Dot nails sau unghiile cu puncte: moda unghiilor minimaliste
Minimalismul a pătruns în lumea manichiurii. Astăzi vom vorbi despre trendul dot nails sau unghiile cu puncte. Această tehnică se bazează pe desenarea punctelor (de orice dimensiune și culoare) pe unghii.
Rețelele de socializare promovează noile tendințe din lumea modei și a frumuseții unghiilor. Când ceva este pe placul tuturor, nu durează mult pentru a deveni viral. Să vedem ce înseamnă stilul dot nails sau unghiile cu puncte!
Dot nails sau unghiile cu puncte: minimalismul în formă pură
De obicei, credem că ceva cu tentă minimalistă este mai degrabă monoton, monocromatic și auster. Totuși, nu este întotdeauna așa. Tehnica dot nails oferă eleganță și stil unghiilor. Aceasta schimbă complet aspectul mâinilor. Este foarte ușor de aplicat. Trebuie doar să vă folosiți imaginația și să creați modele originale bazate pe puncte.
Fiind atât de simplu de realizat, puteți folosi acest stil de manichiură acasă. Desigur, puteți merge și la salonul de înfrumusețare. În acest ultim caz, manichiura va rezista mult mai mult dacă alegeți, de exemplu, o ojă semipermanentă cu uscare cu lumină ultravioletă. Baza acestei tehnici constă în aplicarea de puncte mici pe unghii, combinându-le cu lacul.
Descoperiți: Poligelul pentru unghii: beneficii și mod de aplicare
5 idei pentru dot nails sau unghiile cu puncte
În continuare, vom enumera câteva idei sau sugestii utile. Amintiți-vă că, dacă aveți de gând să vă faceți manichiura acasă, trebuie să aveți la îndemnă toate elementele necesare.
1. Culoarea pielii ca bază pentru dot nails
Începem cu un design de bază, din care pot deriva multe alte idei. Constă în aplicarea a două straturi de lac de culoarea pielii.
Când lacul este complet uscat, desenați puncte mici în centrul unghiei, lângă cuticulă. Puteți alege culoarea care vă place. Orice culoare va merge foarte bine cu tonul neutru al ojei de bază. Apoi, aplicați un protector pentru ca manichiura să dureze câteva zile.
2. Negrul și variațiile sale
Culoarea neagră arată bine chiar și pe unghii. Puteți opta pentru o bază transparentă (ca cea a manichiurii franțuzești) cu un punct negru.
Puteți alege negrul ca lac pentru o singură unghie. Efectul este uimitor și este un design potrivit pentru toate ocaziile.
Descoperiți și: Manichiura rusă: ce este și cum se face?
3. Puncte colorate
Veți folosi o bază neutră. Ideea este să aplicați puncte de culori diferite pe aceeași unghie:
- Aceeași culoare, dar în nuanțe diferite: puteți alege cinci culori (una pentru fiecare unghie) și aplica trei sau patru nuanțe. Puteți avea albastru, verde, portocaliu, roz și violet la aceeași mână. Vă recomandăm să puneți culorile mai închise la baza unghiei.
- Două culori intercalate: puteți opta pentru două tonuri diferite și le puteți aplica prin intercalare pe unghii.
- Culori multiple pe aceeași unghie: în acest caz, veți realiza cinci rânduri de puncte în culori asortate, dar fiecare rând va avea aceeași nuanță. Rezultatul va fi un rând de puncte portocalii lângă unul verde, etc.
Amplasarea punctelor poate fi centrală sau laterală.
4. Culori contrastante
Dacă doriți să duceți stilul dot nails la limită, puteți alege o culoare de bază puternică și puteți face puncte într-un ton contrastant. De exemplu, optați pentru ojă galbenă și faceți puncte albastre. Combinațiile sunt nesfârșite și totul depinde de stilul și imaginația personală.
5. Puncte aplicate
În acest caz, punctele sunt aplicații cu sclipici, care sunt atașate de unghie cu un lipici special. Rezultatul final este foarte plin de farmec, deoarece unghiile vor radia o strălucire specială la fiecare mișcare.
Unghiile cu puncte: o tendință la modă
Sperăm că veți pune în aplicare aceste idei și că vă vor ajuta să creați propriile modele. Terminați manichiura cu un protector bun care să garanteze rezistența acesteia câteva zile!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- OZUNA LEYVA, G. Y. (2016). Sustentabilidad en el cuidado y belleza de uñas (Master’s thesis, OZUNA LEYVA, GLORIA YAZMIN).
- RIOS, M. S. A., PINEDA, M. D. C. E., NUÑEZ, F. A. C., GOMEZ, P. A. M., & ALVAREZ, R. A. V. ELABORACIÓN NATURAL Y FABRICACIÓN DE REMOVEDORES ECOLÓGICOS PARA QUITAR EL ESMALTE DE UÑAS, LIBRE DE ACETONA Y DISOLVENTES CONTAMINANTES.
- SIERRA ACOSTA, M. I. (2014). Maquillaje. Ediciones Paraninfo, SA.
- Abensur Rios, M. S., Espinoza Pineda, M. D. C., Carbajal Nuñez, F. A., Manrique Gomez, P. A., & Velasquez Alvarez, R. A. (2020). Elaboración natural y fabricación de removedores ecológicos para quitar el esmalte de uñas, libre de acetona y disolventes contaminantes.
- RIOS, M. S. A., PINEDA, M. D. C. E., NUÑEZ, F. A. C., GOMEZ, P. A. M., & ALVAREZ, R. A. V. ELABORACIÓN NATURAL Y FABRICACIÓN DE REMOVEDORES ECOLÓGICOS PARA QUITAR EL ESMALTE DE UÑAS, LIBRE DE ACETONA Y DISOLVENTES CONTAMINANTES.
- Rivera, Z., & Rivera, I. Lámparas UV usadas por manicuristas: ¿significa un riesgo de cáncer de piel?.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.