6 sfaturi pentru decorul animal print acasă
 

6 sfaturi pentru decorul animal print acasă

Decorarea casei cu elemente animal print nu se va demoda niciodată. Acest stil este aplicabil oricărei încăperi.
6 sfaturi pentru decorul animal print acasă

Ultima actualizare: 08 aprilie, 2023

Decorul animal print acasă are un impact puternic. Stilul animal print poate fi aplicat pentru mobilier, perdele, covoare și chiar veselă. Modelul conferă oricărei încăperi o notă exotică și neconvențională. Bineînțeles, trebuie să aveți grijă pentru ca imprimeurile să nu depășească limitele bunului gust.

Decorul animal print

Definiția animal print-ului este directă și simplă: „o țesătură care imită pielea sau blana animalelor”.

Universitatea de Stat din Ohio menționează într-un articol faptul că, în vremurile trecute, animal print-ul reprezenta un simbol al puterii. Regii și reginele foloseau covoare animal print pentru a-și arăta statutul social.

Unii oameni considerau că aceste articole le transmiteau proprietarilor puterea fiarelor vânate.

Astăzi, animal print-ul este folosit în modă și design interior, fără a marca o diferență între clasele sociale. Desigur, nimeni nu mai vânează animale pentru a obține aceste articole. Ele sunt realizate din țesături sintetice.

Decorațiunile animal print au trecut de la a fi foarte excentrice la a oferi detalii subtile și elegante.

Decorul animal print în living
Țesăturile sintetice animal print pot fi utilizate în diverse spații din casă.

Stiluri animal print la modă

Primele imprimeuri la care ne gândim când vorbim despre animal print sunt cele de leopard și tigru. Sunt cele mai populare, dar nu sunt singurele. Există numeroase modele atemporale:

  • Bovină
  • Zebră
  • Girafă
  • Șopârlă
  • Ghepard
  • Șarpe
  • Păun
  • Păsări tropicale

6 sfaturi pentru decorul animal print acasă

Animal print este potrivit pentru țesături, mobilier, covoare și ceramică. Se potrivește în living, în zona de luat masa și în dormitoarele adulților și ale copiilor. Pentru ca rezultatul să fie un succes, țineți cont de următoarele sfaturi:

1. Prudență în utilizare

Mulți preferă sălbăticia animal print-ului în cantități mari, dar moderația este cea care oferă eleganță. Nu umpleți toată casa cu blană. Puteți folosi doar un covor în sufragerie sau perne pe canapeaua monocromă.

2. Tonuri subtile

Dacă nuanța imprimeului este blândă, este permisă acoperirea unei suprafețe mai mari. Acoperiți mai mulți pereți cu tapet în nuanțe deschise, astfel încât să nu încărcați peisajul. Dacă vreți să tapițați o piesă de mobilier, alegeți culori subtile, discrete.

3. Animal print în bucătărie

O față de masă, gresia și vesela animal print sunt modalități de a introduce acest stil în bucătărie fără a face exces.

4. Atenție la detalii

Un tablou cu o girafă, o ramă pictată sau așternuturile cu dungi de zebră sunt detalii potrivite pentru animal print. Nu este necesar să umpleți spațiile cu modele de mari dimensiuni.

5. Stiluri complementare

Dacă folosiți mai multe stiluri, aveți grijă ca acestea să se potrivească. Evitați aglomerarea decorului.

Dacă alegeți un model leopard, nu-l combinați cu alte animal print-uri. Dacă preferați un perete cu model flamingo, nu adăugați alte articole cu dungi. Există o graniță fină între personalizare și extravaganță. Încercați să nu o depășiți.

6. Luați în considerare combinarea cu alte materiale

Echilibrați decorul prin folosirea de mobilier din lemn sau accesorii din iuta sau răchită, pentru a crea armonie fără a diminua imprimeul animal.

Decorul animal print în dormitor
Detaliile animal print pot fi integrate în dormitor, living și chiar bucătărie.

Ce să nu faceți în decorul animal print

Scopul decorațiunilor este originalitatea, dar nu lăsați lucrurile să scape de sub control. Nu folosiți piese precum capetele de felină, șerpii sau picioarele cu gheare. Acestea reprezintă excese și mulți oameni le resping.

Cereți sfatul unui expert în design interior pentru a echilibra decorul animal print acasă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.