Migdalele înmuiate în apă – 7 motive să le consumi - Doza de Sănătate
 

Migdalele înmuiate în apă – 7 motive să le consumi

Înmuierea migdalelor în apă înainte de a le consuma va amplifica conținutul de nutrienți al acestui fruct uscat. De pildă, ca să poți profita de vitamina E din componența migdalelor, este nevoie să le decojești.
Migdalele înmuiate în apă – 7 motive să le consumi

Ultima actualizare: 14 noiembrie, 2018

Consumul unei mâini de migdale înmuiate în apă este un obicei tradițional în multe țări, inclusiv în India. Deși pare ciudată, această practică ne permite să profităm de beneficii importante pentru sănătate. Migdalele înmuiate în apă pot combate probleme frecvente ca digestia deficitară și hipertensiunea arterială.

Dacă adopți obiceiul de a consuma 5 migdale înmuiate în apă la micul dejun în fiecare zi, îți vei ajuta corpul să piardă în greutate. În cele ce urmează vrem să îți arătăm de ce migdalele înmuiate în apă sunt benefice pentru sănătatea ta.

7 motive pentru care migdalele înmuiate în apă merită consumate

1. Sunt mai hrănitoare

Migdalele intră în categoria de fructe uscate sănătoase. Popularitatea lor a crescut atât de mult încât unele persoane au început chiar să bea lapte de migdale în fiecare zi. Însă, dacă vrei să profiți la maxim de beneficiile migdalelor, pune-le la înmuiat în apă peste noapte. Iată de ce:

 • În primul rând, acest truc facilitează îndepărtarea cojii maronii (cea care rămâne după ce îndepărtezi coaja lemnoasă) care le protejează. Această coajă inhibă enzimele naturale ale migdalelor.
 • În plus, migdalele înmuiate în apă sunt mai moi decât cele simple. Îți va fi mai ușor să le mesteci și să le digeri.
 • Consumul a 5 migdale înmuiate în apă pe zi îmbunătățește memoria.
 • Acest fruct uscat oferă vitamina E, zinc, calciu, magneziu și acizi grași esențiali omega-3.

2. Îmbunătățesc digestia

Migdalele înmuiate în apă promovează o digestie optimă

Migdalele înmuiate în apă stimulează secreția de enzime digestive care facilitează absorbția nutrienților. Când lași acest fruct uscat să stea în apă timp de 8 ore, o enzimă numită lipază din componența sa devine activă. Acest component puternic ajută organismul să digere grăsimea.

3. Stimulează pierderea în greutate

Grăsimile mononesaturate și acizii grași omega-3 din componența migdalelor îți vor fi de mare ajutor dacă vrei să slăbești. Iată de ce:

 • Oferă o senzație de sațietate
 • Previn constipația
 • Facilitează digestia grăsimilor
 • Oferă susținere masei musculare, prevenind lăsarea pielii
 • Combat sindromul metabolic

4. Sunt benefice pentru inimă

Migdalele înmuiate în apă protejează inima

Cu toții știm că nucile sunt bune pentru inimă, dar află că și migdalele au un efect asemănător. Printre altele, acestea pot reduce nivelul de colesterol rău (LDL).

Dacă servești 5 migdale înmuiate în apă pe zi, îți vei aproviziona venele și arterele cu minerale și antioxidanți care le vor îngriji. Totodată, îți vei îmbunătăți circulația sanguină și vei optimiza sănătatea pereților arteriali.

5. Constituie o sursă importantă de vitamina E

Migdalele înmuiate în apă reprezintă și o sursă de antioxidanți, în special de vitamina E. Această substanță devine activă după ce coaja lor maronie este îndepărtată.

Datorită conținutului lor de apă, migdalele înmuiate sunt mai ușor de mestecat decât cele simple. Din acest motiv, ele sunt ideale dacă vrei să îți crești aportul de vitamina E, care previne îmbătrânirea și inflamațiile. Antioxidanții din componența migdalelor înmuiate pot combate cancerul.

6. Copiii le vor adora

Migdalele înmuiate în apă sunt ideale pentru copii

Copiii care obișnuiesc să consume zilnic 4-6 migdale înmuiate în apă beneficiază de o dezvoltare mai armonioasă a creierului. Acest fruct uscat este bogat în acid folic și acizi grași esențiali, substanțe care îmbunătățesc memoria și inteligența copiilor, susținând dezvoltarea unor oase și mușchi puternici.

7. Mențin pielea frumoasă

Nu în ultimul rând, migdalele înmuiate în apă sunt utile în îngrijirea pielii. Ca să profiți de acest beneficiu, urmează instrucțiunile de mai jos:

 • După ce s-au înmuiat peste noapte, procesează-le cu ajutorul unui robot de bucătărie pentru a obține o pastă.
 • Remediul obținut poate fi folosit pe post de cremă hidratantă.
 • Aplică pasta și las-o să acționeze timp de 20 de minute.

Acest tratament natural poate îmbunătăți tenul, oferind pielii luciu și, datorită vitaminei E, accelerând formarea unor celule cutanate noi.

Deși migdalele sunt sănătoase indiferent cum le servești, cel mai bine este să le lași să se înmoaie în apă pentru cel puțin 8 ore înainte de a le consuma. Astfel, vei profita la maxim de beneficiile lor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.