5 factori care inhibă arderea grăsimii abdominale - Doza de Sănătate
 

5 factori care inhibă arderea grăsimii abdominale

Pentru a scăpa de grăsimea abdominală, evită greșelile care îngreunează acest proces sau chiar determină câștigul în greutate.
5 factori care inhibă arderea grăsimii abdominale
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Uneori nici mișcarea, nici dietele stricte nu par să te ajute să slăbești. Dacă te regăsești în această situație, citește în continuare pentru a descoperi principalii factori care te împiedică să-ți atingi obiectivul. Arderea grăsimii abdominale este mult mai simplă decât bănuiești!

Nu-ți faci griji, deoarece majoritatea problemelor care inhibă pierderea în greutate sunt reversibile. În acest scop, nu trebuie decât să-ți variezi și să-ți îmbunătățești dieta. Totodată, ai nevoie de o rutină de exerciții mai complexă. Chiar este simplu!

1. Nu ai un aport adecvat de proteine

Satisfacerea necesarului zilnic de proteine este un pas important pentru a fi sănătos. În plus, această măsură susține arderea grăsimii abdominale. Nu ezita să incluzi următoarele alimente în dieta ta zilnică:

 • Pește
 • Pui
 • Curcan
 • Legume
 • Leguminoase

O altă măsură importantă este să îți reduci aportul de proteine obținute din carne roșie și brânzeturi.

2. Nu faci mișcare în mod optim

Exerciții ce susțin arderea grăsimii abdominale

Mișcarea este mereu benefică, dar există anumite exerciții speciale pentru a stimula arderea grăsimii abdominale. Cel mai bine este să schimbi rutina de exerciții cardiovasculare cu una pe bază de exerciții cu greutăți.

Bicicleta imaginară

 • Bicicleta imaginară te ajută să-ți dezvolți mușchii abdominali și mușchii oblici.
 • Ca să execuți acest exercițiu, întinde-te pe spate și pune mâinile sub cap.
 • Apoi, ridică genunchii la piept și umerii de pe podea.
 • Mișcă-ți ușor picioarele de parcă ai pedala o bicicletă.

Răsucirea rusească

Arderea grăsimii abdominale prin efort

Acest exercițiu antrenează abdomenul (în special mușchii oblici) și te poate ajuta să obții talia mult visată.

 • Ca să profiți din plin de acest exercițiu, folosește o greutate sau o ganteră. Acest truc crește tensiunea musculară din regiunea vizată.

Mingea de fitness

Pentru a-ți antrena abdomenul, poți apela la celebra minge de fitness. Antrenamentul cu acest accesoriu îți oferă beneficii speciale deoarece mingea de fitness stabilizează torsul, crescând dificultatea exercițiilor.

 • Pune mingea de fitness sub regiunea lombară, susține-te complet pe aceasta și pune mâinile sub cap.
 • Ca să-ți ridici torsul de pe minge, strânge mușchii abdominali pentru a-ți ridica partea de jos a cutiei toracice spre coapse.
 • Apoi, va trebui să menții mingea stabilă în timp ce îți contractezi mușchii abdominali.

Abdomenele oblice

Mișcarea pentru arderea grăsimii abdominale
 • Întinde-te pe podea, cu picioarele ridicate și genunchii încrucișați. Pune mâinile în spatele capului pentru susținere.
 • Pentru a executa acest exercițiu, unul dintre picioare trebuie să fie deasupra celuilalt. Astfel, laturile mușchilor abdominali vor fi mai solicitate în timpul antrenamentului.

3. Bolile autoimune inhibă arderea grăsimii abdominale

Deseori inabilitatea de a arde grăsimea abdominală este legată de sistemul imunitar. Este esențial să înțelegi ce ți se întâmplă.

Bolile autoimune necesită un tratament pe bază de corticosteroizi, printre care prednison și cortizon. Din păcate, aceste medicamente duc la depunerea grăsimii la nivelul abdomenului.

Dacă suferi de o boală autoimună și nu reușești să-ți subțiezi talia, reține faptul că medicamentele pe care le iei reprezintă cauza problemei. Cel mai probabil, vei putea arde grăsimea în plus după ce închei tratamentul.

4. Mănânci doar alimente ușoare

Alimente ce susțin arderea grăsimii abdominale

Poate ai impresia că tocmai alimentele grele îți fac probleme. Dacă mănânci doar alimente sărace în grăsimi, nu vei reuși să-ți subțiezi talia—din contră!

Nu uita, alimentele cu puține grăsimi tind să fie foarte bogate în zahăr, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale depunerii grăsimii abdominale.

5. Sari peste micul dejun

În general, nu este bine să sari peste nicio masă, dar consecințele la care te expui când sari peste micul dejun sunt grave.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă sari peste el, metabolismul încetinește, ceea ce declanșează depunerea grăsimii la nivelul abdomenului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Nurul-Fadhilah, A., Teo, P. S., Huybrechts, I., & Foo, L. H. (2013). Infrequent Breakfast Consumption Is Associated with Higher Body Adiposity and Abdominal Obesity in Malaysian School-Aged Adolescents. PLoS ONE. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0059297
 • Boutelle, K. N., Libbey, H., Neumark-Sztainer, D., & Story, M. (2009). Weight Control Strategies of Overweight Adolescents Who Successfully Lost Weight. Journal of the American Dietetic Association. https://doi.org/10.1016/j.jada.2009.09.012

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.