Descoperă beneficiile nucilor pentru stomac - Doza de Sănătate
 

Descoperă beneficiile nucilor pentru stomac

Nucile fac parte din categoria fructelor oleaginoase și sunt consumate cu plăcere în întreaga lume. Acestea oferă și multe beneficii pentru sănătate. 
Descoperă beneficiile nucilor pentru stomac

Ultima actualizare: 09 august, 2022

În general, asociem consumul nucilor cu îmbunătățirea performanțelor mintale sau îngrijirea sănătății aparatului cardiovascular. În realitate, aceste fructe au multe alte efecte pozitive. În articolul de față, te invităm să descoperi beneficiile nucilor pentru stomac.

Nucile sunt bogate în proteine cu o valoare nutrițională ridicată, antioxidanți, carbohidrați, acizi grași Omega 3, vitamina E și multe alte vitamine. Consumul regulat de nuci ajută digestia, întrucât aceste fructe conțin fibre.

Totodată, nucile previn și ameliorează arsurile la stomac și ajută la relaxarea și reducerea inflamațiilor la nivelul sfincterului esofagian. Însă asta nu este tot…

Beneficiile nucilor pentru stomac

Beneficiile nucilor pentru stomac dezvăluite de numeroase studii

S-au făcut numeroase studii care au dezvăluit beneficiile nucilor pentru sănătatea aparatului cardiovascular. De fapt, specialiștii ne recomandă să mâncăm un pumn de nuci pe zi. De ce? Pentru că s-a dovedit că acestea conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți dintre toate fructele oleaginoase.

Acizii grași Omega 3 din nuci sunt foarte benefici pentru organism. Aceștia îmbunătățesc circulația sanguină, măresc nivelul de serotonină din creier și sunt sățioși. Prin urmare, nu mai simți nevoia să mănânci la fel de mult pentru a te simți sătul/ă.

Pe lângă beneficiile oferite de acizii grași, s-a dovedit că nucile ajută la arderea grăsimilor, mai ales în zona abdominală. Astfel, acest aliment este recomandat și în curele de slăbire. Desigur, este indicat să îl consumăm cu moderație.

Salata de nuci este o alegere minunată, însă există și alte opțiuni pentru a adăuga nucile în dietă. Încearcă-le și tu!

Consumul de nuci poate fi foarte versatil. Unele persoane preferă să le mănânce ca atare, în timp ce altele le combină cu alte fructe sau legume.

Poți folosi nucile și ca ingredient în numeroase preparate culinare bogate în proteine. Un exemplu ar fi puiul cu nuci.

Date privind consumul de nuci

Beneficiile nucilor pentru stomac când sunt consumate în stare crudă
  • Nucile stimulează capacitatea de concentrare și îmbunătățesc performanțele mentale și creativitatea. Prin urmare, consumul de nuci în copilărie este o opțiune excelentă.
  • Totodată, persoanele pentru care ziua de lucru durează mai mult de șase ore ar trebui să mănânce nuci între mese.
  • Consumul zilnic de nuci mărește nivelul de serotonină din creier. Acest hormon este legat de fericire și plăcere. Persoanele care suferă de depresie au un nivel scăzut de serotonină. Astfel, consumul de nuci ajută la combaterea depresiei.
  • Nucile sunt foarte sățioase. Astfel, dacă mănânci acest fruct, vei consuma mai puține alimente pentru a te simți sătul/ă. Prin urmare, poți arde mai ușor caloriile.
  • Acizii grași Omega 3 din nuci stimulează circulația sanguină, ceea ce înseamnă că acest compus previne bolile cardiovasculare.
  • În ceea ce privește aspectul exterior, nucile contribuie la prevenirea dezvoltării varicelor (care apar, de obicei, pe picioare).
  • Consumul de nuci este recomandat persoanelor cu diabet. Motivul îl reprezintă faptul că acest aliment ajută la reglarea glicemiei.
  • Potrivit specialiștilor, nucile au proprietăți anticancerigene. Prin urmare, consumul acestor fructe ajută la prevenirea și combaterea cancerului mamar și de prostată.
  • Totodată, nucile stimulează fertilitatea la bărbați, fiind recomandate pentru combaterea problemelor de acest gen.

Beneficiile nucilor pentru stomac și alte organe din corp sunt multiple. Acestea au o compoziție nutrițională deosebită, datorită căreia merită să le adaugi în dietă. 

Adăugarea nucilor în alimentație

Beneficiile nucilor pentru stomac când sunt consumate cu moderație

Dacă vrei să slăbești, este indicat să consumi nuci cu moderație. Însă, dacă vrei să menții o greutate sănătoasă, poți servi nuci și ca gustări între mese.

Nu este nevoie să mănânci o pungă de nuci pe zi. Un pumn este de ajuns. Cantitatea ideală este între 10 și 30 g.Nu uita că un consum excesiv poate fi dăunător. 

Da, nu putem uita de beneficiile nucilor pentru stomac sau de contribuția acestora în arderea caloriilor. Însă trebuie să ținem cont și de faptul că acest aliment are un nivel ridicat de acizi grași. Prin urmare, dacă vrei să slăbești, trebuie să consumi o cantitate mică de nuci.

Dacă vrei să adopți și să menții o alimentație sănătoasă, dar ai anumite întrebări sau nelămuriri, cel mai bine este să apelezi la un nutriționist. Acesta poate evalua cel mai bine situația, ajutându-te să adopți o dietă pliată pe metabolismul și nevoile corpului tău.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.