Cele mai frumoase 7 orhidee pentru a decora casa
 

Cele mai frumoase 7 orhidee pentru a decora casa

În multiplele lor culori, dimensiuni și forme, orhideele reprezintă o alternativă excelentă de decor. Descoperiți ce specii puteți crește în interior!
Cele mai frumoase 7 orhidee pentru a decora casa

Ultima actualizare: 06 martie, 2023

Dacă plănuiți să profitați de eleganța orhideelor în interiorul casei, ați ajuns în locul potrivit, deoarece vă vom prezenta cele mai frumoase 7 tipuri de orhidee. Aceste plante sunt un element de decor rafinat, cu o notă de extravaganță.

Există mii de specii apreciate pentru diversitatea culorilor, formelor și dimensiunilor. Chiar și pentru cei care nu sunt încă experți în grădinărit, îngrijirea florilor din familia Orchidaceae nu presupune angajamente mari.

Orhideea

În epoca victoriană, orhideele erau oferite ca dovadă de dragoste și afecțiune față de o altă persoană, fiind o floare exotică. Cu cât specia era mai rară, cu atât se presupunea că sentimentul este mai profund. Orhideele erau asociate cu luxul, deoarece nu erau ușor de obținut.

Astăzi, realitatea este alta. Oricine poate cumpăra un buchet de la florărie sau poate cultiva orhidee acasă.

Cele mai frumoase 7 orhidee pentru a decora casa

Pentru dezvoltarea orhideelor, trebuie să controlați mai multe variabile, cum ar fi umiditatea și pH-ul solului și al apei. Nu este nevoie de mult efort dacă alegeți plantele potrivite.

1. Oncidium

Oncidium cuprinde aproximativ 300 de specii de orhidee americane tropicale și subtropicale, după cum notează Enciclopedia Brtiannica. Această floare are și denumiri populare, toate atribuite aspectului său: „orhideea tigru”, „orhideea albinelor” și „dansatorul”.

Este o varietate cu pete de culori calde pe petale și miniflori îngrămădite pe ramuri. În interiorul casei, crește bine departe de sursele de căldură. Dacă lumina naturală pătrunde foarte puternic în încăpere, pentru a avea grijă de orhidee, folosiți perdele diafane.

Cele mai frumoase orhidee
Oncidium se păstrează departe de sursele de încălzire.

2.Phalaenopsis

Potrivit Institutului de Ecologie din Mexic, numele Phalaenopsis provine din grecescul phalania, care înseamnă „fluture” și opsis, care înseamnă „asemănător”. Sunt orhidee ale căror flori sunt asemănătoare fluturilor în zbor (ca în fotografia de copertă).

Florile au 3 petale cu tonuri mixte sau unicolore. Rădăcinile sunt groase și verzi. Trebuie să le plantați în ghivece transparente, astfel încât să se bucure de lumina solară.

În decorarea casei, puneți într-un recipient 3 orhidee fluture pentru a obține un aranjament floral simplu și stilat.

3. Orhideea panseluță

Denumirea botanică pentru orhideea panseluță este Miltoniopsis. Are flori mari, parfumate, în culori captivante precum albul, violetul și roșul.

Miltoniopsis cere apă în fiecare zi, ce trebuie pulverizată. Pentru decorare, puneți floarea în fața unui perete care contrastează cu pigmenții săi.

Albină pe o orhidee
Miltoniopsis este o variantă foarte atrăgătoare.

4.Cattleya

Această specie necesită un substrat gros cu bucăți de lemn. Orhideea Cattleya este una dintre cele mai cunoscute, fiind clasificată drept „regina” speciei. Înmulțirea sa se face prin pseudobulbi. Necesită lumină solară, deși nu directă.

Planta are maxim 3 flori mari, care trăiesc până la 1 lună. Tonurile care ies în evidență sunt următoarele:

  • Alb
  • Roz
  • Violet
  • Portocaliu
  • Galben

5. Coelogyne

Potrivit Clubului Amigos Orquídeas, această specie crește cel mai bine în ghivece. Florile sunt albe cu un galben central puternic, perfecte pentru înfrumusețarea oricărei încăperi. Este unul dintre cele mai căutate soiuri pentru decorarea spațiilor închise.

6. Zygopetalum

Societatea Americană de Orhidee recomandă creșterea acestui soi la temperaturi intermediare, deoarece umiditatea și frigul pot păta frunzele. Cu o îngrijire adecvată, se dezvoltă fără dificultate. Vorbim despre înlocuirea substratului la fiecare șase luni și menținerea temperaturii constante.

Orhideea Zygopetalum mov
Zygopetalum necesită schimbarea substratului la fiecare 6 luni.

7. Dendrobrium

Acest tip de orhidee apreciază amplasarea lângă o fereastră, astfel încât să capteze căldura soarelui. Planta înflorește primăvara.

Florile au exemplare mici și mari. Pe lângă culorile comune ale speciei, există și un maro exotic și un verde izbitor.

Ce nu trebuie să le lipsească orhideelor?

Orhideele sunt alese de mulți oameni pentru decorarea camerelor. Planta crește fără probleme atât timp cât are condiții de mediu de bază:

Un ghiveci cu orhidee este suficient pentru un decor sofisticat al încăperilor. Îndrăzniți să vă bucurați de măreția acestei specii în propria sufragerie?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.