10 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a cumpăra un aparat de aer condiționat
 

10 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a cumpăra un aparat de aer condiționat

10 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a cumpăra un aparat de aer condiționat

Ultima actualizare: 19 ianuarie, 2024

Varietatea echipamentelor de aer condiționat vă invită să analizați cu atenție particularitățile fiecăruia înainte de a cumpăra un aparat de aer condiționat. Aceste dispozitive sunt capabile să mențină atât umiditatea, cât și temperatura dorită într-o încăpere închisă.

Detaliile sale, furnizarea și nevoile fiecărei persoane sunt combinate pentru a alege una care vă permite să profitați la maximum de potențialul său. Ce alte puncte ar trebui luate în considerare înainte de a cumpăra? Află imediat.

1. Preț

Ceea ce oferă producătorul trebuie să corespundă cu ceea ce veți plăti. Costul variaza in functie de model, iar cel mai bun mod de a-l pune in valoare este sa stii ce necesita locuinta; Abia atunci compari între un aer și altul.

2. Dimensiunea camerei

Dacă camera este foarte spațioasă și cu puțină ventilație, este necesar să achiziționați un aparat de aer condiționat mai puternic, astfel încât temperaturile reci să fie optime. În încăperile mici nu ai nevoie de una cu atâta forță.

Numărul aproximativ de frigoriilor de care aveți nevoie se calculează înmulțind lungimea camerei cu înălțimea și cu lățimea. Produsul este volumul și îl înmulțiți cu 50 pentru rezultatul final.

3. Locul de instalare

Recomandarea generală este în încăperile utilizate frecvent. De exemplu, camere, dormitoare, biblioteci sau zone de lucru.

4. Putere și eficiență energetică

Denumită și „capacitate frigorifică”, este ceea ce se consumă la frigider. Măsoară eficiența energetică sau raportul de eficiență energetică sezonieră (SEER). Este specificat de etichetă împreună cu modelul, nivelul de sunet și alte caracteristici.

Poate fi exprimat ca EER. Diferența este că SEER măsoară puterea la sarcină maximă, în timp ce SEER o face la sarcini parțiale, așa cum se explică într-un articol Twenergy.

Există unități cu etichetă Energy Star, ceea ce înseamnă că au fost fabricate în conformitate cu standardele Agenției pentru Protecția Mediului din Statele Unite.

5. Putere termică

Are de-a face cu energia emisă de aer condiționat. Se măsoară în unități termice britanice (BTU). Una dintre primele intrebari cand mergem la magazin este cati BTU vrem aparatul.

Răspunsul constă în numărul de metri pătrați care trebuie răciți; acestea sunt obținute folosind o bandă de măsurare. Dacă camera nu este un dreptunghi perfect, este, de asemenea, convenabil să măsurați abaterile, virajele și curbele.

6. Tehnologie

Achiziționarea unui aparat de aer condiționat cu o anumită tehnologie maximizează sau nu capacitatea de răcire. De exemplu, sistemele inverter mențin camera aclimatizată cu o temperatură constantă, sporesc eficiența și se bucură de un mediu confortabil. Cu cât tehnologia este mai avansată, cu atât experiența cu echipamentul este mai bună.

7. Filtre

Este un accesoriu de bază pentru îmbunătățirea calității aerului, mai ales pentru persoanele care suferă de astm sau alergii. Filtrele de aer condiționat trebuie curățate în mod regulat, așa că asigurați-vă că sunt ușor de îndepărtat și înlocuit.

8. Nivel de zgomot

Cât de inconfortabilă este o conversație în care nu se înțelege nimic pentru că zgomotul din aer nu o permite. Nivelul de decibeli sugerat, în ceea ce privește sunetele emise de artefact, variază între 20 și 25.

9. Controale

Unii fac toată munca automat, în timp ce alții vă cer să le manipulați pentru a funcționa. Comenzile aparatului de aer condiționat variază de la cadrane manuale la digitale, inclusiv telecomenzi. Acestea vor depinde de model.

10. Clasa prize

Nu toate sunt compatibile cu prizele standard; în plus, tensiunea se modifică în funcție de dimensiunea unității . Nu este indicat sa cumperi un aparat de aer conditionat fara a compara mufa cu priza de pe peretele in care va fi instalat. Uneori va fi necesar ca un electrician să activeze o priză specială.Tipuri de aer condiționat

Asociația Producătorilor de Echipamente de Climatizare (AFEC) raportează o creștere în zona rezidențială din cadrul pieței de soluții și echipamente de aer condiționat. La fel, magazinele și companiile își dotează camerele cu aparate de aer condiționat. Ambele scenarii includ următoarele tipuri de opțiuni.

fereastră

Folosit pentru a răci o cameră la un moment dat. Populare pentru costul lor scăzut, oferă răcire spre interior și căldură de evacuare în spate și laterale. Împotriva acestora, ele reduc posibilitatea unei ferestre libere și sunt vizibile din exterior.

Laptop

Sunt autonome sau unitare. Nu au unitate exterioară și nu este necesară nicio instalare. Asezi tubul care extrage aer cald in geam si gata. Aceste aere sunt frecvente în apartamentele închiriate, case secundare sau clădiri care nu permit instalarea ferestrelor.

Sunt cei care le folosesc ca suport central de aer sau pentru vremuri de caniculă. Ei performează în încăperi care măsoară mai puțin de 20 de metri pătrați. Au roți pentru a le muta cu ușurință și sunt ușoare.

Despică

Acestea includ un compresor care iese în exterior și este conectat la evaporatoarele consolei interne. Sunt mai estetice decat cele cu geam si intregul lor meniu este manipulat prin telecomanda; fără acest accesoriu l-ai putea porni și opri doar manual.

multi- divizat

Diferența față de cel simplu este că are o unitate exterioară pentru mai multe interioare, ceea ce face posibilă aclimatizarea mai mult de o încăpere odată sau o încăpere mare.

tip caseta

Este o altă variantă a split-ului, alcătuită dintr-un condensator exterior și o unitate interioară încorporată în tavan. Acestea sunt conectate prin conducte instalate într-un tavan fals. Acestea sunt de obicei în birouri și spații unde este necesară mai multă putere de răcire.

sistem de conducte

Este centralizat și funcționează prin distribuirea frigului sau căldurii — când este o pompă reversibilă — prin conducte ascunse într-un tavan fals care se termină în grile prin care iese aerul.

aer prin perete

Ideal pentru cei care nu au ferestre accesibile. Instalarea lor este permanentă, adică nu le puteți muta. Veți avea nevoie de forță de muncă profesionistă pentru a asigura crearea unui sigiliu etanș pentru a menține unitatea să funcționeze energetic.

echipament pe punte

Cunoscute sub numele de acoperișuri, au puterea de a prelua aer de pe acoperiș și de a-l sufla prin conducte. Aceste aparate compacte sunt adesea folosite în supermarketuri, depozite și alte zone comerciale.ventiloconvector

Se compune dintr-un ventilator, un filtru si un schimbator de caldura cu care racesc sau incalzesc apa. Au o unitate exterioară.

aerul evaporat

Acestea funcționează cu apă și aer, spre deosebire de cele care funcționează cu agent frigorific. Acestea consumă mai puțină energie decât cele tradiționale și nu emit dioxid de carbon.

aer central

Este cel mai eficient mod de a răci casele sau clădirile mari. Compresorul iese afară, iar aerul iese prin conducte prin care suflă un ventilator. Instalarea acestuia necesită o planificare deosebită și execuția unor tehnicieni de specialitate.

tipul pachetului

Acestea costă mai puțin cu aerul central și nu au nevoie de conducte pentru a se răci, o fac trimițând agent frigorific prin compresor în cameră. Se folosesc si pentru incalzire.

Aer conditionat inverter

Este tehnologia cu care anumite echipamente reglează mecanica emisiei în aer. Acestea nu pornesc și se opresc frecvent, dar mențin temperatura stabilă datorită faptului că compresorul se rotește continuu.

Avantajele acestei calități sunt că prelungește durata de viață utilă a compresorului și previne consumul de energie inutil.

sistem geotermal

Se bazează pe o tehnologie de răcire orientată spre eficiența energetică care, printre alte beneficii, reduce costurile facturilor, notează Green Corporate Energy.

Odată cu temperatura solului, aceste aparate de aer condiționat încălzesc sau răcesc încăperile. Sunt alcătuite dintr-un sistem de conducte în buclă, o pompă de căldură și podeaua în sine.

Sfaturi suplimentare pentru a cumpăra un aparat de aer condiționat

Avand in vedere ca sunteti in cautarea unui mediu placut, investitia intr-un aparat de aer conditionat merita cheltuiala pentru ca merge dincolo de aer conditionat; Sunt echipamente care purifică, împrospătează și elimină mirosurile neplăcute. Verificați la un tehnician dacă casa sau localul sunt potrivite pentru instalare, abia atunci puteți garanta că unitatea funcționează și veți face o achiziție bună.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.