Beneficiile sării de Himalaya
 

Beneficiile sării de Himalaya

Pe lângă faptul că profităm de beneficiile sale prin consum, putem face o baie relaxantă sau un exfoliant pentru piele cu sare de Himalaya.
Beneficiile sării de Himalaya
Maricela Jiménez López

Scris și verificat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 28 octombrie, 2021

Ați auzit de sarea de Himalaya? Știm cu toții efectele negative ale sării obișnuite asupra sănătății, dar utilizarea acestei variante este din ce în ce mai răspândită. Se numește „aur alb” și este considerată cea mai pură și mai puțin contaminantă sare pe care o putem găsi pe piață. Care sunt beneficiile sării de Himalaya?

Este originară din Pakistan și este comercializată sub formă de „cristale roz”, pe care le putem măcina înainte de a le consuma. Ați vrea să știți tot ce poate face sarea de Himalaya pentru sănătate? Vă explicăm!

Un mineral pur și natural: beneficiile sării de Himalaya

Sare roz de Himalaya

Primul lucru la care vă vine în minte este unde puteți găsi sare de Himalaya. Este foarte posibil să nu existe în supermarketul obișnuit, dar o veți găsi în magazinele naturiste.

Sarea de Himalaya, autentică, provine din districtul minier Jherum din Pakistan. A fost apreciată din cele mai vechi timpuri pentru puritatea sa și pentru compoziția pe bază de minerale precum calciu, potasiu, magneziu, oxid de sulf, fier, mangan, fluor, iod, zinc și crom. Conține până la 84 de componente naturale!

Diferențele dintre sarea de Himalaya și sarea de masă obișnuită

Sarea pe care o avem cu toții acasă și al cărei consum ar trebui limitat este tratată chimic. Este purificată la maxim pentru a fi convertită în clorură de sodiu, deci nu mai conține niciun nutrient.

Același lucru se întâmplă cu zahărul alb. Departe de a ne oferi vreun beneficiu, ceea ce face este să ne inflameze și să modifice funcția multor organe.

Astăzi, o mare parte din mâncarea pe care o consumăm conține acest tip de sare, cum este cazul conservelor, preparatelor gătite în prealabil, alimentelor congelate, aperitivelor sau cârnaților. Chiar și produsele de patiserie industriale sunt bogate în sare, deoarece aceasta îmbunătățește și mai mult aroma.

O alternativă la sarea de masă ar fi, fără îndoială, sarea de mare. Știți însă care este problema de bază cu sarea de mare? Oceanele conțin multe toxine rezultate din deversarea de ulei sau plastic.

Sarea Himalaya este o alternativă naturală mai pură. Poate fi puțin mai scumpă din cauza originii sale selecte. Totuși, este mai sănătoasă.

Utilizările sării de Himalaya dincolo de bucătărie

Datorită purității sale, sarea de Himalaya poate fi folosită și pentru ameliorarea unor probleme de sănătate și piele. Să trecem în revistă unele dintre aceste utilizări.

Beneficiile băii cu sare de Himalaya

Băile cu sare de Himalaya sunt foarte recomandate pentru ameliorarea durerilor reumatice, pentru tratarea problemelor pielii, pentru revitalizarea tegumentului și pentru relaxare și refacerea energiei.

Datorită conținutului ridicat de minerale esențiale, puteți să pregătiți o baie fierbinte și relaxantă, cel puțin o dată pe lună. În acest fel, porii de deschid, astfel încât componentele sării de Himalaya să pătrundă în corp.

Fiind un mineral atât de pur și fără chimicale, vom obține beneficii mari. Trebuie doar să umpleți cada și să adăugați 200 grame de sare de Himalaya. Stați în această apă vindecătoare timp de o jumătate de oră.

Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi științifice pentru a-i demonstra eficacitatea.

Decongestionant

Dacă suferiți de alergii, aveți nasul înfundat sau aveți dureri în gât, puteți prepara o soluție pe bază de sare de Himalaya. Cantitatea necesară este de 9 grame de sare la un litru de apă caldă. După cum puteți vedea, este ușor și rapid de pregătit.

Puteți face spălături nazale folosind un recipient mic din plastic sau chiar gargară, în cazul gâtului.

Pentru tratarea acneei

Femeie care profită de beneficiile sării de Himalaya

 

Datorită acțiunii sale exfoliante și detoxifiante și principiilor sale active benefice, sarea de Himalaya este un remediu care poate ajuta la reactivarea sănătății pielii; servește pentru a îndepărta tot felul de impurități. Trebuie să faceți următoarele:

Ingrediente

  • 10 g sare de Himalaya
  • 15 ml de apă
  • 2 picături de ulei esențial de măceșe, ideal pentru vindecare
  • 1 dischetă de bumbac

Cum se pregătește?

  • Amestecați toate ingredientele într-un castron până obțineți un amestec omogen.
  • Folosiți discheta de bumbac pentru o curățare profundă. Exfoliați și lăsați pielea să absoarbă acest remediu.
  • Lăsați-l să acționeze 10 minute și apoi spălați-l cu apă proaspătă. Faceți acest lucru timp de 3 zile la rând.

Este bine să profităm de beneficiile sării de Himalaya?

Farfurie cu sare mare

Nu trebuie niciodată să trecem cu vederea faptul că aportul excesiv de sare este în detrimentul sănătății. Dacă trebuie să alegem între sarea de masă și sarea de Himalaya, este mai bine să optăm pentru aceasta din urmă. Sarea obișnuită conține doar clorură de sodiu. Aceasta suprasolicită corpul și ne îmbolnăvește.

Sarea Himalaya conține 84 de componente esențiale benefice. Este capabilă să ne alimenteze cu electroliți.

După cum subliniază această cercetare publicată în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, consumul excesiv de sare de Himalaya (sau de orice produs bogat în sodiu) poate prezenta anumite riscuri pentru sănătate, dincolo de creșterea tensiunii arteriale.

Pe scurt, este o alternativă naturală la sarea obișnuită, dar, evident, nu trebuie să facem abuz. Dacă decideți să o cumpărați, trebuie să vă asigurați că este varianta autentică, cea care provine de la mina Jherum și nu de oriunde din Pakistan.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.