Care este secretul privind arderea grăsimilor? - Doza de Sănătate
 

Care este secretul privind arderea grăsimilor?

Secretul eliminării grăsimilor constă în a arde mai multe calorii decât consumi. Prin urmare, este necesar să cauți un antrenament bun și o dietă săracă în calorii. 
Care este secretul privind arderea grăsimilor?

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Cu toții vrem să știm care este secretul privind arderea grăsimilor. Acest subiect este foarte în vogă. Multe persoane vor să slăbească, nu numai din motive estetice, ci și pentru bunăstarea organismului. Obezitatea poate cauza numeroase boli periculoase. 

Dorința de a arde surplusul de grăsimi este normală și benefică. Problema o reprezintă miturile dăunătoare și dietele nesănătoase care susțin că accelerează arderea grăsimilor.

Tocmai de aceea am decis să îți oferim câteva informații utile privind modalitățile sănătoase de a elimina grăsimile din corp.

Alternative înșelătoare

Secretul privind arderea grăsimilor fără a apela la pastile pentru slăbit

Uneori ne bazăm opiniile pe primul lucru pe care îl vedem la televizor sau în reviste. Până la urmă, suntem bombardați cu informații privind pierderea în greutate. Din păcate, majoritatea acestor informații și produse ori nu funcționează, ori sunt dăunătoare organismului.

Acestea sunt cele mai înșelătoare opțiuni pentru arderea grăsimilor prezentate în reclame:

 • Corsete pentru slăbit
 • Pastile pentru accelerarea metabolismului
 • Haine care ard grăsimile
 • Elixire miraculoase
 • Aparate electronice

Această listă este interminabilă. Cel mai curios lucru este faptul că toate produsele menționate au o caracteristică comună: dacă le folosești, nu ai nevoie să faci exerciții fizice.

Care este secretul privind arderea grăsimilor?

Multe persoane își pun această întrebare, mai ales având în vedere că multe dintre aceste produse miraculoase nu funcționează.

De fapt, nu este niciun secret surprinzător. Important este să te cunoști pe tine însuți în ceea ce privește masa corporală. Primul pas pentru arderea grăsimilor este să îți cunoști greutatea și metabolismul.

Metabolism

Secretul privind arderea grăsimilor este un metabolism bun

Metabolismul este procesul prin care nutrienții pe care îi consumi se transformă în energie. Această energie este necesară organismului pentru a-și îndeplini toate funcțiile, printre care:

 • Respirație
 • Secreții
 • Digestie

Totodată, este important de știut că metabolismul este diferit la fiecare persoană în parte. Acest proces depinde de trei factori fundamentali:

 • Termogeneza exercițiilor fizice: Arderea grăsimilor este direct proporțională cu activitatea fizică desfășurată. Cu alte cuvinte, cu cât faci mai multă mișcare, cu atât arzi mai multe calorii. 
 • Efectul termogenic al alimentelor: Corpul folosește energia pentru a asimila nutrienții principali (proteine, carbohidrați și grăsimi).
 • Metabolismul bazal: Cantitatea de energie consumată de organism în condiții normale (fără efort fizic).

Te-ar putea interesa și:

7 trucuri pentru arderea grăsimii

Calorii

Secretul privind arderea grăsimilor este crearea unui deficit caloric

Caloriile sunt o sursă de energie pentru organism. Acestea provin din alimentele consumate.

Caloriile sunt necesare pentru a trăi. Acestea ajută la menținerea tuturor funcțiilor fiziologice, indiferent dacă ești activ sau în repaus.

Este necesar să controlezi numărul de calorii din alimentație. Scopul este de a slăbi și de a arde surplusul de grăsimi. Însă este important să fii atent atunci când vine vorba de acest raport pentru a evita problemele de sănătate.

Deficit caloric

Deficitul caloric are loc atunci când organismul folosește mai multe calorii decât obține din alimentație. Acesta este cu adevărat secretul privind arderea grăsimilor.

Dacă ai un exces de țesut adipos, este bine să ai un deficit caloric în corp. În acest fel, vei reuși să elimini grăsimea de care nu ai nevoie.

Cum poți crea un deficit caloric?

Deficitul caloric este cea mai bună și mai eficientă modalitate de a slăbi și de a arde grăsimile. Însă cum ar trebui să procedezi?

Poți crea un deficit caloric prin adoptarea unei diete care îți permite să „acumulezi” calorii negative. Între timp, este indicat să îți accelerezi metabolismul pentru a obține un echilibru perfect.

Este recomandat să inițiezi treptat acest proces. Dacă schimbările în alimentație sunt foarte drastice, corpul poate fi expus multor probleme de sănătate.

Totodată, dacă greșești sau ești confuz, poți adopta o dietă care are efectul opus unui deficit caloric. În acest caz, vei avea un surplus de energie, iar greutatea ta corporală poate crește în mod necontrolat.

Poate părea complicat la început, dar te asigurăm că este mai ușor decât pare!

Recomandare

În principiu, secretul privind arderea grăsimilor este să găsești un antrenament și o dietă care să funcționeze în cazul tău. Însă dacă dorești mai multe informații, îți recomandăm să ceri îndrumarea unui medic sau a unui nutriționist.

Sursa imaginii reprezentative: ©wikiHow.com 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Swift DL, McGee JE, Earnest CP, Carlisle E, Nygard M, Johannsen NM. The Effects of Exercise and Physical Activity on Weight Loss and Maintenance. Prog Cardiovasc Dis. 2018 Jul-Aug;61(2):206-213.
 • Dellis D, Tsilingiris D, Eleftheriadou I, Tentolouris A, Sfikakis PP Jr, Dellis G, Karanasiou M, Meimari A, Dimosthenopoulos C, Lazarou S, Tentolouris N. Carbohydrate restriction in the morning increases weight loss effect of a hypocaloric Mediterranean type diet: a randomized, parallel group dietary intervention in overweight and obese subjects. Nutrition. 2020
 • Rynders CA, Thomas EA, Zaman A, Pan Z, Catenacci VA, Melanson EL. Effectiveness of Intermittent Fasting and Time-Restricted Feeding Compared to Continuous Energy Restriction for Weight Loss. Nutrients. 2019 Oct 14;11(10):2442.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.