Coenzima Q10 pentru păr: ce ar trebui să știți
 

Coenzima Q10 pentru păr: ce ar trebui să știți

Suplimentarea orală cu coenzima Q10 și aplicarea sa directă pe păr întărește scalpul. Aflați cum ajută coenzima Q10 sănătatea părului!
Coenzima Q10 pentru păr: ce ar trebui să știți
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 26 octombrie, 2022

În general, substanțele de care părul are nevoie sunt produse de organism. Cu toate acestea, putem spori aportul cu suplimente orale și fiole topice. Acesta este cazul coenzimei Q10, un compus care este strâns legat de creșterea sănătoasă a părului. Cum putem folosi coenzima Q10 pentru păr?

Coenzima Q10 este legată de activitatea metabolismului, sănătatea inimii și relaxarea musculară. La nivel cosmetic, se remarcă prin îmbunătățirea sănătății părului. Care sunt efectele sale?

Ce este coenzima Q10 și din ce surse se obține?

Coenzima Q10, ubiquinolul sau CoQ10 este definită de Nutri-Facts ca un compus solubil în grăsime, stocat în țesuturile corpului. Este asemănătoare cu vitaminele, dar faptul că organismul este capabil să o sintetizeze face diferența. Se găsește în interiorul mitocondriilor și este necesară pentru procesul de respirație celulară. Grație ei, energia acizilor grași și a carbohidraților este transformată în combustibil celular.

Deși este un produs natural, se găsește și sub formă de pastile, pulbere și ser. De asemenea, există alimente care o conțin în cantități mici, precum următoarele:

  • Carne de curcan
  • Fructe
  • Somon
  • Broccoli
  • Spanac
  • Leguminoase
  • Legume crucifere
  • Semințe de susan
  • Ulei de măsline, sâmburi de struguri și soia

Dacă nivelul CoQ10 este scăzut, persoana afectată tinde să obosească mai repede, să simtă slăbiciune musculară, să experimenteze mai puțină rezistență și să se confrunte cu îmbătrânirea timpurie a pielii și a părului.

Coenzima Q10 este unul dintre ingredientele esențiale ale tratamentelor pentru păr care vizează redarea vitalității și stoparea căderii.

Medic ce recomandă coenzima Q10 pentru păr
Deși coenzima Q10 este produsă în mod natural, poate fi obținută și din alimente și suplimente.

Coenzima Q10 pentru păr: ce efecte are

Suplimentele de CoQ10 nu vor schimba complet aspectul părului. Este necesar să aplicați și alte produse și să acordați atenție alimentației. Părul fragil și poros poate fi tratat cu succes.

Tratamentele cu CoQ10 influențează grosimea și elasticitatea firului de păr, printre alte beneficii.

Promovează fluxul de oxigen

Coenzima Q10 colaborează ajută la oxigenarea scalpului. Scalpul necesită suficient oxigen pentru a genera energie în celule și pentru a întări foliculii de păr.

Crește producția de keratină

Dicționarul medical al Clinicii Universitare din Navarra explică faptul că keratina este o proteină insolubilă, alcătuită din lanțuri polipeptidice. În plus, este principalul constituent al părului și al unghiilor.

Un studiu publicat de International Federation of Societies of Cosmetic Chemists Magazine a demonstrat faptul că CoQ10 este un bioactiv puternic ce stimulează diferite cheratine ale părului, în special cele afectate de îmbătrânirea foliculilor. Șampoanele, tonerele și fiolele flash îmbogățite cu CoQ10 sunt recomandate pentru îngrijirea părului deoarece au proprietăți anti-îmbătrânire.

Contribuie la un metabolism eficient

Coenzima Q10 joacă un rol fundamental în obținerea energiei prin intermediul celulelor; acest lucru este subliniat de Societatea Spaniolă de Medicină Antiaging și Longevitate.

Pe măsură ce anii trec, nivelul acestui compus scade, iar eficiența energetică este redusă. Dacă energia celulară este insuficientă, metabolismul are de suferit și apar simptome precum slăbiciunea capilară.

Este antioxidantă

Potrivit unui articol din Ofarm, anumite boli și înaintarea în vârstă provoacă stres oxidativ. Ubiquinolul funcționează ca un antioxidant ce poate neutraliza radicalii liberi. CoQ10 protejează foliculul de păr de efectele procesului de îmbătrânire, de toxine și de poluare.

Cum se utilizează tratamentele cu coenzima Q10 pentru păr?

Deși coenzima Q10 poate face parte din tratamente, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) nu a aprobat-o ca medicament. Cu toate acestea, este distribuită ca supliment alimentar și recomandată de profesioniștii din domeniul sănătății.

Compusul oral se vinde sub formă de capsule gelatinoase moi, capsule clasice și pulbere. Aplicarea locală se face cu seruri pentru păr. În cazul pastilelor, dozele și concentrațiile trebuie prescrise de medic. Fiolele pentru păr se folosesc acasă sau ca parte a tratamentelor de hidratare aplicate de stiliști.

Coenzima Q10 pentru păr
Coenzima Q10 nu poate repara părul pe cont propriu. Este necesar să folosiți și alte produse.

Există riscuri legate de utilizarea și consumul de CoQ10?

Suplimentele de coenzima Q10 pentru păr nu provoacă reacții adverse grave, deoarece aceasta este o substanță care este produsă în mod natural de organism. Efectele secundare pe care le poate provoca sunt legate de dureri abdominale, greață și tulburări gastrice.

Femeile însărcinate și cele care alăptează trebuie neapărat să consulte medicul cu privire la aportul de CoQ10. La fel trebuie să facă și cei cărora li se prescriu anticoagulante și slatine, deoarece coenzima Q10 poate interacționa cu aceste medicamente.

Coenzima Q10 pentru păr: concluzie

Coenzima Q10 este un supliment util pentru sănătatea părului atât timp cât sunt luate și alte măsuri, precum folosirea unor produse adecvate, alimentația sănătoasă și protecția împotriva agresiunilor externe. Face parte din diferite tratamente pentru păr pentru a hrăni și repara podoaba capilară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.