Cum să crești germeni acasă
Germenii sunt un aliment bogat în nutrienți și cu multe proprietăți excelente. Din acest motiv, este o idee bună să crești germeni acasă. Nu vorbim despre varza de Bruxelles – aruncă o privire la fotografia principală și vei vedea despre ce germeni vorbim!
Germenii sunt un aliment cu conținut scăzut de calorii, dar cu mulți nutrienți, uneori chiar mai mulți decât semințele, potrivit datelor publicate în NCBI. Prin urmare, sunt benefici pentru consum. Discută cu un nutriționist pentru a afla ce fel de muguri poți include în dieta ta!
Cum să crești germeni acasă
În mod normal, se folosesc semințele mai mici, dar poți folosi aproape orice. Toate semințele care provin de la leguminoase sau cereale pot fi utile. Poți folosi chiar și semințe de la alte plante, precum dovlecei, ridichi, lucernă, mazăre, năsturel, orz, susan, etc.
În mod ideal, folosește semințe ecologice curățate corespunzător . De asemenea, este important să alegi apa potrivită. Evită apa de la robinet și folosește apă de izvor. Dacă folosești apă de la robinet, specialiștii recomandă să o lași să stea puțin într-un recipient pentru a-i permite clorului să se evapore.
Citește mai mult: Uleiul din germeni de grâu: 6 beneficii pentru păr
Procedură
- Foarte important este să speli bine boabele sau semințele.
- Apoi, trebuie să pui semințele într-un vas (unul adânc este mai bun).
- Adaugă suficientă apă pentru ca semințele să fie umede, dar fără a exagera.
- Pune vasul într-o zonă umbrită unde nu primește lumină directă și așteaptă.
- Nu uitați să verifici zilnic pentru a vedea dacă apa scade. Semințele o absorb și se pierde și prin evaporare. Dacă vezi că nu a mai rămas apă, adaugă.
- Germenii apar după câteva zile (1-3). Schimbă apa până când apar toți germenii
- În cele din urmă, spală bine germenii într-o strecurătoare înainte de a-i consuma.
Așa poți să crești germeni acasă. Nu-i așa că nu e greu?
Detalii importante
Dacă au prea multă apă sau nu le verifici la timp, semințele pot mucegăi. În acest caz, cel mai bine este să le arunci și să începi procesul din nou, deoarece ingerarea mucegaiului este foarte dăunătoare sănătății. Aceeași procedură este valabilă și dacă crezi că au un miros neplăcut, deoarece acesta poate fi un semn de putrefacție.
Nu trebuie să pui prea multe semințe, ci doar un strat. Dacă sunt mai multe straturi, procedura de obținere a mugurilor nu va funcționa.
Volumul semințelor crește considerabil în timpul procesului. Prin urmare, dacă pui multe semințe, aceștia vor cădea din vas. Germenii pe care îi veți obține se vor păstra perfect în frigider câteva zile.
Cum să consumi germenii
Există multe moduri de a-i consuma – în sandvișuri, în salate sau fierți. Deși este recomandat să-i consumi cruzi, astfel încât să își păstreze toți nutrienții, Food and Drug Administration sugerează prepararea termică pentru a preveni riscul contaminării cu salmonella, listeria, E. coli sau alte bacterii.
În funcție de tipul de semințe folosit, dimensiunea mugurilor va fi diferită. Lintea, de exemplu, are germeni de până la 4 sau 5 centimetri, dar mugurii de orez sau de grâu au doar câțiva milimetri.
Procesul de germinare este foarte simplu. Prin urmare, îți recomandăm să faci propriile teste, să experimentezi și să vezi singur rezultatele!
S-ar putea să te intereseze...