafața pielii pentru a le produce. Știai că poți folosi remedii naturale pentru furuncule?

Această problemă poate apărea la baza foliculilor de păr de pe orice parte a corpului. Cu toate acestea, furunculele sunt mai frecvente pe față, gât și fese. Deși tind să dispară singure în câteva zile, cel mai bine este să accelerezi vindecarea prin aplicarea anumitor remedii naturale.

5 remedii naturale pentru furuncule

Apariția furunculelor poate implica o senzație de mâncărime sau durere inconfortabilă. De fapt, atunci când acumulează puroi în interiorul lor, durerea se înrăutățește și poate duce chiar la simptome precum febra. Din fericire, poți preveni aceste neplăceri prin utilizarea unei varietăți de ingrediente naturale. Îți vom spune care sunt acestea, astfel încât să le poți folosi la tine acasă!

Vezi și:

Ce sunt furunculele? 7 sfaturi pentru a scăpa de ele

1. Pudră de turmeric

Some figure
Proprietățile antibacteriene ale turmericului stimulează tratamentul natural al infecțiilor pielii, cum ar fi furunculele.

Curcuma este utilizată în multe tratamente topice datorită proprietăților sale puternice antibacteriene și antiinflamatoare. Contribuie la reducerea riscului de infecții ale pielii și, în același timp, ajută la tratarea furunculelor și a coșurilor.

Cum se folosește curcuma pentru a scăpa de furuncule?

  • Mai întâi, pune pudra de curcuma într-un castron mic.
  • Apoi, amestec-o cu o cantitate mică de apă pentru a crea o pastă.
  • În cele din urmă, aplică tratamentul pe zona afectată de două ori pe zi.

2. Ulei de ricin

Uleiul de ricin conține o substanță numită acid ricinoleic, care se remarcă prin capacitatea sa antiinflamatoare. În același timp, servește și ca antibiotic natural, contribuind astfel la eliminarea furunculelor.

  • Aplică o cantitate mică de ulei de ricin pe furuncul.
  • Lasă uleiul să se absoarbă fără să îl clătești.
  • Repetă aplicarea de 2 sau 3 ori pe zi.

3. Sare Epsom pentru a scăpa de furuncule

Some figure
Prin drenarea furunculelor, vei favoriza regenerarea naturală a pielii.

Pe lângă proprietățile sale relaxante, sarea Epsom (sulfatul de magneziu) are și alte beneficii importante pentru sănătate. În acest caz, ajută la combaterea furunculelor datorită capacității sale de a usca puroiul. Cu alte cuvinte, aplicarea sa ajută la drenarea acestor umflături.

Cum se folosește?

  • Mai întâi, încălzește 2 căni de apă.
  • Apoi, dizolvă 2 linguri de sare Epsom.
  • Înmoaie o compresă în lichid și aplic-o pe zona afectată cu un masaj ușor.
  • Repetă tratamentul de 3 ori pe zi, până când furunculul dispare.

4. Ulei de neem

Deși uleiul de neem nu este la fel de popular ca alte ingrediente naturale când vine vorba de a scăpa de furuncule, este o opțiune excelentă. Conține componente antiseptice, antibacteriene și antiinflamatoare care favorizează refacerea pielii după infecții.

Cum se folosește?

  • Pune o picătură de ulei de neem pe furuncul.
  • Masează cu buricul degetului și lasă uleiul să se absoarbă fără să-l clătești.
  • Repetă acest procedeu de 3 ori pe zi, până când elimini furunculul.

5. Chimen negru pentru a scăpa de furuncule

Some figure
Acest condiment are efecte antibacteriene care ajută la eliminarea infecțiilor și la vindecarea pielii afectate de furuncule.

Chimenul negru are componente antimicrobiene și antiseptice care ajută la tratarea unei varietăți de probleme care afectează sănătatea pielii. Utilizarea acestuia pe furuncule ajută la reducerea umflăturilor, la uscarea puroiului și la prevenirea altor complicații ale infecției.

Cum se folosește?

  • Zdrobește semințele cu o râșniță până obții o pastă groasă.
  • Pune pasta pe zona afectată și las-o să se usuce.
  • Apoi, clătește-te cu apă caldă și săpun antiseptic.
  • Repetă acest tratament de două ori pe zi pentru a obține rezultate optime.

Vezi mai mult:

Antibiotice naturale împotriva infecțiilor ușoare

În concluzie, pentru a scăpa de furuncule…

Nu uita faptul că abordarea corectă a acestei probleme garantează succesul tratamentului. Prin urmare, pentru a preveni complicațiile, evită stoarcerea furunculelor. Dacă faci acest lucru, există un risc mare de a răspândi infecția în alte părți ale corpului. De fapt, acest procedeu poate duce și la o infecție secundară.

Aplicarea constantă a remediilor de mai sus poate fi foarte utilă în accelerarea procesului de vindecare. Cu toate acestea, dacă simptomele persistă sau se agravează, atunci cel mai bun lucru pe care îl poți face este să soliciți asistență medicală. Medicul îți va putea sugera teste pentru a determina cauza care stă la baza afecțiunii. El va putea, de asemenea, să-ți prescrie un tratament suplimentar pentru a scăpa de problemă.

Dacă furunculul se sparge singur și puroiul curge, curăță-i suprafața și acoperă-l cu un bandaj sau un tifon moale steril. Acest lucru va împiedica răspândirea infecției și va ajuta la vindecarea acestuia.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Moghadamtousi SZ, Kadir HA, Hassandarvish P, Tajik H, Abubakar S, Zandi K. A review on antibacterial, antiviral, and antifungal activity of curcumin. Biomed Res Int. 2014;2014:186864. doi:10.1155/2014/186864
  • Patel, V. R., Dumancas, G. G., Viswanath, L. C. K., Maples, R., & Subong, B. J. J. (2016). Castor oil: Properties, uses, and optimization of processing parameters in commercial production. Lipid Insights. https://doi.org/10.4137/LPI.S40233
  • Tabassum, N., & Hamdani, M. (2014). Plants used to treat skin diseases. Pharmacognosy Reviews. https://doi.org/10.4103/0973-7847.125531
  • Waring, R. (2010). Report on Absorption of magnesium sulfate (Epsom salts) across the skin. In Analysis.
  • Alzohairy MA. Therapeutics Role of Azadirachta indica (Neem) and Their Active Constituents in Diseases Prevention and Treatment. Evid Based Complement Alternat Med. 2016;2016:7382506. doi:10.1155/2016/7382506
  • Forouzanfar F, Bazzaz BS, Hosseinzadeh H. Black cumin (Nigella sativa) and its constituent (thymoquinone): a review on antimicrobial effects. Iran J Basic Med Sci. 2014;17(12):929–938.
  • Hajhashemi, V., Ghannadi, A., & Jafarabadi, H. (2004). Black Cumin Seed Essential Oil, as a Potent Analgesic and Antiinflammatory Drug. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1390

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.