Baby skin sau pielea de bebeluș: ten luminos și impecabil în mod natural
Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina
Nu există piele mai moale decât cea a unui bebeluș. Trendul baby skin pune accentul pe prospețimea și naturalețea tenului, folosind produse cosmetice și tratamente specifice.
Baby skin sau pielea de bebeluș înseamnă aspectul sănătos și luminos al feței fără a apela la machiaj excesiv. Protagonistul procesului este pielea, tratată cu produse care evidențiază părți specifice. Vă învățăm cum să obțineți baby skin!
Ce presupune baby skin sau pielea de bebeluș?
Trendul baby skin sau pielea de bebeluș este o modalitate de îngrijire a tenului al cărei scop este obținerea unui aspect impecabil, lăsând deoparte rujurile cu tonuri puternice, fondurile de ten dense și fardurile foarte colorate.
În schimb, predomină naturalețea, întărită cu produse cosmetice minime care contribuie la evidențierea unui aspect simplu. Cremele hidratante, balsamurile de buze și iluminatoarele se încadrează în această categorie.
Pentru a obține un aspect catifelat, este necesar să hidratați pielea și să folosiți produsele de înfrumusețare potrivite tipului de ten. Înainte de acest pas, este necesară o curățare profundă a feței, astfel încât porii să nu fie obstrucționați.
Igiena facială favorizează eliminarea celulelor moarte și regenerarea straturilor superficiale ale pielii. Tutorialele cu hashtag-ul #babyskin abundă pe rețelele de socializare, având mulți fani care își doresc o piele sănătoasă, curată și uniformă.
Cum se obține efectul baby skin?
Pentru a obține efectul baby skin este nevoie de puțin mai mult decât renunțarea la machiajul în exces. Acesta este momentul în care intervine îngrijirea intensivă a pielii, luminând-o din interior.
1. Curățați tenul
Procesul începe cu demachierea și se termină cu exfolierea. Prin exfoliere, eliminați complet resturile de celule moarte, transpirație și sebum, după cum explică revista Offarm. Faceți acest lucru cel puțin o dată pe săptămână. Pe lângă eliminarea impurităților, veți stimula fluxul sanguin.
2. Hidratați pielea
Pentru a asigura strălucirea naturală a feței folosiți vitamina C sub formă de ser și acid hialuronic (HA). Acest compus, după cum arată Acta Bioclínica, joacă un rol determinant în hidratarea spațiului extracelular, atrage moleculele de apă și creează condițiile fiziologice pentru difuzia, migrarea și separarea celulelor dermice.
Este indicat să folosiți creme hidratante cu protecție solară. Aceasta este modalitatea de a evita ravagiile cauzate de expunerea la radiațiile UV.
Descoperiți: Petele roșii pe piele: 25 de cauze și tratamente
3. Iluminați tenul
Secretul pentru o piele luminoasă este de a termina curățarea prin aplicarea de gheață pentru a îmbunătăți rezultatul. Persoanele cu piele sensibilă ar trebui să înfășoare gheața într-un material textil curat.
4. Aplicați un machiaj discret
Conturați puntea nasului și evidențiați pomeții cu iluminatoare în nuanțe naturale. Acest produs poate fi aplicat direct pe piele sau în amestec cu crema hidratantă.
Definiți ușor sprâncenele cu un creion a cărui culoare este puțin mai închisă decât cea a părului. Pentru buze, alegeți un balsam care conține nutrienți, cum ar fi untul de cacao sau mierea, care repară crăpăturile.
Alte tratamente pentru a obține efectul baby skin
Pe lângă îngrijirea pielii acasă, există și tratamente estetice minim invazive care favorizează aspectul de piele de bebeluș.
Redensificare cu acid hialuronic
Este o procedură cu impact redus pentru a întineri pielea feței. Pe lângă îmbunătățirea texturii, previne semnele de îmbătrânire prematură și promovează elasticitatea.
Aplicarea se face prin microinjecții, penetrând doar stratul superficial și intermediar. Fillerul facial recomandat este acidul hialuronic cu greutate moleculară mare, datorită capacității sale de a hidrata și de a combate fotoîmbătrânirea, fără a crește volumul după infiltrare.
Volumizare cu acid hialuronic
Infiltrarea acidului hialuronic pe canulă înlocuiește volumul pe care pomeții îl pierd in timp. Tratamentul rotunjește și proiectează obrajii.
Peelinguri personalizate
Cocktailurile acide sunt ideale pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Acestea se prepară în funcție de ten și, în general, conțin acizi de următoarele tipuri:
- Fitic
- Kojic
- Lactic
- Piruvic
- Salicilic
- Glicolic
- Mandelic
Se recomandă 6 ședințe la intervale de 21 de zile pentru un ten uniform, fără pete și luminos. Numărul de ședințe este determinat de starea pielii. Procedura este efectuată de un medic dermatolog.
Lumină pulsatilă intensă (IPL)
Lumina pulsatilă intensă (IPL) este o metodă de iluminare a pielii. Această tehnică are beneficii substanțiale:
- Unifică nuanța tenului.
- Ascunde venele evidente.
- Închide porii dilatați.
- Estompează roșeața.
- Promovează formarea de colagen nou.
- Șterge petele produse de radiațiile UV.
Endermologie
Este un masaj mecanic energic pentru care se folosește dispozitivul Ergolift LPG®. Obiectivul este de a activa fibroblastele și de a le face să producă acid hialuronic, elastină și colagen.
După masaj, se aplică o mască pe bază de bioceluloză care hidratează, estompează ridurile de expresie și luminează tenul. Se recomandă 6 ședințe pentru a stimula microcirculația.
Citiți mai mult: Terapia cu serum pentru piele: care sunt beneficiile acesteia?
Informații suplimentare despre baby skin
Pentru a obține mai repede efectul baby skin, alegeți acidul alfa-hidroxi sau glicolic și retinol sau acidul beta-hidroxi. Acești acizi pot minimiza imperfecțiunile pielii, ameliora porii deschiși, netezi ridurile și reda elasticitatea pielii. Dozele acestor compuși sunt prescrise de dermatolog.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Alcalde M. Piel luminosa. Offarm. Vol. 24. Núm. 11. pp. 90-96. España; 2005. https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-piel-luminosa-13082895
- Endermologie. LPG. https://www.endermologie.com/es/endermologie-lpg/
- García V. Miller B. Beneficios y mecanismos de acción del ácido hialurónico sobre la piel envejecida. Acta Bioclínica. Vol. 8. Núm. 16. pp. 136-152. Venezuela; 2018. https://www.mendeley.com/catalogue/476a56d7-5e84-3f46-99ab-cddb733eaa77/
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.