7 tratamente naturale pentru părul frizzy
 

7 tratamente naturale pentru părul frizzy

Părul frizzy este enervant și poate îngreuna unele coafuri. Din fericire, dincolo de produsele convenționale, există câteva tratamente la domiciliu care vă ajută să vă îmbunătățiți aspectul.
7 tratamente naturale pentru părul frizzy

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Femeile care au părul frizzy au mai multe dificultăți la coafat. În plus, au firele de păr uscate și terne. Din fericire, există mai multe tratamente naturale pentru părul frizzy cu ingrediente de origine naturală.

Deși este adevărat că industria cosmetică oferă multe opțiuni eficiente pentru a rezolva această problemă, merită să încercăm câteva preparate de casă cu efecte pozitive. Există dovezi anecdotice care sugerează că sunt benefice.

De ce apare părul frizzy?

Potrivit unui articol din Journal of Investigative Dermatology Symposium , părul strălucitor, cu textură netedă și vârfuri sigilate este adesea perceput ca fiind sănătos. Oricum, indiferent de culoarea, forma sau lungimea sa, poate fi afectat de modificarea coafurii sau a produselor de styling folosite.

În general, acest lucru poate provoca următoarele:

De asemenea, și alți factori, precum nutriția și deshidratarea, pot compromite sănătatea părului. În cazul părului frizzy, acesta este asociat cu o pierdere a umidității naturale din fire, uscăciunea climatului și deteriorarea fibrelor capilare.

Un studiu publicat în 2011 în Medecine Tropicale a explicat că sindromul părului frizzy apare din cauza creșterii laterale și ondulației strânse a fibrei de păr. În general, este secundar practicilor de îngrijire neadecvate și daunelor. În plus, este considerat un factor de risc pentru căderea excesivă.

Fată cu păr roșcat
Părul frzzy poate fi un semn de deshidratare a șuvițelor și a scalpului.

7 tratamente naturale pentru părul frizzy

Tratamentele la domiciliu pot fi un bun ajutor în reducerea aspectului părului frizzy. Cu toate acestea, știind că este o problemă care poate fi cauzată de deteriorarea părului, cel mai bine este să solicitați sfatul unui dermatolog pentru a găsi opțiuni adecvate de tratament.

Potrivit informațiilor oferite de Academia Americană de Dermatologie, îmbunătățirea modului în care aplicați produse precum șamponul și balsamul poate reduce daunele asupra părului. De asemenea, reduceți utilizarea dispozitivelor cu căldură, evitați expunerea directă la clorul din piscine și lăsați părul să se usuce liber.

Iată câteva dintre remediile naturale care au devenit populare ca alternative pentru a îmbunătăți aspectul părului frizzy. Deși nu există studii care să le susțină eficacitatea, acestea sunt sigure. Încercați-le cu încredere!

1. Oțet de mere

Oțetul de mere este acid și poate fi dur pentru persoanele cu scalp sensibil. Cu toate acestea, diluat în apă, este sigur pentru aproape toată lumea. Este folosit extern pentru a promova părul neted, strălucitor și fără frizz.

 • Pentru a-l folosi, amestecați părți egale de oțet și apă și pulverizați pe tot părul. După aproximativ 10 minute, clătiți.
 • Puteți repeta aplicarea de 2 sau 3 ori pe săptămână.

2. Bere

Este important să rețineți că berea conține alcool, care poate deshidrata părul. Prin urmare, ar trebui să fie utilizată cu mai multă precauție, de preferință în combinație cu alte produse pentru păr. Dacă aveți un scalp sensibil, ar fi bine să luați în considerare o altă opțiune.

 • Combinați părți egale de bere cu apă și pulverizați pe tot părul.
 • Așteptați să acționeze 10 minute și clătiți.
 • Repetați utilizarea berii pentru părul frizzy de 2 ori pe săptămână.
Pahare cu bere
Nu există dovezi cu privire la beneficiile berii pentru păr. Cu toate acestea, în cultura populară berea este folosită pentru strălucirea părului.

3. Gălbenuș de ou

Gălbenușul de ou este un aliment hrănitor, care conține acizi grași esențiali, vitaminele A, B, D, E și minerale precum fier, fosfor, potasiu și magneziu. Potrivit unui studiu publicat în Dermatology Practical & Conceptual , acești nutrienți oferă un păr mai sănătos.

 • Pentru a evita părul frizzy, vă recomandăm să amestecați șamponul obișnuit cu un gălbenuș de ou. Părul va fi curat și neted. Acest tratament este ideal pentru persoanele cu păr normal sau uscat.

4. Miere de albine

Mierea de albine este un produs cunoscut în industria cosmetică datorită proprietăților sale antioxidante, regenerative și antiinflamatorii. Este folosită chiar și la fabricarea produselor de îngrijire a pielii și balsamurilor de păr, așa cum este detaliat într-o recenzie publicată în An International Quarterly Journal of Research in Ayurveda.

Vă propunem să o folosiți într-un tratament simplu la domiciliu pentru părul frizzy, care ajută la tratarea uscăciunii.

Ingrediente

 • 2 linguri de miere lichidă (50 g)
 • ½ pahar cu apă (100 ml)

Instrucțiuni

 • Amestecați bine mierea cu apa și turnați lichidul într-o sticlă cu pulverizator.
 • Aplicați amestecul pe tot părul uscat, cu o jumătate de oră înainte de spălare.
 • Masați puțin scalpul pentru ca amestecul să pătrundă bine.
 • După aceea, spălați-vă părul ca de obicei.
 • Repetați utilizarea în fiecare zi.

5. Balsam

O metodă rapidă de a evita încrețirea este să folosiți balsamul în cantitate mică fără a clăti părul. Balsamul va rămâne pe păr ca produs anti-frizz.

 • Cu toate acestea, nu este recomandat să abuzați de această metodă. Balsamul poate ajuta la hidratarea părului, dar utilizarea excesivă a acestuia poate provoca mătreață sau un miros urât. Prin urmare, se recomandă utilizarea acestui remediu doar ocazional.
Aplicarea de tratamente naturale pentru părul frizzy

6. Mască înainte de spălare

O altă modalitate ușoară de a evita părul frizzy este să aplicați o mască de păr înainte de șamponare. Lăsați-o să acționeze o jumătate de ora pe părul uscat. După aceea, spălați-vă cu șampon și balsam. Rezultatul? Un păr mai hidratat și mai descâlcit.

7. Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este unul dintre cele mai potrivite tratamente naturale pentru părul frizzy. O recenzie publicată în Dermatology and Venereology evidențiază faptul că proprietățile sale de hidratare pentru păr și piele sunt excepționale.

 • Aplicați-l în cantități mici, întindeți-l bine pe ambele mâini și masați întreaga podoabă capilară. Îl puteți folosi pe părul umed sau uscat, înainte sau după spălare.
 • Repetați aplicarea de 2 sau 3 ori pe săptămână.

Există mai multe moduri de a trata părul frizzy

Dacă părul este frizzy sau nu depinde de mulți factori. Cu toate acestea, este posibil să-i îmbunătățiți aspectul prin aplicarea remediilor menționate. Alegeți remediul care funcționează cel mai bine în cazul vostru. În cele din urmă, nu uitați să țineți cont și de alte măsuri de îngrijire a părului, cum ar fi folosirea periilor moi, aplicarea tratamentelor hidratante, etc.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Rizg WY, Hosny KM, Elgebaly SS, Alamoudi AJ, Felimban RI, Tayeb HH, Alharbi M, Bukhary HA, Abualsunun WA, Almehmady AM, Khallaf RA. Preparation and Optimization of Garlic Oil/Apple Cider Vinegar Nanoemulsion Loaded with Minoxidil to Treat Alopecia. Pharmaceutics. 2021 Dec 14;13(12):2150.
 • Sinclair RD1. (2007). Healthy hair: what is it?. Journal of Investigative Dermatology Symposium. DOI: 10.1038/sj.jidsymp.5650046
 • Morand, Jean-Jacques. (2011). [Frizzy hair pathology]. Médecine tropicale : revue du Corps de santé colonial. 71. 443-9.
 • Guo EL, Katta R. Diet and hair loss: effects of nutrient deficiency and supplement use. Dermatol Pract Concept. 2017;7(1):1–10. Published 2017 Jan 31. doi:10.5826/dpc.0701a01
 • Ediriweera ER, Premarathna NY. Medicinal and cosmetic uses of Bee’s Honey – A review. Ayu. 2012;33(2):178–182. doi:10.4103/0974-8520.105233
 • AAD. HOW TO STOP DAMAGING YOUR HAIR.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.