6 sfaturi pentru îmbunătățirea vederii în mod natural - Doza de Sănătate
 

6 sfaturi pentru îmbunătățirea vederii în mod natural

Oricând ai ocazia, este bine să îți exersezi ochii și să alternezi între a privi obiectele de aproape și de departe. În plus, îndreptarea privirii în mai multe direcții și calmarea tensiunii oculare ajută, de asemenea, la îmbunătățirea vederii. 
6 sfaturi pentru îmbunătățirea vederii în mod natural
José Gerardo Rosciano Paganelli

Scris și verificat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 15 decembrie, 2017

Câteva sfaturi și obiceiuri utile pot contribui la îmbunătățirea vederii în mod natural. În acest fel, îți poți „antrena” ochii și poți preveni tensiunea oculară.

În acest articol îți prezentăm cele mai bune trucuri pentru a-ți recupera vederea în mod natural, fără a te supune unei intervenții chirurgicale.

Îmbunătățirea vederii în mod natural este posibilă

Majoritatea opticienilor susțin că îmbunătățirea vederii nu este posibilă. În același timp, unii specialiști fac progrese în realizarea acestui obiectiv, mai ales în cazul copiilor și al persoanelor cu probleme ale ochilor în stadii inițiale.

S-a dovedit că, dacă un pacient are vederea doar ușor afectată, prescrierea ochelarilor este mai mult o sentință decât o soluție. Dacă vederea este aproape normală, este momentul ideal pentru începe un tratament natural

Cu cât trece mai mult timp și te obișnuiești cu ochelarii, cu atât îmbunătățirea vederii în mod natural este mai dificilă, însă nu imposibilă.

Sfaturi pentru îmbunătățirea vederii în mod natural

1. Fii atent la ochii tăi

Îmbunătățirea vederii în mod natural și sănătos

Primul pas pentru îmbunătățirea vederii în mod natural este să acorzi atenție ochilor tăiChiar dacă avem abilitatea de a privi și a vedea, nu suntem conștienți de modul în care ne folosim ochii.

Multe persoane acumulează emoții și tensiune oculară care pot provoca probleme cu vederea. Din fericire, acest lucru înseamnă că o afecțiune pe care o credeam incurabilă ar putea avea o soluție.

Puțin câte puțin, încearcă să acorzi atenție felului în care îți miști și îți folosești ochii. Fii atent la anumite situații: când ții ochii întredeschiși, de ce nu te uiți în anumite direcții, de ce privești în jos, etc.

2. Ia o pauză de la ochelari

Multe persoane sunt nevoite să poarte zilnic ochelari. Din păcate, acest obicei poate duce la dependență. Ochii se obișnuiesc cu ochelarii deoarece sunt scutiți de efort. Drept urmare, pacienții își pierd vederea în loc să și-o recupereze.

Îți recomandăm să renunți la ochelari câteva ore pe zi. Fă acest lucru oricând ai ocazia pentru a-ți obișnui ochii cu efortul. Treptat, poți mări intervalul.

3. Privește obiectele de aproape și de departe

Exerciții pentru îmbunătățirea vederii în mod natural

În timp, ne pierdem abilitatea de a privi obiectele de la mai multe distanțe. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care locuiesc în orașe mari. Acestea sunt înconjurate de clădiri care le împiedică să privească în depărtare.

Ori de câte ori ai ocazia, exersează-ți anumite funcții vizualeMergi în locuri în care sunt spații mari lipsite de „obstacole.”

În viața de zi cu zi, fă acest exercițiu pentru îmbunătățirea vederii în mod natural oricând poți. Alternează între a privi lucrurile de aproape și de departe. Concentrează-te asupra detaliilor și a obiectelor din jurul tău.

4. Combate tensiunea oculară

În multe cazuri, oamenii își pierd vederea din cauza tensiunii oculare. Aceasta poate fi cauzată de faptul că petreci prea multe ore în fața calculatorului sau a televizorului. Același lucru se poate întâmpla și când ești atent, deoarece ești prea concentrat.

Tensiunea oculară poate provoca dureri de cap frecvente. Pentru a-ți relaxa ochii, poți folosi următoarea tehnică:

  • Freacă-ți palmele până se încălzesc.
  • Ține coatele pe masă și pune-ți palmele peste ochi, fără să apeși.
  • Relaxează-te pentru câteva minute în această poziție. Totodată, încearcă să observi tensiunea la care îți supui ochii sau mușchii din jurul lor. 
  • După încheierea acestui exercițiu, vei simți o ameliorare uriașă și o îmbunătățire a acuității vizuale.

5. Privește în toate direcțiile

Îmbunătățirea vederii în mod natural și simplu

Pentru îmbunătățirea vederii de aproape și de la distanță, poți folosi și alte tehnici benefice ochilor, pentru ca aceștia să nu își piardă abilitățile.

În acest sens, încearcă să îți miști ochii, și nu capul, de fiecare dată când te uiți într-un loc. În plus, este indicat să privești în toate direcțiile: sus, jos, în ambele părți, pe diagonală și chiar înspre nas. În acest fel, îți menții în formă mușchii oculari.

6. Alimentația

În orice tratament natural, alimentația joacă întotdeauna un rol important. O dietă adecvată îi oferă organismului nutrienții de care are nevoie pentru a-și îndeplini funcțiile vitale.

Dintr-o alimentație benefică ochilor și întregului corp nu trebuie să lipsească:

  • Fructele și legumele
  • Grăsimile sănătoase
  • Proteinele de calitate superioară
  • Cerealele integrale
  • Nucile și semințele

Pentru îmbunătățirea vederii în mod natural, nu trebuie decât să fii bine informat și să ai grijă întotdeauna de ochii tăi. 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.