5 tratamente naturale pentru păr uscat - Doza de Sănătate
 

5 tratamente naturale pentru păr uscat

Dacă părul tău este prea uscat, poți pregăti tratamente naturale pentru a-l hrăni și hidrata. Te interesează acest subiect? Citește mai departe pentru a descoperi 5 opțiuni uimitoare!
5 tratamente naturale pentru păr uscat

Ultima actualizare: 10 mai, 2021

Dacă părul tău este uscat, tern și are vârfurile despicate, trebuie să urmezi un tratament. Majoritatea balsamurilor de păr oferă rezultate frumoase, dar acestea nu sunt de durată. În plus, conțin substanțe chimice care pot deteriora părul pe termen lung. Citește mai departe pentru a descoperi 5 tratamente naturale pentru păr uscat! Folosind ingrediente naturale precum iaurtul, mierea sau uleiul, poți obține un păr hidratat și strălucitor.

5 tratamente naturale pentru păr uscat

1. Iaurt și miere

Produsele lactate sunt o opțiune excelentă pentru tratarea părului uscat. Iaurtul este bogat în vitamina B și minerale, cum ar fi zincul, magneziul și calciul, care hrănesc părul de la rădăcină.

Mierea este un ingredient obișnuit în produsele cosmetice naturale, deoarece este bogată în vitamine, minerale și enzime. Datorită proprietăților sale hidratante, este ideală pentru părul uscat. Hidratează fără exces de grăsime, deoarece nu conține uleiuri. Prin urmare, este benefică pentru toate tipurile de păr.

 • Amestecă iaurtul cu o lingură de miere și aplică remediul pe părul uscat.
 • Lasă-l să acționeze 30 de minute și spală-te cu șampon.
Fată care folosește o mască de păr
Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, iaurtul este unul dintre cele mai bune tratamente naturale pentru părul uscat

2. Maioneză

Maioneză pe păr? S-ar putea să te surprindă acest remediu natural pentru a hidratarea părului. Atât ouăle, cât și uleiul sunt ingrediente foarte benefice pentru tratarea părului uscat.

Oul, bogat în grăsimi și proteine, este un ingredient hidratant excelent. Uleiul de măsline este foarte hrănitor și ajută la prevenirea vârfurilor despicate. De asemenea, conține vitamina E, care are proprietăți antioxidante.

 • Poți folosi maioneza pe care ai făcut-o deja. Evită maioneza procesată cu aditivi.
 • Când folosești maioneză care conține albușuri, trebuie să-ți speli părul cu apă călduță. Dacă utilizezi apă fierbinte, aceasta ar putea lăsa urme de albuș solidificat în păr.
 • În cazul în care mirosul ouălor te deranjează, poți adăuga o picătură de ulei esențial, precum cel de lavandă sau rozmarin.

3. Ulei de cocos și aloe vera

Uleiul de cocos s-a dovedit a fi foarte benefic pentru sănătatea părului în cadrul mai multor studii. Acidul lauric pe care îl conține are o mare afinitate pentru structura părului, ceea ce îi permite să pătrundă în fir și să prevină deteriorarea.

Aloe vera este bogată în vitamine, minerale, aminoacizi, enzime și antioxidanți. Pe lângă menținerea umidității naturale a părului, îl protejează și de deteriorarea cauzată de expunerea la soare. De asemenea, este o alternativă naturală la gelurile de coafare.

 • Amestecă ambele ingrediente în părți egale.
 • Aplică tratamentul și lasă-l să acționeze peste noapte. Dimineața, spală-ți părul.

4. Avocado și banane pentru tratarea părului uscat în mod natural

Putem combina două fructe care, atunci când sunt coapte, sunt bogate în substanțe nutritive ideale pentru sănătatea părului. Ambele oferă strălucire și hrănesc foliculul pilos. Avocado este bogat în vitaminele A, B, C, E și K, precum și într-o mare varietate de minerale. Banana conține vitaminele A, C, E și minerale precum potasiul și zincul.

 • Amestecă o banană cu jumătate de avocado și întinde remediul bine pe tot părul.
 • Lasă-l să acționeze o jumătate de oră și spală-te cu șampon.
Avocado folosit în tratamente naturale pentru păr uscat
Avocado este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru sănătatea părului. Oferă grăsimi sănătoase și vitamina E.

5. Ulei de măsline și suc de lămâie

În cele din urmă, avem două ingrediente care, atunci când sunt combinate, reprezintă amestecul perfect pentru păr. Uleiul de măsline hrănește profund și repară părul deteriorat. În plus, lămâia adaugă strălucire și echilibrează excesul de lipide din uleiul de măsline. Acest tratament este antioxidant și reparator.

 • Amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu sucul unei lămâi.
 • Cu cât părul este mai uscat, cu atât trebuie să adaugi mai mult ulei.
 • Aplică tratament pe tot părul și lasă-l să acționeze 1 oră sau peste noapte, dacă este posibil.

Acum cunoști 5 tratamente naturale pentru păr uscat. Cu siguranță ai deja acasă câteva dintre aceste ingrediente utilizate pe scară largă în produsele cosmetice naturale. Dacă nu, mergi la cumpărături, deoarece acestea sunt excelente pentru piele și corp!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Zaid, A. N., Jaradat, N. A., Eid, A. M., Al Zabadi, H., Alkaiyat, A., & Darwish, S. A. (2017). Ethnopharmacological survey of home remedies used for treatment of hair and scalp and their methods of preparation in the West Bank-Palestine. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/s12906-017-1858-1
 • Gavazzoni Dias, M. F. (2015). Hair cosmetics: An overview. International Journal of Trichology. https://doi.org/10.4103/0974-7753.153450
 • Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: A review. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/jocd.12058

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.