Tratament de o lună pentru piele sănătoasă - Doza de Sănătate
 

Tratament de o lună pentru piele sănătoasă

Ca să ai o piele sănătoasă și frumoasă, trebuie să abordezi situația din mai multe puncte de vedere. Îți prezentăm un tratament complet pentru piele sănătoasă!
Tratament de o lună pentru piele sănătoasă

Ultima actualizare: 17 iulie, 2020

O piele sănătoasă și frumoasă este și rezultatul îngrijirii corpului. Este nevoie să-ți cureți pielea, dar trebuie și să-ți purifici organismul. În acest articol, îți oferim un tratament de o lună pentru piele sănătoasă. Acesta este un plan de curăţare profundă a pielii cu soluţii naturale și câteva căi de atac împotriva problemelor care pot afecta tenurile de tip gras sau mixt, predispuse la puncte negre, acnee, furuncule, etc.

Tratament de o lună pentru piele sănătoasă

Curăţarea intestinelor

Tractul gastro-intestinal are un rol esenţial în sănătatea tegumentului, așadar un prim pas spre obţinerea unui aspect îngrijit al pielii este curăţarea intestinelor și asigurarea funcţionării corecte a acestora. Cea mai comună problemă din acest punct de vedere este constipaţia, care are drept consecinţă o acumulare de toxine. Organismul va elimina aceste toxine prin piele sub formă de transpiraţie.

Există mai multe metode naturale pentru curăţarea tractului intestinal și prevenirea constipaţiei:

 • Consumă fructe și legume proaspete în fiecare zi, în special prune, smochine, mere sau spanac și frunze de sfeclă elveţiană;
 • Adaugă seminţe de in în diverse feluri de mâncare;
 • Alege produse din cereale integrale: pâine, paste, orez, grâu, etc.;
 • Solicită medicului tău să-ţi recomande suplimente cu magneziu;
 • Bea câte două pahare de apă caldă pe stomacul gol;
 • Consumă zilnic 2 litri de lichide;
 • Dacă este necesar, fă clisme cu apă, care sunt mai naturale decât clismele cu soluţii din farmacie.

Ține cont de aceste sfaturi până când observi schimbări în bine în ceea ce privește funcţionarea intestinelor.

Legume pentru curățarea pielii în mod natural

Infuzii din plante medicinale

Plantele medicinale sunt extraordinare pentru detoxifierea organismului și curăţarea pielii. În primele zile ale tratamentului, vei observa eliminarea unor toxine sau impurităţi prin piele. Aceasta este o consecinţă normală a detoxifierii, iar pielea se va curăța treptat.

 • Urzica verde: Este o plantă sălbatică benefică pentru o piele sănătoasă și frumoasă, dar și pentru curăţarea interioară a organismului.
 • Brusturele: Decoctul din rădăcină de brusture este foarte util pentru acnee sau furuncule. De asemenea, acesta este deosebit de benefic pentru sănătatea rinichilor.
 • Ceaiul verde: Este foarte eficient pentru detoxifierea organismului și este bogat în antioxidanţi. Contribuie la întinerirea celulelor corpului.
 • Păpădia: Este una dintre cele mai bune plante depurative, ajutând la curăţarea ficatului, a rinichilor și a pielii.

În timpul acestei luni dedicate curăţării organismului și a pielii, plantele prezentate mai sus pot fi alternate sau combinate cu alte ceaiuri, dar important este să bei câte trei căni de infuzii pe zi.

Ceai inclus într-un tratament de o lună pentru piele

Îngrijirea zilnică a pielii

După ce ţi-ai stabilit un program zilnic pentru îngrijirea interioară a corpului prin detoxifiere, trebuie să acorzi o atenţie deosebită și îngrijirii pielii. Așadar, pentru îngrijirea pielii este recomandat să urmezi zilnic câţiva pași:

 • Dimineaţa, spală-ţi faţa cu apă rece;
 • Folosește un tonifiant natural, cum ar fi apa de trandafir, hamamelisul sau mușeţelul;
 • Hidratează-ți tenul. Dacă nu ai o cremă hidratantă potrivită, poţi alege un ulei vegetal: ulei de jojoba (pentru ten gras), ulei de cocos (pentru piele mixtă sau ulei de argan ori de migdale (pentru piele uscată).
 • Masează-ţi ușor faţa pentru a stimula regenerarea naturală a pielii;
 • Seara, repetă acești pași înainte de culcare. Dacă ai folosit machiaj, este nevoie de o demachiere înainte de spălarea pielii. Este important să folosești produse naturale pentru curăţarea zilnică a pielii.

Exfoliere și mască săptămânală pentru ten

Programul tău lunar de îngrijire a pielii ar trebui să includă și câteva tratamente săptămânale, adică aplicarea unor produse pentru exfoliere și a unei măști hrănitoare.

Exfolierea are drept scop îndepărtarea impurităţilor. Una dintre cele mai simple metode de exfoliere este folosirea unui amestec de sare sau zahăr cu aloe vera (sau ulei dacă ai pielea foarte uscată). Freacă ușor pielea cu acest amestec. Apoi, clătește-te cu apă călduţă și aplică o mască pentru curăţarea și hidratarea tenului din argilă verde și iaurt. Masca trebuie lăsată pe piele timp de aproximativ o jumătate de oră, până când arată ca lutul uscat. Apoi, spală-te cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă.

Acesta este un tratament de o lună pentru piele sănătoasă. Dacă aceste necesar, poți relua acest tratament după o pauză de 10 sau 15 zile.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.