Fructe benefice pentru sănătatea tenului - Doza de Sănătate
 

Fructe benefice pentru sănătatea tenului

Fructele sunt alimente foarte sănătoase pentru organism. Știai că acestea oferă beneficii miraculoase și atunci când sunt aplicate pe piele?
Fructe benefice pentru sănătatea tenului

Ultima actualizare: 20 iunie, 2020

Încercarea de a ne reîntineri fața este o luptă zilnică; odată cu trecerea timpului, fața și corpul își pierd fermitatea. Pentru a vă menține aspectul tânăr al pielii, trebuie să nu uitați de îngrijirea ei zilnică. În acest articol, vom discuta despre câteva fructe benefice pentru sănătatea tenului.

Fructe benefice pentru sănătatea tenului

Fructele conțin o cantitate mare de vitamine, antioxidanți și minerale care oferă beneficii pielii atunci când sunt aplicate sub formă de mască sau ingerate. Haideți să aflăm care sunt cele mai bune fructe în acest scop!

Bananele sau bananele plantain

Banane coapte

Bananele clasice și cele plantain sunt bogate în potasiu și magneziu și oferă vitamine esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a organismului. Aceste alimente sunt foarte benefice pentru cei care practică un sport deoarece ajută la recuperarea fizică și mintală după efort.

În ceea ce privește consumul acestor fructe pentru întinerirea feței și a pielii, bananele conțin vitaminele A, B și E – fiecare dintre acestea acționează ca antioxidant în organism.

Lămâile

Lămâile contribuie la procesul de reconstrucție a pielii deoarece conțin o cantitate mare de vitamina C. Acestea sunt disponibile în orice zi a anului, în aproape orice magazin din lume. Lămâile au devenit un tratament natural celebru și datorită posibilității de a le combina cu multe alte ingrediente.

Lămâile conțin vitamina C și pot fi aplicate direct pe piele pentru a elimina coșurile, punctele negre și alte imperfecțiuni specifice mai ales tenului gras. Este necesar să evitați expunerea la soare în timpul tratamentului, deoarece razele UV pot provoca apariția petelor hiperpigmentare. De asemenea, nu aplicați pe ten o cantitate prea mare de zeamă de lămâie.

Portocalele

Portocale pe lista de fructe benefice pentru sănătatea tenului

Portocalele se numără printre citricele care oferă cea mai multă vitamina C organismului. Acestea ne mențin corpul sănătos și pielea fină și oferă și antioxidanți de bază care păstrează fața curată și cu aspect tânăr.

Portocalele au devenit unul dintre cele mai folosite produse de înfrumusețare, deoarece sunt celebre pentru conținutul lor de vitamina A, substanță ce menține pielea tânără. Portocalele sunt un ingredient important în cosmetică, fiind folosite mai ales pentru menținerea tenului fin.

Papaya

Papaya este un fruct foarte bogat în antioxidanți. Consumul de papaya ajută foarte mult la îmbunătățirea digestiei și la eliminarea toxinelor nocive din organism.

Beneficiile oferite de papaya au la bază o substanță numită papaină. Această substanță îndepărtează impuritățile și celulele moarte, regenerându-le pe cele deteriorate. Dacă aplicați papaya direct pe piele, veți beneficia de proprietățile ei de regenerare și purificare.

Mango

Bucăți de mango

Acest fruct oferă o cantitate enormă de vitamina A, care acționează direct asupra pielii, ajutând-o să-și recapete elasticitatea și eliminând ridurile. Mango este de mare ajutor celor care încearcă să-și recapete aspectul tineresc al pielii.

Nu uitați!

Pentru a vă menține pielea sănătoasă, este necesar să consumați multă apă, deoarece aceasta o hidratează și elimină impuritățile. De asemenea, adoptați o dietă sănătoasă și echilibrată și folosiți creme de protecție solară, care vă ajută să preveniți apariția petelor hiperpigmentare și a ridurilor premature.

Toate activitățile de înfrumusețare au nevoie de perseverență pentru a avea șanse de reușită. Trebuie să fie un proces repetitiv și constant, fără abateri, deoarece numai așa veți obține rezultatele dorite.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.