Ce este tehnica de machiaj strobing?
 

Ce este tehnica de machiaj strobing?

Tenul are puncte de lumină și evidențierea acestora este scopul unei tehnici de machiaj cunoscute sub numele de „strobing”. Descoperiți cum se aplică!
Ce este tehnica de machiaj strobing?

Ultima actualizare: 04 aprilie, 2023

Efect de lumină! Aceasta este cheia tehnicii de machiaj strobing, caracterizată prin folosirea iluminatoarelor în puncte strategice ale feței. Finisajul este subtil, dar oferă o luminozitate naturală.

Nu se folosesc pudre bronzante sau pudre cu tonuri intense. Este nevoie doar de pensule adecvate pentru iluminarea perfectă a feței. Vă dezvăluim cel mai simplu mod de a face obține un machiaj strobing!

Strobing: tehnica de machiaj care favorizează iluminarea și trăsăturile naturale

Organizația Foto Pose Venezuela oferă o definiție ușor de înțeles pentru acest tip de machiaj. Este o tehnică ce se concentrează pe punctele focale ale feței, pentru a o ilumina fără a-i alunga naturalețea. Prin folosirea unei pensule, sunt accentuate locurile de pe față care captează lumina, adică următoarele:

  • Sprâncene
  • Arcul lui Cupidon
  • Zona înaltă a tâmplelor
  • Zona înaltă a pomeților
Podul nasului, canalul lacrimal și bărbia sunt alte puncte ale pielii pe care machiajul iluminator la ia în calcul.

Scopul este de a oferi reflexe care sporesc frumusețea fără a recurge la pigmentări exagerate. Machiajul strobing face aluzie la termenul „stroboscop”, care înseamnă a ilumina orice cu raze mici, repetitive.

Deși această formă de machiaj se bazează pe utilizarea iluminatoarelor, se pot folosi și corectoare de culoare, deoarece acestea au o funcție similară: de a oferi lumină. Iluminatoarele ajută la evidențierea pomeților, la mărirea ochilor și la redimensionarea frunții.

Iluminator pentru machiaj strobing
Strobingul este o tendință de machiaj care se caracterizează prin utilizarea iluminatorului în diferite puncte cheie ale feței.

Ghid pentru aplicarea tehnicii de machiaj strobing

Machiajul strobing se bazează pe iluminatoare. Aceste produse se găsesc sub formă de pudră, cremă sau lichid. Deși cele trei versiuni au același obiectiv, există particularități care le deosebesc, dincolo de consistență:

  • Pudrele sunt ușor de utilizat și cu un aspect mătăsos.
  • Cremele oferă o acoperire excelentă, dar necesită mai multă îndemânare pentru ca trecerea dintre culori să nu fie bruscă.
  • Lichidul adaugă mai multă strălucire decât lumină, așa că nu este recomandat pentru un eveniment cu prea multă lumină artificială.

1. Curățare

Curățarea și hidratarea feței reprezintă pasul inițial în orice tip de machiaj. Dacă tenul este curat, produsele se fixează corespunzător, iar finisajul este impecabil. În plus, scad șansele de efecte nedorite.

2. Bază

Un strat ușor de primer sau BB cream, cât mai translucid posibil, este ideal pentru a uniformiza nuanța pielii înainte de a trece la iluminare. Treceți peste fondurile de ten mate sau „grele”, deoarece ele răpesc aspectul natural.

3. Corectare

După uniformizarea tenului, urmează corecțiile (dacă aveți nevoie). Revista Farmacia Profesional menționează coșurile, cearcănele, petele și vasele dilatate printre cele mai frecvente imperfecțiuni.

Pentru corectare, nu puneți produsul direct pe ceea ce vreți să camuflați. Întindeți puțin pe vârful degetului și aplicați ușor. Aplicați corector de culoare pe punctele feței pe care le veți evidenția. Cantitatea de substanță trebuie să fie mică.

4. Iluminare

Acesta este marele moment stroboscopic. Cu o pensulă, evidențiați pomeții. Faceți același lucru pe zona tâmplelor și deasupra sprâncenelor. Continuați pe sept, arcul lui Cupidon și bărbie.

Nu uitați să puneți puțin iluminator pe canalul lacrimal și sub sprâncene.

5. Fard

Completați efectul de iluminare cu un pic de fard de obraz. Acest pas este opțional (în cazul în care vreți să obțineți un aspect deosebit).

Femeie care a folosit un machiaj strobing
Machiajul strobing poate fi aplicat pe toate tipurile de ten. Secretul este să alegeți iluminatorul potrivit pentru fiecare caz.

Cum să faceți machiajul strobing să arate mai bine?

Pentru ca machiajul strobing fie „de vis”, este esențial să aplicați un iluminator cu 1 sau 2 nuanțe mai deschise decât tenul; dacă aveți pielea închisă la culoare, tonurile mai deschise elimină efectul artificial.

Nu vă machiați într-o cameră slab luminată. Este esențial să alegeți o cameră unde există lumină naturală, astfel încât să puteți percepe imediat rezultatele. De asemenea, evitați să umpleți ridurile cu iluminatoare, deoarece veți ajunge să le subliniați.

Evitați sclipiciul sau umbrele metalice și setați machiajul cu un fixator de lungă durată pentru a rezista mai mult.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.