Ce este manichiura cu pudră și ce beneficii are?
 

Ce este manichiura cu pudră și ce beneficii are?

Manichiura cu pudră este o tehnică la modă. Deși este folosită de câteva decenii, recent a devenit foarte populară. Descoperiți avantajele manichiurii cu pudră!
Ce este manichiura cu pudră și ce beneficii are?

Ultima actualizare: 17 martie, 2023

Manichiura cu pudră este o tehnică tot mai apreciată. Procedura a apărut în anii ’80, dar rețelele de socializare au transformat-o într-un trend. Aplicarea sa este ușoară și versatilă. Care sunt avantajele manichiurii cu pudră?

După cum sugerează și numele, această tehnică folosește o pulbere. Tehnica dip powder nails promite să ofere frumusețea și strălucirea lacurilor de unghii convenționale.

Ce este dip powder nails sau manichiura cu pudră?

Folosirea pudrei colorate este o tehnică de manichiură la modă. Constă în acoperirea unghiilor cu un lac transparent, pe care apoi se aplică o pudră acrilică.

Procesul necesită o etanșare sau aplicarea unui activator pentru întărire, după cum indică un articol al Clinicii  Cleveland. Pașii se repetă de mai multe ori pentru a spori intensitatea culorii. Manichiura folosește o bază de cianoacrilat, o substanță chimică care acționează astfel încât pigmentul să nu crape și manichiura să reziste.

Aplicarea de cianoacrilat trebuie să fie moderată; abuzul de această substanță provoacă hipersensibilitate sau reacții alergice, după cum menționează Serviciul Național al Consumatorului.

Avantajele manichiurii cu pudră

Manichiura cu pudră rezistă până la o lună, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la retușuri. Pudrele acrilice pot fi amestecate pentru a combina nuanțele.

Un alt avantaj al materialului este faptul că nu are miros. Să trecem în revistă și alte avantaje ale manichiurii cu pudră!

Nu este nevoie de lămpi UV

Manichiura cu pudră se usucă instantaneu, așa că nu este nevoie de lămpi UV. Potrivit Administrației pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii, expunerea la razele ultraviolete prin intermediul acestor dispozitive poate deteriora pielea, provocând pete și riduri premature.

Nu provoacă leziuni permanente ale unghiilor

Deși activatorul pudrelor este cianoacrilatul, nu vor exista leziuni la nivelul unghiilor, precum fragilitatea. În comparație cu alte produse, această substanță chimică nu dăunează rădăcinii unghiei și nici nu împiedică dezvoltarea acesteia.

Este o tehnică simplă

Chiar dacă nu aveți experiență, este puțin probabil să faceți greșeli. Dacă aveți toate instrumentele și materialele necesare, vă puteți face manichiura acasă.

Oferă intensitate culorilor

Manichiura cu pudră oferă culori vibrante, fără a amesteca mai multe substanțe.

Cum se aplică manichiura cu pudră acasă?

  1. Curățați: începeți prin a îndepărta reziduurile lacurilor anterioare cu dizolvant.
  2. Aplicați baza: puneți un strat de bază adezivă, având grijă să acoperiți întreaga unghie.
  3. Presărați pudra: unghie cu unghie, presărați pulberile acrilice. Nu este nevoie să le scufundați în sticlă. Îndepărtați excesul cu ajutorul unei perii.
  4. Activați: aplicați un strat de rășină activatoare pentru a sigila pudra. Există două alternative. Una dintre ele este să aplicați activatorul imediat după pudră, pe fiecare unghie în parte. A doua presupune să aplicați rășina după ce ați aplicat pulberea pe toate unghiile.
  5. Piliți: pilirea oferă unghiilor stilul dorit.
  6. Aplicați top coat: terminați procesul aplicând un strat final care nu necesită uscare în lampă.
Lac de unghii
Spre deosebire de alte metode, unghiile cu pudră nu necesită uscarea într-o lampă UV.

Manichiura cu pudră prezintă riscuri?

Nu totul este roz când vine vorba de manichiura cu pudră, deoarece există un risc: introducerea unghiilor în borcanele cu pudră nu este igienică.

Dacă faceți acest lucru acasă, folosind propriile instrumente, nu este nicio problemă; dacă mergeți la salon, puteți acumula microbi pe unghii. Saloanele trebuie să folosească perii speciale pentru aplicarea pudrei.

Folosirea continuă a acestei tehnici de manichiură duce la deshidratare și uzura unghiilor din cauza pilirii necesare pentru eliminarea pigmenților. Faceți pauză între aplicări și folosiți loțiuni hidratante pentru unghii.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.