Emoțiile ne afectează spatele și provoacă dureri?
 

Emoțiile ne afectează spatele și provoacă dureri?

Știați că emoțiile pot afecta spatele? Descoperiți cum se întâmplă acest lucru!
Emoțiile ne afectează spatele și provoacă dureri?

Ultima actualizare: 27 august, 2023

Poate că nu știați, dar emoțiile ne afectează semnificativ spatele. Când adoptați posturi greșite, apar dureri severe la nivelul spatelui. Și emoțiile pot provoca acest tip de disconfort. Sentimentele reprimate nu afectează doar psihicul, ci și fizicul. Grijile, stresul sau anxietatea sunt factori care ajung să suprasolicite spatele.

Relația dintre aceste disconfort și emoții a fost descoperită cu mai mult timp în urmă.

Emoțiile ne afectează spatele când stăm la birou
Statul la birou timp îndelungat provoacă dureri de spate.

 

Stresul și emoțiile afectează spatele, generând multă durere

Una dintre principalele cauze care produc supraîncărcare la nivelul spatelui este stresul. Stresul este o problemă care afectează multe părți ale corpului, dar și starea emoțională. Acesta generează stări organice, musculare și, nu mai puțin importante, psihice.

Pe spate există un punct de referință în mușchii părții superioare. Așa vă puteți da seama cum vă simțiți. Când gâtul este relaxat, drept și fără niciun fel de tensiune, înseamnă că vă simțiți bine. Când gâtul este înclinat în față, există un oarecare disconfort sau tristețe.

Atunci când mușchii spatelui sunt rigizi, respirați dificil, simțind mai multă oboseală, disconfort digestiv, dureri de cap și chiar oboseală a ochilor. Gândurile și atitudinile pot genera diferite stări dureroase.

Femeie cu durere de spate
Emoțiile negative și stresul declanșează dureri de spate.

 

Relația dintre emoții și durerile de spate

Sentimentele și disconfortul din corp sunt strâns legate. Durerea are anumite semnificații:

  • Cervicală: vertebrele cervicale au o anumită relație cu modul în care înfruntați viața. Când există durere în umeri și gât, pot exista negare, lipsă de sprijin emoțional și încăpățânare.
  • Dorsală: această durere vă înclină în față, ca atunci când există o supraîncărcare emoțională.
  • Centrul spatelui: în această parte se află afectivitatea și vinovăția emoțională. De asemenea, durerea din această zonă denotă anxietate, neliniște și tristețe.
  • Mijlocul spatelui: disconfortul din această zonă poate fi cauzat de obsesii sau de neputința de a accepta o situație.
  • Lombară: putem spune că aceasta este cea mai importantă parte a spatelui, deoarece este responsabilă de susținerea întregului corp. Când există durere, aceasta este însoțită de inflamație.
  • Coccigiană: coccisul este legat de prima chakră, cunoscută sub numele de chakra de supraviețuire. Când există un disconfort în această zonă, pot apărea iritații la nivelul anusului, prostatei sau vezicii urinare, cu incontinență sau tulburări urinare.
Femeie care are o durere de spate

 

Ce puteți face pentru a scăpa de emoțiile care afectează spatele?

Dacă doriți să ameliorați aceste dureri de spate, cel mai bine este să aveți întotdeauna obiceiuri posturale corecte. Trebuie să faceți exerciții ușoare și să fiți conștienți de faptul că trebuie să abordați fiecare zi cu multă pozitivitate, calm și echilibru.

Sănătatea este un aspect foarte important. Nu o puteți lăsa să se deterioreze, așa că trebuie să o întrețineți și să aveți grijă întotdeauna de minte și corp. Cu ajutorul masajelor, puteți reduce disconfortul la nivelul spatelui, dobândind și mai multă flexibilitate.

Dacă simțiți că treceți printr-o situație de stres emoțional, cel mai bine este să mergeți la un specialist pentru a vă ajuta să rezolvați aceste probleme. Emoțiile afectează spatele, iar spatele sănătos este esențial pentru bunăstare. Căutați ajutor atunci când aveți nevoie!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.