5 beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya - Doza de Sănătate
 

5 beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya

Lămpile cu sare conțin bucăți solide de minerale care, pe lângă faptul că pot fi folosite în scop decorativ, echilibrează energia din încăpere.
5 beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2019

Indiferent cât de curată este locuința ta, există un anumit nivel de bacterii în aer care îți poate ataca organismul. Pentru a combate această problemă și nu numai, merită să profiți de numeroasele beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya.

Ai mai auzit de lămpile cu sare? Acestea sunt alcătuite din roci naturale care s-au format timp de peste 250.000 de ani. Nu au nicio legătură cu sarea de bucătărie, ci provin din munții Himalaya și reprezintă compuși neprelucrați și cristalizați, care se formează în depozite.

Deoarece sunt 100% naturale, nu există două roci care să aibă aceeași formă, mărime sau textură. De îndată ce se formează, acestea sunt folosite pe post de lămpi, lumânări sau pur și simplu pentru decorarea spațiilor. Datorită proprietăților lor minerale, acestea pot lumina întreaga încăpere.

Primele persoane care au folosit lămpi cu sare au fost locuitorii așezărilor din apropierea depozitelor. Lămpile se formează din minerale precum sărurile roșii, galbene sau albe. Unele conțin litiu, sare gemă și seleniu.

Dar care sunt principalele beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya? Aceste proprietăți au fost puse în evidență de către experții în Feng Shui, deoarece pot menține echilibru în locuință. Lămpile cu sare de Himalaya induc relaxarea și somnul odihnitor și reduc stresul și depresia.

Iodul ajută corpul pentru că generează ioni negativi care au un impact benefic asupra sistemului circulator, digestiv, imunitar și respirator.

Cele mai importante beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya

1. Reduc alergiile și problemele respiratorii

Beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya roz

Cei care suferă de alergii ar trebui neapărat să pună o lampă cu sare de Himalaya în dormitor sau sufragerie. Acest obiect elimină praful, ciupercile și particulele de mucegai. Practic, lămpile cu sare sunt ideale pentru a elibera căile respiratorii.

Le poți folosi și pentru a trata atacurile de astm. De îndată ce se încălzesc, lămpile cu sare de Himalaya absorb bacteriile și particulele care plutesc în aer. Ele îndepărtează ionii pozitivi nocivi pentru sănătate.

2. Cresc nivelul de energie

Plaja, fluviile naturale, mediile rurale, drumețiile la munte—toate acestea eliberează ioni negativi. Cu alte cuvinte, oferă energie pozitivă și revitalizează corpul.

Poți profita de același beneficiu cu ajutorul lămpilor cu sare de Himalaya. Ionii negativi cresc nivelul oxigenului și ne mențin în stare de alertă pentru a putea surprinde amenințările.

3. Combat insomnia

Beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya pentru insomnie

Dacă suntem înconjurați de ioni pozitivi, circulația sanguină este compromisă, iar creierul nu primește suficient oxigen. Drept consecință, începem să întâmpinăm dificultăți în a adormi.

Ca să remediezi problema, nu trebuie să ții lampa cu sare de Himalaya aprinsă toată noaptea. Ținând-o aprinsă în timpul zilei, vei reduce nivelul ionilor pozitivi.

4. Îmbunătățirea abilității de concentrare

Eliberarea ionilor negativi permite organismului să producă mai multă serotonină. Această substanță oferă o senzație generală de bunăstare și fericire la nivelul creierului.

Serotonina ne ajută să gândim pozitiv, să scăpăm de depresie și să canalizăm plăcerea. Toate aceste beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya ajută corpul să intre într-o stare de relaxare și îmbunătățesc abilitatea de concentrare.

5. Accelerarea metabolismului

Beneficii ale lămpilor cu sare de Himalaya

Componentele lămpilor cu sare de Himalaya reglează digestia, accelerând atât mișcările intestinale, cât și funcționarea sistemului circulator. Toate aceste efecte îmbunătățesc metabolismul, permițând celulelor din tractul digestiv să absoarbă mai ușor nutrienții.

Nu uita, sistemul nervos îl reglează pe cel digestiv. Hormonii produși cu ajutorul lămpilor cu sare de Himalaya care elimină ionii pozitivi mențin o bună funcționare a sistemelor organismului uman.

Câteva sfaturi

  • Nu permite prafului să se acumuleze în locuința ta. Curăță lampa cu sare de Himalaya cu o cârpă o dată la fiecare trei zile.
  • Nu pune niciodată lampa aproape de un robinet. Umiditatea o poate stinge.
  • Lasă lampa să ardă pentru cât mai mult timp posibil. Astfel, vei echilibra ionii din mediu.
  • Poți ține lămpi multiple în locuință. Ideal, pune una la fiecare patru metri pătrați.
  • Dacă nu plănuiești să folosești lampa, acoper-o cu o pungă de plastic pentru a-i menține temperatura și a o proteja.

De unde se pot cumpăra lămpi cu sare de Himalaya?

Nu este deloc greu să găsești acest accesoriu. Caută-l în farmacii, în magazinele cu produse naturiste, în plafare sau chiar pe site-uri web.

Costul lămpilor variază în funcție de greutatea lor, care tinde să fie de la 2 kilograme în sus. Deoarece sunt disponibile pe mărimi variate, poți opta pentru o lampă cu sare de Himalaya în funcție de banii pe care îi ai la dispoziție.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Llerandi Cruz M. El uso de los iones negativos como complemento a la terapia psicológica con el propósito de mejorar estado de ánimo depresivo o depresión. Universidad del Turabo (Puerto Rico), ProQuest Dissertations Publishing, (2017)
  • Rodríguez Picazo A. Meteorología y salud. (1978)
  • Healthline.com Himalayan Salt Lamps: Benefits and Myths [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/himalayan-salt-lamp-benefits
  • Healthline.com Salt Lamps: Your Questions Answered [Online] Available at: www.healthline.com/health/under-review-salt-lamps

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.