Ce este și care sunt beneficiile terapiei cu vacuum?
Uneori, exercițiile fizice și alimentația sănătoasă au nevoie de puțin ajutor în tonifierea corpului. Se întâmplă ca nu toți oamenii să răspundă la fel; unii necesită un tratament mai intens pentru a elimina grăsimea localizată. Ce este și care sunt beneficiile terapiei cu vacuum?
Tehnica de origine franceză aspiră zone ale pielii cu dispozitive speciale pentru a ajunge la depozitele de grăsime și a contura silueta fără a intra într-o sală de operație. Medicul estetician stimulează fluxul sanguin în anumite părți ale corpului, activând metabolismul, țintind adipocitele și reducându-le dimensiunea.
Nu este o terapie dureroasă, ci unul dintre numeroasele tratamente estetice non-invazive care permit modelarea corpului. Potrivit Asociației Americane a Persoanelor Pensionare (AARP), opțiunile minim invazive câștigă popularitate deoarece nu necesită anestezie sau recuperare îndelungată.
Citiți mai mult: Obiceiuri care îngrașă și pe care nu le știați
Ce este terapia cu vacuum și pentru ce se folosește?
Vacuum-dermo-mobilizarea drenează grăsimea localizată în sistemul limfatic. Pacientul elimină țesutul adipos prin urină sau transpirație. Efectul este de fermitate, iar rezultatele sunt superioare dacă tratamentul este completată cu alte tehnici, precum cavitația.
Această tehnică reduce celulita acumulată pe fese, abdomen și picioare. De asemenea, suprimă celulele moarte de pe față, gât și decolteu, oferind prospețime, fermitate și întârzierea semnelor de îmbătrânire a pielii.
Metoda se bazează pe masaj prin aspirație pentru a mobiliza lichidul reținut în celule. Specialistul lucrează cu un dispozitiv asemănător cu o cană de sticlă, care este programat pentru aspirație. În funcție de cantitatea de grăsime, pot fi necesare de la 8 până la 15 ședințe, care durează între 20 de minute și 1 oră.
Beneficiile terapiei cu vacuum
Asociația de Medicină Estetică din Madrid subliniază că persoanele supuse anumitor tratamente de înfrumusețare, dincolo de schimbările fizice, caută o versiune mai bună a lor. Acesta este cazul terapiei cu vacuum, care are beneficii suplimentare precum următoarele.
Stimulează alimentarea cu sânge
Prin mutarea grăsimii subcutanate, terapia accelerează circulația, hrănind și hidratând dermul pentru a-l tonifica. Fluxul sanguin îmbunătățește epiderma, dermul și hipodermul.
Celulita dispare
Expulzarea grăsimilor prin fecale, urină sau sistemul limfatic corectează aspectul pielii coajă de portocală. În plus, masajele aplicate împiedică lăsarea pielii.
Alături de o dietă echilibrată și un plan de exerciții fizice, metoda de aspirație ajută la pierderea în greutate pe coapse, abdomen și fese.
Stimulează elastina
Datorită stimulării fibroblastelor, vacuum-dermomobilizarea generează mai mult colagen și proteine care conferă elasticitate pielii. Acest lucru se traduce prin mai puține riduri pe termen mediu.
Nu necesită spitalizare
Acesta este un tratament non-invaziv, prin urmare, pacientul nu-și întrerupe rutina și se întoarce acasă în aceeași zi. Prin lipsa anesteziei, riscurile de efecte secundare sunt minimizate.
Rezultate vizibile de la prima sesiune
Încă de la prima ședință, veți observa schimbarea aspectului pielii. Pentru a evalua progresul și rezultatele, la prima programare specialistul realizează fotografii și notează măsurătorile corporale.
Ce riscuri și efecte secundare implică?
Deși tratamentul nu are contraindicații serioase, trebuie să apelați la un cosmetician instruit, pentru ca pielea să nu aibă de suferit. Acreditările locului ales pentru procedură trebuie validate.
După masajul cu ventuze, pacientul prezintă o ușoară înroșire a pielii. Uneori apar vânătăi și disconfort. Semnele dispar în maxim câteva zile. Beți multă apă pentru a facilita eliminarea grăsimilor. Făinurile, sărurile, zaharurile și alimentele grase trebuie eliminate din meniu, deoarece întârzie efectele.
Citiți mai mult: 7 greșeli frecvente atunci când vreți să slăbiți cu orice preț
Când este contraindicată terapia cu vacuum?
Terapia cu vacuum este o procedură sigură. Totuși, este de preferat să fie evitată de persoanele care se confruntă cu afecțiuni ale pielii precum exfolierea sau rozaceea, persoanele expuse la soare în mod continuu înainte de tratament, femeile însărcinate și bolnavii de cancer.
De asemenea, este contraindicată diabeticilor. Modificarea nivelului de zahăr din sânge poate avea loc în urma procedurii. În orice caz, este indicat ca orice pacient să consulte mai întâi specialistul.
Este important să aveți un consum constant de lichide înainte și după ședințe. Respectarea unei diete echilibrate și exercițiile fizice vor duce la rezultate durabile și la mai puține efecte adverse.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- La medicina estética y la mejora de la autoestima. Asociación de Medicina Estética de Madrid. España; 2021. https://www.asociacionesteticamadrid.org/noticias/medicina-estetica-mejora-autoestima/
- Rodríguez Terry L. Luce más joven sin necesidad de recurrir al bisturí. Organización AARP. Estados Unidos. https://www.aarp.org/espanol/salud/vida-saludable/info-2015/tratamientos-belleza-no-invasivos-fotos.html#slide1
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.