Cum să îndepărtați scamele din mașina de spălat
 

Cum să îndepărtați scamele din mașina de spălat

Prezența scamelor pe haine poate indica faptul că mașina de spălat necesită întreținere și curățare. Ce ar trebui să faceți în privința asta?
Cum să îndepărtați scamele din mașina de spălat

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Mașina de spălat este unul dintre cele mai utile aparate din casă. Permite spălarea rufelor fără prea mult efort; trebuie doar să le separați în funcție de culori, să adăugați detergentul și să selectați ciclul. Cu toate acestea, ca și alte instrumente, necesită o anumită întreținere. Știți cum să îndepărtați scamele din mașina de spălat?

Deși mulți ignoră acest aspect, hainele eliberează mici scame care se acumulează în timp în mașină. Dacă nu există suficientă îngrijire, în timp se vor lipi de îmbrăcăminte. Prin urmare, trebuie să învățați să le eliminați. Să vedem câteva recomandări!

Cum să îndepărtați scamele din mașina de spălat

Dacă hainele au început să iasă din mașina de spălat cu scame, cel mai bine este să faceți o curățare profundă a aparatului cât mai curând posibil. În acest sens, unele produse precum oțetul, bicarbonatul de sodiu și clorul sunt foarte utile. Desigur, rețineți că acestea nu trebuie combinate.

În general, ideal este să faceți două curățări separate. De asemenea, nu treceți cu vederea zone precum filtrul și garniturile, care pot adăposti scamele.

Pasul 1. Îndepărtați scamele din mașina de spălat cu înălbitor și apă fierbinte

După cum este detaliat în articolul Aspecte privind siguranța chimică, utilizarea corectă a înălbitorului facilitează curățarea și dezinfectarea unei game largi de suprafețe. Atât timp cât este utilizat corect, poate albi, ucide germenii și ajuta la eliminarea anumitor reziduuri.

Persoană care elimină scamele din mașina de spălat

Ce trebuie să faceți?

Pentru a îndepărta scamele din mașina de spălat, turnați puțin înălbitor în rezervorul destinat acestuia. Apoi, selectați spălarea cu apă caldă și alegeți orice ciclu. Așteptați să se termine și faceți pasul următor.

Pasul 2. Îndepărtați scamele din mașina de spălat cu oțet și apă fierbinte

Odată ce ciclul cu clor s-a terminat, turnați o cană de oțet alb în cuvă. În plus, puteți adăuga și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Acum selectați spălarea cu apă caldă ș alegeți orice ciclu de spălare. La final, deschideți capacul și lăsați-l mașina să se răcească puțin.

Știați că oțetul alb este unul dintre cele mai folosite elemente naturale în curățenia casnică? Acest lucru este evidențiat de un articol publicat în NSF International, care detaliază faptul că acidul acetic favorizează descompunerea anumitor tipuri de murdărie, pete și bacterii.

Pasul 3. Curățați filtrul

Următorul pas este curățarea filtrului mașinii de spălat. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îl localizați, deoarece variază în funcție de model sau marcă. În orice caz, majoritatea sunt situate în partea de jos sau în spatele mașinii.

Ce trebuie să faceți?

Desprindeți filtrul cu grijă. De obicei, are un buton sau un fel de pârghie. Cu ajutorul unei perii cu peri moi puteți îndepărta acumularea de scame sau murdărie. De asemenea, îl puteți spăla foarte atent cu apă și săpun, astfel încât să fie complet curat. Introduceți din nou filtrul în mașină.

Bărbat care elimină scamele din mașina de spălat

Repetați procesul la fiecare trei luni

Repetarea curățării mașinii de spălat poate varia în funcție de modul în care este utilizată. În ciuda acestui fapt, este recomandat să o faceți cel puțin o dată la trei luni, deoarece murdăria și scamele se acumulează permanent.

În plus, așa cum este detaliat într-un studiu distribuit în Frontiers in Microbiology, mașinile de spălat acumulează bacterii care pot provoca mirosuri neplăcute. Ele rețin chiar și ciuperci și alte microorganisme care pot deteriora hainele.

Astfel, curățarea și întreținerea corespunzătoare garantează atât buna funcționare a acesteia, cât și îngrijirea articolelor de îmbrăcăminte. Ca o completare, trebuie să o curățați și pe exterior cu puțin săpun neutru și o cârpă umedă. Va străluci!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.