6 sfaturi pentru manichiura cu autocolante
 

6 sfaturi pentru manichiura cu autocolante

Lipirea de autocolante este tot ce aveți nevoie pentru manichiura perfectă a mâinilor. Aflați cum se aplică autocolantele pe unghii!
6 sfaturi pentru manichiura cu autocolante

Ultima actualizare: 11 aprilie, 2023

Manichiura cu autocolante reprezintă o modalitate rapidă și practică de a oferi unghiilor un aspect îngrijit. Efectul este similar nail art-ului, dar nu trebuie să mergeți la un salon de înfrumusețare sau să aveți cunoștințe de specialitate.

Tot ce trebuie este să găsiți autocolante de calitate cu modele plăcute. Vă invităm să descoperiți cum să profitați de manichiura cu autocolante!

Ce este manichiura cu autocolante și care sunt avantajele ei?

Folosirea autocolantelor în manichiură este la modă. Autocolantele acoperă și protejează complet unghia sau doar o parte a acesteia. Această procedură promite rezultate rapide și plăcute, fără a vă expune unghiile la infecții din cauza instrumentelor contaminate și fără a aplica substanțe chimice.

Actas Dermo-Sifilográficas menționează faptul că manichiura cu substanțe care includ acrilat este legată de dermatita alergică de contact.

Manichiura cu autocolante este remarcabilă datorită avantajelor sale, iar modelele sunt variate. În magazinele dedicate vânzării de produse pentru unghii, există autocolante colorate, cu diverse modele, cu sclipici sau în relief. Există ceva pentru oricine!

Femei care folosesc manichiura cu autocolante
Autocolantele pentru unghii se aplică în pași simpli. În plus, stilurile sunt variate.

Tipuri de autocolante pentru manichiură

Există două tipuri de autocolante pentru unghii: pe bază de adeziv și pe bază de apă. Cele pe bază de adeziv se dezlipesc de pe suport și se lipesc direct pe unghii. Cele pe bază de apă se înmoaie și se fixează pe unghii prin apăsare.

Autocolantele pot fi complete sau parțiale, colorate sau transparente. Există modele precum următoarele:

 • Sclipici
 • Relief
 • Geometric
 • Efect de oglindă
 • Figuri abstracte
 • Manichiură franțuzească
 • Litere, simboluri și logo-uri
 • Caricaturi și lucrări artistice
 • Argintii sau aurii
 • Animal print, flori sau dungi
 • Lac monocolor sau multicolor

Sfaturi pentru manichiura cu autocolante

Există două  sfaturi esențiale pentru o manichiură reușită cu autocolante. Primul dintre acestea este să citiți instrucțiunile producătorului pentru o aderență corectă.

A doua recomandare esențială este curățarea unghiilor. În lipsa curățării optime, autocolantul nu se lipește corect. Nu uitați să împingeți cuticula pentru a obține un aspect îngrijit. Iată și alte sugestii:

1. Alegeți autocolante în funcție de mărimea unghiilor

Luați în considerare dimensiunea și forma unghiilor înainte de a monta autocolantele. Dacă aveți unghii scurte, alegeți modele cu detalii mici, pentru că cel mai probabil va trebui să tăiați autocolantele. Dacă eliminați o parte din desen, este posibil ca autocolantele să-și piardă farmecul.

2. Îndepărtați excesul

Dacă autocolantele vor acoperi întreaga unghie, piliți restul după aplicare. Deși se pot tăia, prin pilire autocolantele vor fi la același nivel cu marginile unghiilor.

3. Folosiți autocolantele și cu manichiura clasică

Autocolantele pentru unghii sunt versatile, așa că funcționează și ca elemente de înfrumusețare. Ce înseamnă acest lucru? Autocolantele se pot lipi deasupra lacului clasic. De exemplu, unghiile albe pot fi evidențiate cu autocolante tip chenar.

4. Verificați cutele

Începeți aplicarea din interiorul unghiei și mergeți treptat spre vârf, având grijă să nu lăsați în urmă bule de aer sau cute. Cu excepția cazului în care designul este în relief, autocolante nu trebuie să aibă un aspect denivelat.

5. Urmați pașii corecți de aplicare a autocolantelor pe bază de apă

Este necesar să scufundați autocolantele în apă și să așteptați un minut înainte de a le desprinde.

Odată desprinse, folosiți o pensetă de manichiură pentru a manipula și a lipi bine autocolantele. Lipiți modelele și sigilați-le cu lac.

6. Dați luciu unghiilor

Ultimul pas este aplicarea unui strat de lac care să ofere luciu unghiilor. Lacul fixează foarte bine autocolantele și le protejează de orice frecare sau agresiune care poate strica manichiura.

Manichiura cu autocolante cu flori
Pentru a sigila unghiile după lipirea autocolantelor, aplicați pur și simplu un strat de lac.

Cum se îndepărtează manichiura cu autocolante?

Când doriți să schimbați tipul de manichiură sau pur și simplu să înlocuiți autocolantele, nu este necesar să le piliți. Prin urmare, nu veți agresa unghiile. Umeziți o dischetă de bumbac cu acetonă, puneți-o deasupra unghiilor și frecați ușor. Asta este tot!

Ce ar trebui să rețineți despre manichiura cu autocolante?

Aplicarea autocolantelor pe unghii este o alternativă rapidă de înfrumusețare a mâinilor. În plus, în ceea ce privește modelele, posibilitățile sunt variate. Prin urmare, autocolantele sunt folosite și ca o completare a altor tehnici de îngrijire a unghiilor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Gatica-Ortega, M. E., Pastor-Nieto, M. A., & Silvestre-Salvador, J. F. (2018). Dermatitis alérgica de contacto por acrilatos en esmaltes permanentes. Actas Dermo-Sifiliográficas109(6), 508–514. https://doi.org/10.1016/j.ad.2017.08.010
 • Lee, E.-J., & Jeong, S.-Y. (2021). Design of Nail Water Decals based on Andy Warhol’s Works. The Korean Society of Beauty and Art22(4), 159–169. https://doi.org/10.18693/jksba.2021.22.4.159

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.