Cum se prepară vinetele milaneze? Rețetă simplă
Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias
Vinetele milaneze sunt o opțiune excelentă pentru includerea legumelor în dietă, mai ales în cazul persoanelor care sunt reticente în a încerca acest tip de mâncare. Cu această alternativă, se vor obișnui treptat cu gustul legumelor, ceea ce este foarte benefic pentru sănătate pe termen mediu.
Cum se prepară vinetele milaneze? Rețetă simplă
Înainte de a vă prezenta această rețetă delicioasă de vinete milaneze, merită să ne amintim că experții în nutriție recomandă consumul a cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi. În acest fel, se realizează un aport optim de antioxidanți și micronutrienți, ceea ce va ajuta la desfășurarea corectă a proceselor fiziologice în mediul intern.
Înainte de a enumera ingredientele, vrem să vă reamintim că este important să folosiți ulei de măsline extravirgin în loc de alt tip de grăsime pentru a prăji vinetele. Această lipidă rezistă relativ bine la temperaturi ridicate, ceea ce va preveni formarea acizilor grași de tip trans în timpul procesului de gătire. Există dovezi ce arată că aportul regulat al acestor elemente reușește să afecteze buna funcționare a organismului, crescând nivelul de inflamație.
Recomandăm: Rețetă de salată de năut și vinete
Ingrediente
Dacă vreți să pregătiți niște vinete milaneze rafinate, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- 30 grame de pătrunjel tocat
- 2 ouă
- Făină.
- Pesmet
- 1 vânătă mare
- 2 linguri de sare grunjoasă
- Sare și piper
- 1 cană de iaurt
- 1 lămâie
- 1/4 cană de ulei de măsline extravirgin
Instrucțiuni pas cu pas
- Se dizolvă două linguri de sare grunjoasă în 2 litri de apă.
- Se taie vinetele felii subțiri și se pun la înmuiat în apă timp de 30 de minute.
- Apoi, se toaca usturoiul și pătrunjelul și se amestecă cu ouăle bătute. Se adaugă un praf de sare.
- Se scot vinetele din apă și se usucă cu un prosop de hârtie.
- Se dau vinetele prin făină.
- Apoi, se dau prin ou și prin pesmet.
- Se prăjesc în ulei încins. Este important ca temperatura acestuia să fie ridicată pentru a deveni crocante și a absorbi cât mai puțin ulei. Pot fi pregătite în cuptor dacă preferați să evitați procesul de prăjire.
- Pentru prezentare, se face un sos ca acompaniament. Se amestecă iaurtul natural cu coaja de lămâie, sucul unei jumătăți de lămâie și uleiul de măsline. Se condimentează cu sare și piper și se servește cu vinete.
Încercați și: Rețetă de rollatini sau rulouri de vinete
Beneficiile vinetelor
Nu putem termina această rețetă fără a enumera principalele beneficii ale includerii în dietă a vinetelor. Sunt o sursă importantă de antioxidanți, în special antociani. Acești compuși pot ajuta la neutralizarea formării radicalilor liberi.
Cercetările publicate în revista Alternative Therapies in Health and Medicine arată proprietățile acestora atunci când vine vorba de prevenirea dezvoltării patologiilor complexe. S-a demonstrat că aportul regulat de elemente antioxidante ajută la întârzierea proceselor de îmbătrânire.
Pregătiți vinetele milaneze într-un mod delicios
După cum ați văzut, pregătirea vinetelor milaneze este foarte simplă. Este o rețetă cu caracteristici organoleptice rafinate, care va fi pe placul tuturor. Conține, de asemenea, o serie de antioxidanți de înaltă calitate. De fapt, consumul regulat de vinete este recomandat de experți pentru a întârzia îmbătrânirea și pentru a întări sănătatea.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Gaiz, A. A., Mosawy, S., Colson, N., & Singh, I. (2018). Potential of Anthocyanin to Prevent Cardiovascular Disease in Diabetes. Alternative therapies in health and medicine, 24(3), 40–47.
- Sadowska-Bartosz, I., & Bartosz, G. (2014). Effect of antioxidants supplementation on aging and longevity. BioMed research international, 2014, 404680. https://doi.org/10.1155/2014/404680
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26268692/
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.