Stilul „îndrăzneț” sau bold în decorare: ce este și cum să îl implementați
 

Stilul „îndrăzneț” sau bold în decorare: ce este și cum să îl implementați

Curbele decorative sunt la modă când vine vorba de mobilier, pereți și accesorii. Dacă intenționați să reînnoiți designul interior al casei, vă recomandăm stilul bold sau „îndrăzneț”!
Stilul „îndrăzneț” sau bold în decorare: ce este și cum să îl implementați

Ultima actualizare: 20 martie, 2023

Scopul stilului „îndrăzneț” sau bold este de a crea medii în care predomină liniile curbe. Este o tehnică inspirată din natură și din curbele ei. Aceste elemente sunt extrapolate la designul interior, prin mobilier și finisaje care contribuie la senzația de liniște și confort. În plus, stilul „îndrăzneț” sau bold în decorare denotă eleganță.

Stilul „îndrăzneț” sau bold în decorare: puterea curbelor

Stilul bold este o tendință de design interior care dă deoparte liniile drepte și alege curbele, pentru ca spațiile să fie mai atractive.

Stilul a devenit popular în timpul pandemiei de COVID-19, când oamenii au fost nevoiți să petreacă mult timp acasă. Acest lucru a determinat, în unele cazuri, nevoia de a adapta încăperile astfel încât să fie mai confortabile. Stilul bold folosește puțin mobilier, dar este meticulos în detalii.

Acest stil decorativ este legat de feng shui. După cum explică Portalul de Arhitectură și Eficiență Energetică Ovacen , filosofia chineză pune accent pe armonia spațiului, astfel încât oamenii să perceapă o energie pozitivă.

Mobilier cu linii curbe
Adăugarea de mobilier curbat susține ideea de natură în decor.

Cum să adoptați stilul „îndrăzneț” în decorare?

Există două moduri de a aprofunda acest tip de decor. Primul este subtil, încorporând obiecte precum oglinzile, covoarele sau pernele. Toate articolele trebuie să aibă linii curbe.

A doua alternativă este mai directă, deoarece include mobilier de dimensiuni mari cu linii curbe. Câteva exemple? Paturi rotunde sau canapele cu brațe curbate pronunțate, șezut lat și spate foarte moale. Nu există linii drepte.

Sfaturi pentru a implementa stilul „îndrăzneț” sau bold în decorare

Bold este unul dintre stilurile decorative populare. În general, în multe case, compoziția podea-pereți-tavan se bazează pe linii drepte, opusul acestui stil. Așadar, cum putem întrerupe monotonia?

Arcade care leagă camerele

Decorul îndrăzneț presupune utilizarea arcadelor. Această strategie unește camerele alăturate și le face mai atractive.

Pereți și scafe cu linii curbe

Datorită tehnologiei și materialelor noi folosite în construcții, putem obține pereți și scafe cu linii curbe. In cazul plafoanelor, scafele din rigips cu lumini speciale sunt de mare efect.

Zona de luat masa

Scăpați de mesele pătrate sau dreptunghiulare, pentru a face loc unei zone de servit masa cu elemente ovale. Tonurile sugerate sunt gama nude și alb, împreună cu materiale precum metalul și lemnul.

Lămpi rotunde

Lumina moale care vine de la o lampă cu formă rotundă este ideală pentru curentul îndrăzneț. Există o gamă largă de modele cu linii curbe. Puneți-le pe o masă rotundă sau ovală.

Stilul îndrăzneț în decorare
Puteți adăuga lămpi rotunde pentru un aspect vintage.

Canapeaua

Canapelele în stil bold au dubla funcționalitate: pe de o parte, invită la odihnă, pe de altă parte oferă senzația de protecție datorită construcției sinuoase.

Deși puteți să alegeți un set complet de mobilier cu linii curbe, este suficient să aveți o singură piesă care să iasă în evidență prin dimensiune și culoare. Alegeți canapele masive cu tapițeria preferată.

Decorațiuni

O tactică simplă, dar reușită este așezarea unor sculpturi cu linii curbe pe rafturi. De asemenea, puteți folosi decorațiuni pe centrul mesei din dining.

De ce să încercați stilul „îndrăzneț” acasă?

Bold este o tendință de design interior în vogă. Potrivit revistei Arquitectura y Diseño, în prezent, liniile curbe cuceresc camerele de zi sau dormitoarele, oferindu-le echilibru și armonie decorativă.

Rotunjimea propusă de acest stil face ca încăperile să pară mai mari, să transmită calm și să aibă un aer modern. Îndrăzniți să-l încercați?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.