Bold lips: noul trend de machiaj pentru buze seducătoare
 

Bold lips: noul trend de machiaj pentru buze seducătoare

Roșul nu se demodează niciodată, iar trendul bold lips se bazează pe această nuanță. Descoperiți cum să realizați machiajul bold lips!
Bold lips: noul trend de machiaj pentru buze seducătoare

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2023

O variantă a modului tradițional de a machia buzele este tehnica bold lips. Aceasta se bazează pe paletele roșii, portocalii și fucsia. Stilul are milioane de vizualizări pe rețelele sociale; folosiți hashtagul #boldlips pentru a găsi sute de tutoriale și recomandări.

Volumul și intensitatea „buzelor îndrăznețe” sunt atrăgătoare. Dacă vreți să vă alăturați acestei tendințe, citiți mai departe!

Bold lips: noul trend de machiaj pentru buze seducătoare

Bold lips este un trend ce folosește doar culori vibrante, de preferință roșu, buzele fiind centrul machiajului. Este o tehnică care se potrivește tuturor tenurilor și buzelor (groase și subțiri).

După cum susține un articol din Offrarm, nuanțele puternice fac ca gura să pară mai atractivă, strălucitoare și cu limite bine definite.

În cazul particular al pigmenților roșii, un experiment raportat de revista i-Perception a relevat faptul că aceștia ajută la luminarea aspectului pielii. Roșul sporește ideea de feminitate, tinerețe și sănătate.

Pași pentru aplicarea tehnicii bold lips

„Buzele îndrăznețe” sunt ușor de obținut; aveți nevoie de un creion de buze, un ruj cu o nuanță puternică și un corector. Puneți în practică pașii pe care îi detaliem mai jos:

1. Hidratați buzele

Nu doar buzele uscate trebuie hidratate. Pentru ca aspectul buzelor să fie perfect, aplicați periodic balsam. Acesta este primul pas. Balsamul de buze înmoaie pielea crăpată. Rujul nu avea un aspect neuniform. După ce ați pus balsamul, așteptați până când buzele îl absorb pentru a continua.

2. Trasați conturul

Continuați cu conturarea buzelor, începând de la centrul arcului lui Cupidon și marcând toată marginea până la colțuri. Faceți același lucru pe buza inferioară. Culoarea creionului poate fi aceeași cu cea a rujului, mai închisă, asemănătoare cu tonul buzelor sau transparentă.

3. Aplicați rujul

În același mod în care ați aplicat creionul, aplicați și rujul; începeți de la mijlocul arcului lui Cupidon și de la mijlocul buzei inferioare. Puteți folosi o pensulă. Acoperiți întreaga zonă încadrată.

4. Corectați spațiile goale

Dacă observați că există zone neuniforme, treceți la un al doilea strat de ruj, aplicat de preferință cu degetul. Numărul straturilor de ruj depinde de intensitatea pe care vreți să o obțineți.

5. Uscați buzele

Pentru a elimina excesul, „mușcați” cu buzele un șervețel sau o batistă și tapotați cu mișcări ușoare. Această sugestie este potrivită pentru a îndepărta excesul, pentru a fixa pigmentul și pentru a preveni pătarea dinților.

6. Corectați

Puneți corector și fond de ten pe marginile buzelor; aceasta este o modalitate de a perfecționa aspectul buzelor.

Alte modalități de a obține bold lips

  • Pudra translucidă este folosită pentru a fixa machiajul bold lips. Ce trebuie să faceți să folosiți o pensulă, să scuturați excesul și să aplicați pudra peste ruj.
  • Un truc pentru a prelungi rezistența rujului este să puneți dedesubt un strat subțire de bază de machiaj, deoarece acest produs împiedică transferul pigmentului și uniformizează suprafața buzelor. Folosiți vârful degetelor sau un burete. Așteptați câteva minute și aplicați rujul.

Considerații pentru ca machiajul bold lips să fie perfect

Dacă scopul este să creșteți volumul buzelor, folosiți un creion similar cu tonul rujului și trasați conturul ușor în afara conturului natural. Pentru a face ca buzele să pară mai subțiri, trasați conturul în interiorul celui natural. Aplicarea  corectorului pe margine contribuie la o mai bună marcare și intensifică nuanța.

Ca ultim sfat, asigurați-vă că rujul este aplicat uniform. Pentru a nu avea spații goale, în timp ce aplicați rujul, zâmbiți. Aceasta este o modalitate de a vă asigura că pigmentul acoperă toate cutele și nu arată neuniform.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.