Care este semnificația trendului „glow up” de pe TikTok?
Dacă folosești frecvent rețelele de socializare, ști că din când în când apar tendințe care marchează sezonul. În ultimele săptămâni, pe TikTok și Instagram, s-a vorbit despre strălucire. În acest articol, îți explicăm care este semnificația trendului glow up!
Glow up se traduce literalmente prin „a străluci într-un mod intens”. Se referă la transformările prin care oamenii trec pentru a scoate la iveală alte versiuni ale lor. Pe rețelele de socializare, este folosit pentru a vorbi despre schimbările fizice pe care le afișează artiștii și influencerii.
Cu toate acestea, mulți au criticat această tendință pentru că se concentrează doar pe pierderea în greutate și vorbește despre tipare pe care nu orice le poate urma. Totuși, nu este vorba doar de aspect.
De fapt, o adevărată strălucire presupune atât schimbări fizice, cât și de mentalitate. Prin urmare, vorbim de bunăstare și lipsă de stres.
Care este semnificația trendului „glow up” de pe TikTok?
O strălucire este o transformare remarcabilă. Cu toate acestea, schimbările implică acțiuni. Mai jos, îți vom oferi câteva recomandări pentru a putea pune în evidență adevărata ta esență. Deși împărtășirea schimbărilor pe rețelele sociale cu prietenii, familia și urmăritorii este ceva drăguț, nu uita că există viață dincolo de spațiul digital!
Obține un glow up mintal
Diverse instituții și experți ne asigură că sănătatea mintală este o problemă prioritară. Potrivit informațiilor oferite de Organizația Panamericana de Sănătate (PAHO), ratele de anxietate, depresie și stres post-traumatic au crescut vertiginos. În acest sens, este important să se prioritizeze bunăstarea emoțională, nu doar cea fizică.
În ciuda nevoii de îngrijire de sine, exerciții fizice și alimentație sănătoasă, preocuparea excesivă față de aspect nu este sănătoasă. Amintește-ți că adevărata strălucire este cea care te face să te simți mai bine în pielea ta.
Stabilește obiective și fă un plan
Odată ce ai decis că vrei să faci schimbări în viața ta pentru a scoate în evidență strălucirea pe care o ai în interior, trebuie să stabilești obiectivele pe care vrei să le atingi. Nu este suficient să dorești. Trebuie să te întrebi de ce și pentru ce vrei să te transformi.
Revizuiește care sunt adevăratele tale dorințe și, odată ce le-ai stabilit, fă-ți un plan. Nu uita că este bine să cauți ajutor.
Cu alte cuvinte, dacă vrei să schimbi un aspect al personalității tale, poți merge la terapie. Dacă vrei o transformare fizică, poți merge la un consultant de imagine sau, dacă vrei să-ți schimbi compoziția corporală, poți merge la un nutriționist și un antrenor.
Mănâncă mai bine
Indiferent de motivele care te determină să cauți strălucirea, o dietă sănătoasă este de mare ajutor. Amintește-ți că trebuie să începi prin a avea grijă de tine din interior. Acest lucru se referă și la promovarea obiceiurilor sănătoase.
A mânca bine, cu un aport corect de legume, fructe, grăsimi sănătoase și proteine stă la baza acestei stări de bine. Evită alimentele ultraprocesate. Există tot mai multe dovezi ce arată că există o relație strânsă între sănătatea mintală și dietă.
Lucrează la respectul și stima de sine
Pentru a obține o adevărată strălucire care scoate în evidență tot ce ai mai bun în interior, este necesar să-ți cultivi stima de sine. Poți să-ți modifici gândurile negative și să faci o listă cu toate lucrurile care îți plac la tine. Nu te concentra pe răul pe care vrei să-l schimbi, ci pe binele pe care ai vrea să-l obții.
Dacă vrei să îți schimbi obiceiurile alimentare și să faci mișcare pentru a slăbi, este mai bine să o faci pentru sănătatea ta și pentru dragostea pentru corpul tău. Stabilește rutine de auto-îngrijire pentru a face activități care îți aduc bunăstare, cum ar fi un spa acasă, muzica, dansul și hobby-urile.
Fă mișcare
Fără îndoială, exercițiile fizice sunt un obicei pozitiv pe care toată lumea ar trebui să-l includă în viața de zi cu zi. Ajută la îmbunătățirea stării de spirit și la prevenirea diferitelor boli. Organizația Mondială a Sănătății subliniază că, la nivel global, 1 din 4 adulți nu atinge nivelul recomandat de activitate fizică.
Antrenează-ți mușchii 2 sau 3 zile pe săptămână și fă aerobic minim 30 de minute pe zi. Pentru a renunța la viața sedentară și a face schimbări care să te facă să strălucești, mergi pe jos în natură. De asemenea, este util să mergi la o sală de sport sau să te înscrii la activități precum dansul.
Învață să-ți îmbunătățești imaginea
Toți avem puncte ale aspectului fizic care ne plac mai mult decât altele. Acest lucru este normal. Cu toate acestea, colorimetria, machiajul și stylingul te pot ajuta să-ți îmbunătățești fizicul. Trebuie să știi cum să te îmbraci, să te machiezi și să-ți alegi tunsoarea în funcție de vârsta, înălțimea și forma corpului.
Nu este vorba despre limitare. Dimpotrivă, îți vei îmbunătăți caracteristicile, astfel încât acestea să strălucească mai mult.
Există culori vestimentare care fac anumite tonuri ale pielii să iasă mai mult în evidență. Nu-ți fie teamă să consulți experți și să faci modificări care să-ți ofere un stil nou. Uneori, o simplă tunsoare și o nouă culoare te pot revitaliza și reînnoi.
Ai grijă de mediul înconjurător pentru a descoperi semnificația trendului glow up
Pentru a avea o adevărată strălucire, mediul în care trăim este esențial. Trebuie să ai grijă de spațiile din jurul tău.
O casă, un birou sau un dulap curat și ordonat aduce multe beneficii. În plus, a pune muzică și a simți mirosuri care promovează bucuria și vitalitatea sunt aspecte semnificative pentru a încuraja transformări pozitive.
De asemenea, dacă ești înconjurat de oameni negativi, este foarte probabil să ajungi să fii tu însuți un om negativ. Din acest motiv, dacă vrei o transformare importantă în viața ta, trebuie să cauți relații și oameni care să te facă să re dezvolți. Vezi cât de fertil este mediul tău pentru a-ți promova strălucirea!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Actividad física. (2022). Organización Mundial de la Salud. https://www.who.int/es/news-room/fact-sheets/detail/physical-activity
- El efecto devastador del COVID-19 en la salud mental. (2021). Naciones Unidas. https://news.un.org/es/story/2021/11/1500512
- Fossati, C., Torre, G., Vasta, S., Giombini, A., Quaranta, F., Papalia, R., & Pigozzi, F. (2021). Physical Exercise and Mental Health: The Routes of a Reciprocal Relation. International Journal of Environmental Research and Public Health, 18(23), 12364. https://doi.org/10.3390/ijerph182312364
- Grajek, M., Krupa-Kotara, K., Białek-Dratwa, A., Sobczyk, K., Grot, M., Kowalski, O., & Staśkiewicz, W. (2022). Nutrition and mental health: A review of current knowledge about the impact of diet on mental health. Frontiers in nutrition, 9, 943998. https://doi.org/10.3389/fnut.2022.943998
- Wu, P., & Feng, R. (2021). Social Media and Health: Emerging Trends and Future Directions for Research on Young Adults. International journal of environmental research and public health, 18(15), 8141. https://doi.org/10.3390/ijerph18158141