Prepararea, nutrienții și beneficiile castraveților murați
Castraveții murați sunt perfecți în orice moment al zilei. Sunt gustoși și conțin o cantitate mare de nutrienți esențiali și antioxidanți de calitate. Descoperiți cum să-i preparați și care sunt beneficiile castraveților murați!
Rețetă de castraveți murați
Murăturile sunt recomandate în contextul multor diete, chiar dacă vreți să slăbiți. Sunt benefice pentru sportivi, reducând riscul de crampe musculare.
Înainte de a începe, trebuie să menționăm faptul că produsele preparate acasă au o calitate mai ridicată decât cele din comerț. În plus, conservele au o perioadă de valabilitate destul de lungă.
Ingrediente
În primul rând, vă vom învăța cum să pregătiți castraveții murați. Pentru aceasta, veți avea nevoie de următoarele produse:
- Oțet de vin alb
- Semințe de muștar
- Usturoi
- Piper negru
- Oregano
- Castraveți
Instrucțiuni pas cu pas
- În primul rând, trebuie să alegeți castraveți. În acest caz, este recomandat să optați pentru cei mici pentru o manipulare mai ușoară.
- Apoi, trebuie să-i spălați bine, adăugând puțină sare.
- Lăsați-i să se usuce timp de 24 de ore.
- Pentru a continua, trebuie să luați un borcan de sticlă steril și să puneți castraveții în el.
- Adăugați semințele de muștar, piperul, usturoiul și oregano. Există opțiunea de a adăuga orice alt condiment vă place.
- Acoperiți borcanul cu oțet de vin alb fiert anterior într-o oală.
- Lăsați conținutul borcanului să stea cel puțin 20 de zile.
- Pentru a accelera procesul, înțepați castraveții cu o furculiță. Astfel, lichidul va pătrunde în interiorul legumelor, făcând ca acestea să fie gata mai repede.
- În ceea ce privește conservarea, se păstrează 12 luni fără probleme în loc răcoros și uscat.
Valoarea nutrițională a castraveților murați
Din punct de vedere al valorii nutritive, castraveții murați au un conținut scăzut de calorii. Oferă 25 calorii la 100 grame de produs. Acestea provin în principal din zaharuri, cu o concentrație de 1 gram la 100 grame de produs.
În ceea ce privește micronutrienții, sarea iese în evidență cu o valoare de 960 mg. De asemenea, castraveții murați oferă vitamina C în cantități suficiente.
Murăturile, ca multe alte legume, conțin substanțe fitochimice cu capacitate antioxidantă. Aceste elemente neutralizează formarea radicalilor liberi și țin sub control inflamația din organism. Acest efect previne dezvoltarea anumitor probleme de sănătate, precum diabetul de tip 2. Consumul regulat este benefic pentru metabolism.
Beneficiile castraveților murați
Castraveții murați oferă o cantitate semnificativă de vitamina C. S-a demonstrat că acest element ajută la îmbunătățirea eficienței sistemului imunitar.
În plus, sunt o sursă de fibre. Această substanță reușește să mărească volumul fecal, determinând astfel o mai mare stimulare a mecanoreceptorilor tubului. Potrivit unui studiu publicat în revista BMJ, aportul adecvat de fibre ajută la reducerea constipației și la prevenirea problemelor intestinale. Este recomandat să aveți un aport zilnic de 25 de grame de fibre.
De asemenea, castraveții murați pot furniza o anumită cantitate de bacterii probiotice. Acestea reușesc să crească densitatea și diversitatea microbiotei. În acest fel, se reduce incidenta multor patologii inflamatorii și se asigură digestia și absorbția corespunzătoare a nutrienților. Există dovezi ce arată că menținerea microbiotei în stare bună de funcționare este esențială pentru sănătate.
Consumați castraveți murați în oțet!
După cum ați văzut, este ușor să faceți murături în oțet acasă. Puține ingrediente sunt necesare pentru a obține un rezultat excelent care se va păstra pe o perioadă de cel puțin 12 luni fără probleme.
Castraveții murați oferă o cantitate mare de antioxidanți, elemente necesare pentru a neutraliza formarea radicalilor liberi și pentru a preveni dezvoltarea patologiilor cronice și complexe pe termen mediu.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients, 9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211
- Tabbers, M. M., & Benninga, M. A. (2015). Constipation in children: fibre and probiotics. BMJ clinical evidence, 2015, 0303.
- Järbrink-Sehgal, E., & Andreasson, A. (2020). The gut microbiota and mental health in adults. Current opinion in neurobiology, 62, 102–114. https://doi.org/10.1016/j.conb.2020.01.016