Dot eyeliner: tendința de machiaj care triumfă pe TikTok
 

Dot eyeliner: tendința de machiaj care triumfă pe TikTok

Dot eyeliner este una dintre tendințele de machiaj pentru ochi care a câștigat o mulțime de fani lume. În ce constă?
Dot eyeliner: tendința de machiaj care triumfă pe TikTok

Ultima actualizare: 21 martie, 2023

Știți ce este dot eyeliner? Această tehnică de machiaj este tot mai promovată pe rețelele sociale și a devenit virală pe TikTok. Dot eyeliner este un stil care a făcut furori atât pe podiumuri, cât și în videoclipurile de pe Instagram. Folosit de multe celebrități, a devenit una dintre tehnicile preferate de machiaj pentru ochi. În ce constă?

Ce este dot eyeliner?

În urmă cu câțiva ani, Geraldine Chaplin, fiica iubitului Charles Chaplin, a început să poarte un punct sub fiecare ochi. Deși la vremea respectivă nu a devenit virală, de-a lungul timpului mai multe modele, actrițe, influencerițe și alte personalități de top ale modei au început să folosească acest stil.

Cele mai faimoase modele poartă acest machiaj în timpul prezentărilor de la Săptămâna Modei. Este vorba despre folosirea unui creion de ochi pentru a realiza anumite puncte.

Puteți face doar un punct sau mai multe, în funcție de stilul pe care vreți să-l obțineți. În general, aceste puncte sunt desenate pe linia inferioară a genelor. În ceea ce privește culorile, nu există reguli stricte.

Pe lângă negrul clasic, puteți folosi puncte colorate asortate cu fardurile de ochi. De fapt, există și creioane cu culori metalice pentru a adăuga strălucire zonei și a ilumina ochii. Cum se aplică acest machiaj? Să vedem!

Fată care folosește machiajul dot eyeliner
Pentru dot eyeliner, se pot folosi culorile alb și negru.

Cum se aplică dot eyeliner?

După cum am menționat, dot eyeliner este o strategie de machiaj care este folosită pentru a înfrumuseța ochii și a intensifica privirea. În general, punctele sunt mici. De multe ori, se aplică doar unul în mijloc.

Inovațiile make-up artiștilor profesioniști nu au întârziat să apară. Aceștia folosesc triunghiuri, inimioare și alte forme care înlocuiesc punctul original.

De asemenea, se pot folosi linii punctate în partea inferioară a ochiului. Acest trend este pentru personalitățile îndrăznețe care doresc să renunțe la clasicul eyeliner negru.

Acest detaliu de machiaj se aplica la final, când ați terminat de aplicat pudra, fardul de obraz, fardurile, etc. Alegeți forma preferată (punct, inimă sau triunghi).

Folosiți eyeliner – culoarea care vă place – și treceți la desen. Daca alegeți unul colorat, mai întâi conturați forma cu alb și apoi aplicați culoarea. În acest fel, veți evidenția și mai mult culoarea. Folosiți un fard în același ton pentru ca eyeliner-ul să rămână intact mai mult timp.

Ce să faceți dacă dați greș? În ciuda faptului că este o tehnică foarte simplă, puteți greși. În acest caz, aplicați o picătură de loțiune demachiantă pe un bețișor de urechi și eliminați cu grijă desenul.

Sfaturi de aplicare

  • Alegeți un eyeliner lichid de bună calitate. În caz contrar, pot apărea reacții alergice.
  • Înainte de a aplica creionul, puneți vârful puțin pe mână pentru a preveni scurgerea în exces direct pe pleoapă.
  • La sfârșit, aplicați rimel.
Femeie care folosește tehnica dot eyeliner
Cheia pentru a obține un aspect plăcut atunci este să utilizați un eyeliner de bună calitate.

Dot eyeliner: machiaj profesional acasă

Această tehnică profesională de machiaj poate fi aplicată acasă cu ușurință. Exersați mai întâi pe mână pentru a învăța să desenați formele dorite.

Acest machiaj va capta toate privirile. Sperăm să vă placă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.