Băutură antiinflamatoare cu 2 ingrediente - Doza de Sănătate
 

Băutură antiinflamatoare cu 2 ingrediente

Datorită proprietăților sale deosebite, această băutură delicioasă nu este numai antiinflamatoare, ci ajută și la întărirea sistemului imunitar. 
Băutură antiinflamatoare cu 2 ingrediente
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

O băutură antiinflamatoare poate fi foarte utilă. De multe ori, un dezechilibru cauzat de o infecție poate provoca o inflamație care îți afectează sănătatea. 

Inflamațiile reprezintă o reacție a sistemului imunitar și sunt însoțite în general și de alte simptome, precum:

 • Durere
 • Rigiditatea articulațiilor
 • Dificultăți în îndeplinirea sarcinilor zilnice

De multe ori, inflamațiile afectează articulațiile, dar pot avea un impact negativ și asupra sănătății mușchilor și a sistemului circulator.

S-a dovedit că retenția de apă poate provoca procese inflamatorii în mai multe părți ale corpului.

În general, inflamațiile dispar după câteva zile. Totuși, există afecțiuni care le determină să reapară în mod repetat, diminuându-ți calitatea vieții.

Din fericire, există metode 100% naturale de a controla simptomele cauzate de inflamații și de a preveni complicațiile.

Printre aceste opțiuni se numără și o băutură antiinflamatoare cu curcuma și lapte de migdale. Aceasta este apreciată pentru valoarea sa nutrițională și pentru efectul său antiinflamator puternic.

Mai jos îți explicăm care sunt beneficiile acestei băuturi și cum o poți prepara acasă, respectând câțiva pași simpli.

Ce beneficii oferă această băutură antiinflamatoare cu lapte de migdale și curcuma?

Această băutură antiinflamatoare cu curcuma și lapte de migdale, numită și „laptele auriu,” este un remediu care ameliorează durerile articulare și musculare.

Este bogată în agenți activi, cum ar fi curcuminul, prezent în turmeric sau curcuma. Acest ingredient conține antioxidanți și are efecte calmante și diuretice, acestea fiind necesare pentru reglarea proceselor inflamatorii din corp.

În plus, băutura pe care ți-o prezentăm este o sursă naturală de vitamine, minerale și fibre. Totodată, ea îmbunătățește digestia, circulația și alte procese care ajută la funcționarea optimă a organismului.

Beneficiile curcumei

Băutură antiinflamatoare cu curcumă

Curcuma este una dintre cele mai apreciate rădăcini medicinale, proprietățile sale deosebite fiind valorificate de veacuri întregi datorită efectelor lor antiinflamatoare și antioxidante.

Deși este folosită cu precădere în scopuri gastronomice, curcuma este folosită și ca ingredient activ în prepararea a sute de remedii pentru diverse afecțiuni.

Concentrația sa ridicată de curcumin are efecte analgezice care ameliorează simptomele cauzate de leziunile musculare și de artrită.

Totodată, curcuma luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, împiedicând deteriorarea celulelor.

Această rădăcină medicinală conține și:

 • Proteine
 • Fibre
 • Vitamine (A, B, C și E)
 • Minerale (calciu, potasiu, sodiu, fier, magneziu, zinc).

Beneficiile laptelui de migdale

Băutură antiinflamatoare cu lapte de migdale

Laptele de migdale a căpătat popularitate în întreaga lume ca alternativa fără lactoză a laptelui de origine animală. Acesta este un lapte vegetal cu puține calorii, care nu conține conservanți, gluten sau colesterol.

În plus, laptele de migdale este bogat în vitamine, minerale și fibre, fiind recomandat pentru îngrijirea sănătății arterelor și a sistemului cardiovascular.

În general, consumul regulat de lapte de migdale scade nivelul de colesterol, îmbunătățește circulația sanguină la nivelul celulelor și ajută la eliminarea retenției de apă, prevenind inflamațiile.

Te-ar putea interesa și:

5 fructe cu efect antiinflamator

Cum se prepară băutura antiinflamatoare pe bază de curcuma și lapte de migdale

Cum prepari această Băutură antiinflamatoare minune

Această băutură naturală nu este doar un remediu pentru durerea provocată de inflamații, ci este și foarte energizantă. Conține carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase care ajută la arderea caloriilor și îți îmbunătățește randamentul fizic și mental.

În plus, acest remediu sprijină sistemului imunitar deoarece previne slăbirea acestuia și expunerea sa la diverse microorganisme.

Iată cum se prepară băutura:

Ingrediente

 • 3 căni de lapte de migdale (600 ml)
 • 3 linguri de curcuma măcinată (30 g)
 • 1 linguriță de scorțișoară (5 g)
 • 1 lingură de miere (25 g)

Instrucțiuni

 • Mai întâi, prepară laptele de migdale și strecoară-l.
 • Adaugă-l în blender alături de curcuma și scorțișoară.
 • După ce s-au amestecat bine ingredientele, îndulcește lichidul cu puțină miere
 • Toarnă băutura într-un pahar și servește-o dimineața.
 • Dacă vrei, poți să prepari o porție și după-amiaza.

Poți savura această băutură delicioasă de fiecare dată când te confrunți cu simptome ale inflamațiilor. Dacă nu, o poți consuma și ca supliment alimentar într-o dietă echilibrată.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.