Beneficiile LipoContrast pentru a arderea grăsimii - Doza de Sănătate
 

Beneficiile LipoContrast pentru a arderea grăsimii

Cu LipoContrast, celulele adipoase sunt supuse unei secvențe cald-rece-cald. Acest șoc termic provoacă ruperea adipocitelor. Descoperă în acest articol avantajele procedurii LipoContrast!
Beneficiile LipoContrast pentru a arderea grăsimii
Alejandro Duarte

Verificat și aprobat de biotehnologul Alejandro Duarte.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

LipoContrast este o tehnică non-invazivă foarte eficientă în reducerea grăsimii localizate. Este o tehnică care se dezvoltă continuu, iar rezultatele sale sunt practic imediate. Descoperă astăzi toate beneficiile oferite de tehnica LipoContrast!

Când crești în greutate sau acumulezi mai multă grăsime, numărul de celule adipoase din corp nu crește. De fapt, ceea ce se întâmplă cu adevărat este faptul că celulele adipoase cresc pur și simplu în dimensiune.

Cantitatea de celule adipoase pe care o avem este determinată de copilărie și genetică. Ceea ce face LipoContrast este să reducă numărul de celule adipoase reale. Prin urmare, având mai puține celule adipoase, vei arăta mai subțire. Studiile arată că persoanele supraponderale tind să aibă mai multe celule grase decât cele cu greutate normală.

Beneficiile LipoContrast pentru a arderea grăsimii

LipoContrast funcționează printr-un proces numit lipoliză cu contrast termic. Izolează țesutul adipos din interiorul unui aplicator și apoi îl supune unui șoc termic triplu cald-rece-cald, care atacă celulele adipoase. Acest proces are parametrii automatizați de timp, temperatură și energie, controlați prin intermediul unui software.

Celulele adipoase sunt pline de acizi grași saturați, care sunt vulnerabili la schimbările de temperatură. Cu LipoContrast, celulele adipoase sunt supuse secvenței cald-rece-cald. Acest șoc termic provoacă ruperea adipocitelor, ceea ce duce la cristalizarea și eventuala distrugere a acestora.

Efectul apare aproape imediat și dezactivează o parte din fiecare celulă grasă. În același timp, celelalte părți ale celulelor adipoase intră într-un proces de apoptoză sau distrugere. Procesele naturale ale corpului le vor elimina în câteva săptămâni.

Gama de zone ce pot fi tratate cu LipoContrast depinde de aplicatoare. Aceste capete au diferite dimensiuni și, prin urmare, sunt potrivite pentru diferite părți ale corpului. Experții le pot folosi pe abdomen, părți laterale, spate, brațe, cartilaje, genunchi și piept la bărbați. De asemenea, acest sistem este potrivit pentru reducerea grăsimilor fibroase.

Cât durează să vezi rezultatele?

Femeie care are grăsime abdominală
Unul dintre beneficiile LipoContrast este reducerea grăsimilor într-un mod localizat și mai puțin invaziv.

Rezultatele obținute cu acest tratament sunt aproape imediate. Prin urmare, după o sesiune, este posibil să se elimine până la o treime din țesutul adipos tratat.

În acest fel, experții pot confirma faptul că LipoContrast realizează o reducere a grăsimii de 3 ori mai rapidă și superioară în comparație cu procedurile normale de crioliză.

Aproximativ 80% din rezultatul final se obține după 20 de zile. De asemenea, această tehnică previne trauma specifică metodelor invazive, cum ar fi liposucția. Oferă avantajul de a evita posibilele riscuri de deteriorare a țesuturilor înconjurătoare, care pot apărea în cazul altor tehnici precum laserul, radiofrecvența sau ultrasunetele.

Durata tratamentului

Specialist care prezintă beneficiile LipoContrast
Acest sistem trebuie utilizat numai de specialiști instruiți și certificați.

Numărul de sesiuni pentru o zonă care trebuie tratată depinde de grosimea țesutului adipos. În funcție de aceasta, pot fi necesare 1-3 sesiuni, cu un interval minim de pauză de patru săptămâni.

Durata fiecărei sesiuni este de o oră. De asemenea, nu este nevoie de o perioadă de recuperare. În acest fel, pacientul poate reveni la activitatea zilnică normală imediat după tratament.

LipoContrast trebuie utilizat numai de către experți medicali și esteticieni complet instruiți și certificați. Aceștia trebuie să aibă o pregătire completă pentru a putea răspunde la întrebările pacientului, precum și pentru a evalua dacă acest tratament este indicat.

Lipocontrast Duo este cel mai avansat sistem de remodelare a corpului disponibil în zilele noastre. Este cel mai nou și mai avansat sistem de reducere a grăsimilor cu rezultate dovedite clinic.

Folosind capetele Duo, acest sistem permite tratarea a două zone ale corpului în același timp. De asemenea, având posibilitatea de a trata două zone în același timp, poți reduce timpul de tratament și poți crește eficiența acestuia

Dacă ai întrebări cu privire la procesul de LipoContrast, discută cu medicul sau cu un specialist instruit.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Leroux, M. B. (2009). Tejido adiposo. Arch. Argent. Dermatol.
  • Fernando, M., Alvear, C., & Alayón, A. N. (2010). Adipocytes, visceral obesity, inflammation and cardiovascular disease. Revista Colombiana de Cardiología. https://doi.org/https://doi.org/10.1016/S0120-5633(10)70243-6
  • Carvajal, C. (2015). TEJIDO ADIPOSO Y OBESIDAD. Medicina Legal de Costa Rica.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.