UpRight: dispozitiv pentru îmbunătățirea posturii
 

UpRight: dispozitiv pentru îmbunătățirea posturii

UpRight este un dispozitiv electronic care este plasat pe spate. Ne amintește să menținem o postură verticală. Continuați să citiți pentru a afla care sunt avantajele utilizării acestuia!
UpRight: dispozitiv pentru îmbunătățirea posturii
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

UpRight este un dispozitiv pentru îmbunătățirea posturii. El face parte din setul de tehnologii portabile, deoarece este plasat pe corp.

UpRight este atât un dispozitiv, cât și un software sau o aplicație. Este conceput în scopul modificării posturii pentru a corecta obiceiurile proaste. Cu toate acestea, nu este corectorul tip corset sau vestă, deoarece nu funcționează pe aceleași principii ortopedice.

Nu este pentru a ține sau a susține, ci mai degrabă trimite un semnal (o vibrație) pentru a vă informa că postura este inadecvată. Voi faceți corecția.

Ce este UpRight, acest dispozitiv pentru îmbunătățirea posturii?

UpRight este un dispozitiv creat în scopul îmbunătățirii posturii corpului, ameliorării sau prevenirii durerilor de spate.

UpRight este portabil, adică este purtat în orice moment sau cel puțin atât timp cât este necesar. Numele provine de la up (sus) și right (corect). Acest lucru are legătură și cu locul în care este fixat dispozitivul.

Acest dispozitiv este foarte mic și ușor. Măsoară puțin peste 5 cm înălțime și aproximativ 20 cm lățime. Cântărește aproximativ 11 g. Nu necesită baterii, deoarece este reîncărcabil.

Este un dispozitiv inteligent. Funcționează prin Bluetooth, sincronizându-se cu telefonul sau tableta printr-o aplicație. Este de remarcat faptul că UpRight este compatibil cu sistemele de operare Android.

Femeie ce folosește o tabletă
Dispozitivul se conectează la un dispozitiv cu un sistem de operare pentru a da avertismente și a înregistra activitatea.

Cum se utilizează UpRight și cum funcționează?

Folosind adezivi reutilizabili, UpRight se atașează de partea superioară a spatelui, la mijlocul omoplaților, acolo unde se termină curba cervicală. Având în vedere dimensiunea, este discret.

Odată plasat pe spate, dispozitivul emite un semnal de vibrație pentru a anunța persoana că se înclină. Desigur, atunci când postura este corectă, aceasta încetează să mai vibreze.

După cum am menționat, dispozitivul comunică cu telefonul. Pacientul alege programul dorit. Puteți începe să îl utilizați de la 10 minute pe zi și să creșteți treptat durata.

În mod similar, aplicația vă permite să stocați informațiile și să evaluați progresul de zi cu zi. Pe lângă înregistrare și monitorizare, există ghiduri, statistici și definirea obiectivelor pe termen scurt.

Pentru cine este recomandat acest dispozitiv pentru îmbunătățirea posturii?

În prezent, cele mai multe locuri de muncă sunt la birou. Chiar și școala a trecut în mediul online. Sunt destul de multe momente pe care le petrecem în fața unui ecran sau cu un dispozitiv în mână. Nu de puține ori adoptăm o poziție nepotrivită fără să ne dăm seama.

Cei care stau în picioare mult timp, muncitorii care trebuie să ridice greutăți, persoanele cu deformări ale coloanei vertebrale pentru toate aceste cazuri sunt recomandate corectoarele de postură. Și, deși nu este singurul, UpRight este fi o opțiune de luat în considerare.

Avantajele și dezavantajele dispozitivului UpRight

UpRight este un dispozitiv care detectează și ajută la corectarea posturilor greșite. Producătorii săi și cei care îl comercializează ne asigură că, după 2 săptămâni de utilizare, se pot observa rezultatele, care se mențin pe termen lung.

Printre beneficiile și avantajele care îi sunt atribuite, în comparație cu corectoarele obișnuite, se numără următoarele:

 • Este mic și discret.
 • Ajută la minimizarea durerilor de spate și gât, chiar și la persoanele cu fibromialgie.
 • Reeducă postura.
 • Reduce nevoia de a lua calmante.
 • Ajută la îmbunătățirea odihnei.
 • Poate fi folosit în timp ce stați jos sau în picioare, în timp ce vă plimbați sau chiar atunci când faceți mișcare.
 • Este hipoalergenic.
 • Este rezistent la umiditate.
 • Nu are contraindicații.

Având în vedere cât de noi sunt aceste dispozitive, o bună parte din avantajele atribuite nu au încă suport științific. Pentru cercetători, aceste tehnologii sunt la început.

Dezavantajele UpRight

Printre dezavantajele sale, utilizatorii menționează faptul că, din cauza tipului de piele sau transpirației, adezivii nu se lipesc bine. De asemenea, costul este ridicat.

Menținerea spatelui drept este ceva care depinde de noi. Este dificil să ne adaptăm creierul și corpul pentru a avea o postură corectă. Chiar dacă dispozitivul își face treaba, este nevoie de voință, perseverență și efort. Cu alte cuvinte, UpRight ne poate avertiza, dar putem ignora semnalul.

Ideea pare interesantă. Dezvoltatorii vor trebui să ofere stimulente noi pentru ca oamenii să se corecteze singuri și să ia în considerare semnalele.

Femeie care are nevoie de dispozitiv pentru îmbunătățirea posturii

O tehnologie incipientă

Există diferite afecțiuni ce apar din cauza posturii slabe a corpului: dureri de spate în zona lombară și cervicală, dureri de gât și umeri, chiar migrene și dificultăți de respirație.

Menținerea unei posturi bune este avantajoasă din punct de vedere estetic și emoțional. Arătăm mai înalți și mai slabi și ne simțim mai bine cu noi înșine. Când nu putem menține poziția ideală, trebuie să ne ajutăm. În acest sens, dispozitivele electronice precum UpRight pot oferi beneficii și au unele avantaje față de corectoarele tradiționale de postură.

Aceste dispozitive au și dezavantaje. În afară de cele menționate deja, există riscul să creeze dependență. Cuantificarea datelor poate provoca anxietate și stres pentru unii oameni.

De asemenea, studiile indică faptul că pot exista riscuri și dificultăți cu aceste dispozitive de sănătate. De exemplu, apare tendința pacienților de a se autodiagnostica pe baza datelor obținute.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Acharya A, Gandhi P, Karkera S, et al. Posture Monitoring and Back Pain Relief Using ATmega328, Android and Unity. Lecture Notes in Networks and Systems. 2019; 65: https://doi.org/10.1007/978-981-13-3765-9_16
 • Barone V, Yuen2 M, Kramer-Bottiglio R, Sienko K. Sensory garments with vibrotactile feedback for monitoring and informing seated posture. 2019 2nd IEEE International Conference on Soft Robotics (RoboSoft) COEX, Seoul, Korea, April 14-18, 2019.
 • Dang Q; Seo H, Pham D, Chee Y. Wearable Sensor Based Stooped Posture Estimation in Simulated Parkinson’s Disease Gaits. Sensors 2019, 19, 223. https://doi.org/10.3390/s19020223
 • De Rossi D. Wearable kinesthetic sensors for body posture and movement analysis. J Biomech. 2007; 40(S2): 425–427.
 • Koumantakis G, Nikoloudaki M, Thacheth S, et al. Reliability and Validity measurement of sagittal lumbosacral quiet standing posture with a smartphone application in a mixed population of 183 college students and personnel. Adv. Orthop. 2016; doi: 10.1155/2016/3817270.
 • Luca C, Fuior R, Corciova C. Study on the postural rehabilitation devices used in the prevention of postural defects and the need to use a smart orthosis. Balneo Research Journal. 2020; 11(4): 430–434.
 • Roggio F, Ravalli S, Maugeri G, et al. Technological advancements in the analysis of human motion and posture management through digital devices. World J Orthop. 2021; 12(7): 467-484.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.