Podeaua pelvină masculină
Podeaua pelvină masculină nu este un subiect obișnuit, deoarece mulți oameni nu cred că este important ca bărbații să vorbească despre aceasta. De fapt, există mulți bărbați care nu pot identifica această parte a corpului lor sau care nici nu știu că există.
Este foarte important ca podeaua pelvină masculină să fie permanent antrenată pentru a preveni afecțiuni precum incontinența urinară sau problemele de erecție. De fapt, unele dintre aceste probleme apar în jurul vârstei de 30 de ani și se înrăutățesc la aproximativ 50 de ani.
Dacă podeaua pelvină masculină funcționează corect, poți preveni anumite probleme de prostată. De asemenea, aceasta poate ajuta bărbații să funcționeze normal în timpul sexului.
Ce este podeaua pelvină masculină?
Podeaua pelvină masculină este situată în partea inferioară a bazinului. Aceasta funcționează ca un fel de „închidere” acolo unde se află organele. Cu alte cuvinte, este compartimentul abdomino-pelvin și locul unde se odihnesc organele bărbaților atunci când aceștia stau așezați.
Această zonă începe de la osul pubian, care se află deasupra bazei penisului, până la coccis, care este partea inferioară a coloanei vertebrale. Este spațiul dintre cele două oase laterale ale șoldului.
Pe podeaua pelvină masculină există nervi, mușchi, vase de sânge, ligamente și tendoane. Mușchii din această zonă ajută la:
- Control
- Susținere
- Contracție
Citește și:
Funcții
Pe podeaua pelvină, există un set de mușchi care îndeplinește o mulțime de funcții. Cea mai importantă dintre acestea este controlul continenței urinare și anale. Aceasta înseamnă că, datorită acestor mușchi, îți poți goli vezica urinară și intestinul gros în mod corect.
În plus, podeaua pelvină masculină susține vezica și rectul. De fapt, acestea sunt organele pelvine. De asemenea, mușchii din această zonă joacă un rol important atât în erecții, cât și în ejaculare. Prin urmare, sunt esențiali pentru a funcționa din punct de vedere sexual.
Cu toate acestea, podeaua pelvină se poate slăbi în funcție de vârstă sau de nivelul de sedentarism. De asemenea, acesta poate fi rezultatul unor boli neurologice, infecții, intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea tumorilor sau radioterapii.
În plus, slăbiciunea din podeaua pelvină masculină poate provoca probleme urinare sau de prostată. De asemenea, poate afecta în mod semnificativ funcția sexuală, ducând chiar la:
- Disfuncție erectilă
- Ejaculare prematură
- Sindromul durerii pelvine cronice
Localizare
Este important ca bărbații să își poată identifica efectiv propriul planșeu pelvin, nu doar în imagini. Pentru a face acest lucru, există patru sfaturi:
- Oprește urinarea. Tot ce trebuie să faci este să nu mai urinezi pentru a localiza și a simți mușchii pelvisului. Cu toate acestea, nu îți recomandăm să faci acest lucru mai mult de o dată pe săptămână.
- Ține gazele. Acest lucru este similar cu primul sfat. Însă, de data aceasta, ține gazele. Pentru a face acest lucru, trebuie să încordezi mușchii de la nivelul anusului. Gazele se retrag și se ridică în podeaua pelvină.
- Uită-te într-o oglindă. Poți încerca să îți contractezi acești mușchi în oglindă. Dacă faci acest lucru în mod corespunzător, penisul se va retrage și scrotul se va extinde.
- Contracția post-urinare. După ce ți-ai golit vezica, încearcă să îți contractezi podeaua pelviană. Dacă reușești, vei putea expulza urina rămasă. De asemenea, acest lucru ajută la controlul scurgerilor.
Citește mai mult:
Alte date importante despre podeaua pelvină masculină
Este important să acorzi atenție acestei părți a corpului. În plus, începe să practici măsuri de igienă a podelei pelvine. Cel mai important lucru este să împiedici slăbirea acestei zone. În caz contrar, te poți confrunta cu problemele menționate anterior.
Exercițiile Kegel sunt excelente pentru a întări podeaua pelvină masculină. De fapt, sunt foarte simple și minunate pentru bărbații de peste treizeci de ani. De asemenea, este o idee bună să adopți o dietă echilibrată, să ai grijă când ridici greutăți și să încerci să eviți constipația.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
del Carmen, M. C. D. J., Torres, M., & Bolaños, O. (2015). Disfunciones sexuales y disfunciones del suelo pélvico.¿ Problemas de salud relacionados?. Revista Sexología y Sociedad, 21(2), 224-233.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.