5 sfaturi pentru întărirea unghiilor
Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo
Vrei să știi cum să-ți întărești unghiile în mod natural? Descoperă 5 sfaturi eficiente pentru întărirea unghiilor în rândurile de mai jos!
Unghiile noastre sunt compuse dintr-o serie de straturi ale unei proteine cunoscute sub numele de keratină. Când sunt sănătoase, suprafața lor este netedă și dură, fără nereguli sau fisuri. Cu toate acestea, dacă unghiile se slăbesc, atunci acestea pot deveni casante și gălbui.
Aspectul unghiilor este mai mult decât o simplă chestiune estetică. Unghiile dezvăluie, de asemenea, anumite aspecte ale sănătății. Prin urmare, atunci când sunt slabe și fragile, este important să evaluezi posibilitatea unor deficiențe nutriționale sau a unor boli de bază. În acest caz, va trebui să urmezi tratamentul prescris de medic înainte de a apela la orice remedii naturale. În schimb, dacă specialistul constată că problema este ușoară, atunci îngrijirea de bază este suficientă.
5 sfaturi pentru întărirea unghiilor
Pentru a-ți întări unghiile în mod natural, există diferite obiceiuri de bază pe care le poți încorpora în rutina ta de înfrumusețare. Deși aplicarea produselor comerciale poate fi utilă, merită să profiți de tehnicile de îngrijire de bază care ajută la menținerea sănătății unghiilor.
1. Consumă alimente care conțin biotină
Consumul regulat de alimente care conțin biotină este un mod excelent de a-ți întări unghiile în mod natural. Acest tip de vitamina B permite organismului să transforme alimentele în energie și, de asemenea, ajută la formarea unghiilor și a părului. De fapt, un studiu realizat de Weill Cornell Medicine sugerează faptul că suplimentele cu biotină pot îmbunătăți structura unghiilor în doar câteva săptămâni. Îți poți crește aportul de biotină consumând următoarele alimente:
- Drojdie de bere
- Ouă fierte
- Sardine
- Nuci și derivate din nuci
- Cereale integrale
- Leguminoase
- Conopidă
- Banane
- Ciuperci
Vezi și:
2. Evită utilizarea lacurilor și a unghiilor false
Utilizarea constantă a lacului și a unghiilor false poate contribui foarte mult la slăbirea straturilor superficiale ale unghiilor. Prin urmare, dacă scopul tău este întărirea unghiilor, ar trebui să stai departe de aceste produse. În cazul lacului de unghii, ar trebui să citești etichetele și să te asiguri că acesta nu conține următoarele substanțe:
- Toluen
- Formaldehidă
- Ftalat de dibutil (DBP)
Cele mai bune formule de lacuri de unghii sunt cele pe bază de apă, care conțin ingrediente naturale. Farmaciile și magazinele de produse cosmetice vând deja din ce în ce mai multe mărci care conțin componente sigure, potrivite pentru unghii.
3. Poartă mănuși de protecție pentru a-ți întări unghiile în mod natural
Contactul cu produse chimice este un factor care contribuie foarte mult la deteriorarea unghiilor. Prin urmare, pentru a-ți menține frumusețea unghiilor, trebuie să porți mănuși de protecție atunci când vine vorba de sarcini domestice care implică produse de curățare. De asemenea, trebuie să folosești numai produse ecologice. La urma urmei, ceea ce este bun pentru mediu este bun și pentru corpul tău!
Mănușile acționează ca o barieră ce împiedică substanțele chimice să intre în contact direct cu unghiile. În plus, îți protejează mâinile atunci când acestea trebuie să fie scufundate în apă pentru perioade lungi de timp.
4. Menține o igienă adecvată
Bunele obiceiuri de igienă sunt un mare aliat atunci când vine vorba de creșterea durității unghiilor. De fapt, ele contribuie la stimularea creșterii și la minimizarea ruperii. Deci, în primul rând, este important să-ți speli mâinile în mod regulat și să îndepărtezi murdăria de sub unghii.
De asemenea, este o idee bună să-ți tai unghiile cu o unghieră bine ascuțită. Mai întâi, ar trebui să le tai drept și apoi să rotunjești colțurile cu pila. În plus, hidratarea cuticulelor și a suprafeței unghiilor este crucială. Tot ce trebuie să faci este să le masezi ușor cu loțiune hidratantă, cremă sau ulei.
5. Consumă proteine pentru întărirea unghiilor în mod natural
Conform Bibliotecii Naționale de Medicină a Statelor Unite, unghiile sunt compuse în principal dintr-o proteină fibroasă cunoscută sub numele de keratină. Prin urmare, pentru a-ți menține unghiile puternice și sănătoase, trebuie să fii sigură că incluzi suficiente proteine în dietă. În acest fel, vei crește producția de keratină a corpului. Alimentele care conțin keratină sunt următoarele:
- Carne de porc și carne de vită
- Carne de pui și carne de curcan
- Ouă
- Lactate
- Pește gras
- Leguminoase
- Nuci uscate și semințe
- Cereale integrale
Vezi și:
Consultă un specialist pentru a cere sfaturi despre întărirea unghiilor
Îți poți întări unghiile în mod natural prin implementarea anumitor modificări în dieta și rutina ta de îngrijire. Ceea ce este cel mai important este consecvența. Nimic nu-ți va face unghiile puternice peste noapte, așa că trebuie să adopți și să menții aceste noi obiceiuri.
Cu toate acestea, dacă unghiile tale nu arată mai bine, atunci ar trebui să consulți un medic. Unghiile slabe și fragile pot fi un semn al anumitor tulburări hormonale sau probleme nutriționale.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Cashman, M. W., & Sloan, S. B. (2010). Nutrition and nail disease. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.037
- Lipner, S. R., & Scher, R. K. (2018). Biotin for the treatment of nail disease: what is the evidence? Journal of Dermatological Treatment. https://doi.org/10.1080/09546634.2017.1395799
- Baran, R., & Andre, J. (2005). Side effects of nail cosmetics. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1473-2165.2005.00313.x
- Dingwall, L. (2010). Personal Hygiene Care. In Personal Hygiene Care. https://doi.org/10.1002/9781444318708
- Scher, R. K., & Daniel, C. R. (2005). Nails. In Nails. https://doi.org/10.1016/B978-1-4160-2356-2.X5001-4
- Basch C, Yarborough C, Trusty S, Basch C. Use of Protective Gloves in Nail Salons in Manhattan, New York City. J Prev Med Public Health. 2016;49(4):249–251. doi:10.3961/jpmph.16.017
- Baran, R., & Schoon, D. (2004). Nail fragility syndrome and its treatment. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1473-2130.2004.00076.x
- Biblioteca Nacional de Medicina de Estados Unidos.https://ghr.nlm.nih.gov/primer/genefamily/keratins
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.