Cum să faceți un aranjament floral acasă: tutorial pas cu pas
 

Cum să faceți un aranjament floral acasă: tutorial pas cu pas

Aranjamentele florale nu se demodează niciodată. Puteți cumpăra buchetele de la o florărie, dar nu strica niciodată să știți cum să faceți un aranjament frumos acasă.
Cum să faceți un aranjament floral acasă: tutorial pas cu pas

Ultima actualizare: 13 ianuarie, 2023

Realizarea unui aranjament floral acasă este o idee bună pentru a decora camerele, pentru a oferi un cadou sau pur și simplu pentru a vă distra. Deși multă lume alege să cumpere aranjamentele, cu puțină creativitate, puteți realiza buchete frumoase, la fel ca cele vândute în florării.

Pentru a obține un aranjament armonios, este necesar să vă gândiți dinainte la stil și la plantele folosite. Nu aveți nevoie de cunoștințe detaliate despre arta florală.

Aranjament floral pregătit acasă

Aranjamentul floral conține flori naturale sau artificiale, așa cum afirmă Academia Regală Spaniolă. În afară de flori, include și alte accesorii: panglici, hârtie și chiar dulciuri. De-a lungul timpului, stilurile s-au schimbat, în prezent folosindu-se și accesorii mai puțin tradiționale. Totuși, aranjamentele clasice nu se demodează, ci se încadrează în categoria vintage.

Aranjamentele florale sunt un mod de a vorbi fără a folosi cuvinte, de a exprima sentimente care nu sunt strict romantice și de a genera bucurie.

Dacă faceți buchetele de flori acasă, economisiți banii pe care i-ați cheltui într-o florărie.
Bărbat care a făcut un aranjament floral acasă
În inconștientul colectiv, un buchet de flori denotă dragoste romantică. Există însă mult mai multe utilizări.

Ce ar trebui să luați în considerare înainte de a face un aranjament floral acasă

Deși realizarea unui aranjament floral acasă este simplă, țineți cont de sfaturile de mai jos:

 • Accesorii: oferă volum. Puteți folosi frunze, plante fără flori, panglici, hârtie colorată, etc.
 • Design: este stilul buchetului. Un aranjament pentru îndrăgostiți este diferit de unul pentru designul casei, de exemplu.
 • Formă: vă puteți inspira de pe internet. Țineți cont de rezistența tulpinilor.
 • Cantitate: este numărul de flori pe care le are un buchet. În general, se folosesc 3 până la 5 tipuri de flori. Cele mari vor avea forme rotunjite. Cele cu aspect lunguieț vor fi așezate pe margine.
 • Culori: armonia tonurilor este esențială. Dacă mergeți pe stilul tradițional, culorile aceleiași game vor echilibra aranjamentul.

AD Magazine afirmă faptul că nuanțele se aleg în funcție de ocazie: roșu în dragoste, alb pentru puritate și galben ca simbol al bucuriei. Alte semnificații sunt incluse în Glosarul florilor.

Cum să faceți un aranjament floral acasă: tutorial pas cu pas

Să trecem la treabă. Adunați materialele necesare.

Veți avea nevoie de următoarele:

 • Panglici
 • Hârtie
 • Sfoară de iută
 • Foarfecă
 • Frunze și ramuri
 • De la 10 la 20 de flori, inclusiv margarete, crini sau garoafe

1. Curăţaţi tulpinile

Odată ce ați selectat florile pentru buchet, treceți la curățarea lor. Îndepărtați frunzele ofilite și partea inferioară a tulpinii. Când folosiți trandafiri, nu uitați să îndepărtați spinii.

În plus, atunci când igienizați florile, trebuie să preveniți activitatea microbiană care le scurtează viața în vază, așa cum explică Texas State Florists Association.

2. Aranjați florile

Pe suprafața unei mese, distribuiți florile pentru a verifica înălțimea și a detecta tulpinile tari sau moi. Ajustați dimensiunea dacă este necesar. Pe măsură ce faceți acest lucru, puneți florile într-un recipient cu apă. De asemenea, profitați de acest pas pentru a găsi cea mai mare floare și a așeza în mijloc.

3. Începeți asamblarea

Primele flori din buchet sunt cele cu tulpina tare, precum margaretele. Adăugați accesorii. Apoi, luați cinci flori pentru a crea conturul. Rotiți aranjamentul pe măsură ce adăugați plante noi.

Grădină cu margarete
Folosiți margaretele în centru, deoarece tulpinile lor rezistente conferă fermitate buchetului.

4. Integrați tulpinile moi

După prima rundă, adăugați florile cu tulpină moale pe margine. Intercalați speciile alese cu cele principale.

5. Creați volum

Folosiți plante precum voalul miresei pentru a adăuga volum. Completați cu eucalipt sau alte plante care vă plac. Profitați de verde pentru a evidenția naturalețea buchetului.

6. Legați aranjamentul

Legați partea inferioară cu sfoara de iută. Verificați dacă tulpinile sunt la același nivel; dacă nu, tăiați excesul. Adăugați accesoriile finale.

7. Înfășurați aranjamentul sau puneți-l într-o vază

Folosiți cel puțin 40 centimetri de hârtie. Înfășurați buchetul și fixați-l cu panglici. Dacă folosiți o vază, umpleți recipientul cu apă proaspătă și introduceți florile.

Ce flori să alegeți pentru a face un aranjament floral acasă?

O recomandare pentru a crea buchete acasă este să folosiți speciile pe care le aveți în grădină. Plantați ceea ce vă place pentru a avea mereu la îndemână flori frumoase.

Cele de sezon sunt și ele o alternativă bună, deoarece sunt mai ieftine. În orice caz, selectați întotdeauna exemplarele tinere și care corespund gusturilor voastre. Sunteți gata să pregătiți primul aranjament floral acasă?!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.