Purificarea naturală a corpului în 3 zile
Verificat și aprobat de nutriționistul Maria Patricia Pinero Corredor
Toxinele ingerate odată cu alimentele se acumulează în organism. Dacă adăugăm la stresul, poluarea mediului și problemele personale, obținem un corp plin de elemente negative pe care trebuie să le eliminăm. Azi vă propunem purificarea naturală a corpului în 3 zile.
De ce să vă curățați corpul?
Corpul are nevoie de curățare periodică. Trebuie să eliminăm toxinele din făinuri rafinate, dulciuri, prăjeli și alimente procesate. În plus, este necesar să ne purificăm dacă avem o viață sedentară.
Acumularea de toxine slăbește organele. Consecințele sunt diverse:- Apar anumite boli.
- Ne simțim obosiți.
- Pielea capătă un aspect tern.
- Ne doare stomacul.
- Răcim în fiecare lună.
Dacă interpretăm toate aceste semnale ca mesaje din partea organismului, vom avea mai multă grijă de el. Ideal ar fi să adoptăm o dietă raw vegană, dar acest lucru nu este ușor sau pe placul tuturor. Nu este nevoie să ne privăm de toate lucrurile pe care le iubim.
Totuși, trebuie să optăm pentru o dietă sănătoasă. Alimentele fast-food trebuie eliminate. În acest fel, organismul va scăpa de toxine și vom duce o viață mai sănătoasă.
Purificarea naturală a corpului în 3 zile
Alegeți produse organice
Cu siguranță aveți în jur un târg cu fructe, legume și alimente bio. Este adevărat că sunt puțin mai scumpe, însă:
- sunt de o calitate mai bună.
- nu conțin îngrășăminte și pesticide.
- nu conțin hormoni de creștere.
Dacă aveți spațiu acasă, creați o grădină cu propriile alimente naturale.
Beți multă apă
Apa purifică și hidratează în mod natural toate organele. Ne permite să eliminăm, prin urină, deșeurile din organism. Beți cel puțin 2 litri pe zi (opt pahare).
Măriți această cantitate dacă este cald, dacă faceți sport sau dacă activitățile voastre sunt foarte intense. Beți un pahar cu apă la temperatura camerei la trezire și altul la culcare.
Puteți mânca fructe și legume bogate în apă: mere, pepene verde, roșii și castraveți. Beți sucuri naturale de fructe și infuzii fără zahar, în special ceai verde.
Recomandăm: 5 smoothie-uri pentru o dietă de detoxifiere
Consumați mai multe fibre
Fibrele ajută la purificare deoarece elimină toxinele (în acest caz, prin fecale). Fibrele îmbunătățesc funcția digestivă, previn constipația și permit organismului să elimine toți conservanții și deșeurile care se acumulează în tractul digestiv. Alimentele care ne oferă o cantitate mare de fibre sunt:
- Ovăzul
- Orez brun
- Pastele din grâu integral
- Semințele
- Nucile
- Fructele
Nu beți cafea sau alcool
Aceste două băuturi sunt foarte populare, dar nu și benefice. Ele obligă ficatul și rinichii să lucreze mai mult, provocând boli precum obezitatea sau diabetul. Așadar, dacă doriți o purificare a organismului, cel mai bine este să le eliminați din dietă.
Deși este bine să consumați un pahar de vin roșu la masă, nu este indicat ca doza zilnică să fie mai mare decât atât. În cazul cafelei, încercați să o faceți naturală.
Consumați alimente purificatoare
Există alimente care ajută la purificarea naturală a corpului. Printre cele mai recomandate sunt:
- Lămâia (suc amestecat cu apă)
- Sfecla sau mangoldul (cu multe fibre)
- Usturoiul (elimină agenții patogeni care provoacă boli)
- Păpădia (infuzii sau frunze crude în salată)
- Strugurii
Dietă pentru purificarea naturală a corpului în 3 zile
Prima zi
- La micul dejun: consumați 250 grame de fructe mărunțite, un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, două linguri de tărâțe de grâu sau de ovăz, cinci linguri de cereale integrale și o ceașcă de ceai verde neîndulcit.
- La mijlocul dimineții: 200 grame de fructe proaspete sau 30 grame de nuci și două pahare de apă.
- La prânz: o salată de legume crude sau fierte, 200 grame de pește, pui sau curcan (neprăjit), o cană de orez brun și două pahare de apă.
- După-amiaza: 200 grame de fructe și două pahare de apă.
- La cină: o porție de supă de legume, un pahar de iaurt și două linguri de tărâțe de grâu.
A doua zi
- La micul dejun: un pahar de suc de ananas cu o lingură de semințe de in, pâine prăjită din grâu integral cu brânză degresată și o infuzie de mușețel.
- La mijlocul dimineții: o jumătate de yacon cu o cană de ceai verde.
- La prânz: o cană de orez brun fiert, un file de pește la grătar și o salată cu frunze verzi, roșii, țelină și ridichi.
- După-amiaza: o jumătate de fruct.
- La cină: o porție de supă cremă de legume și jeleu natural.
Recomandăm și: Dieta pentru detoxifierea ficatului
A treia zi
- La micul dejun: o cană de suc de ananas, un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsime și pâine prăjită din grâu integral cu o felie de șuncă de curcan.
- La mijlocul dimineții: o mână de nuci.
- La prânz: o salata de tăiței reci din grâu integral cu broccoli, morcov și mazăre ți 200 grame de pui sau curcan (neprăjit).
- După-amiaza: un fruct.
- La cină: o bucată de pește cu suc de lămâie.
Amintiți-vă că înainte de a vă schimba radical dieta este necesar să mergeți la un specialist. Mâncarea sănătoasă este o opțiune excelentă, dar metabolismul diferă în funcție de individ.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Bellón, A., (2014) Una dieta de 3 días para depurar tu cuerpo. RTVE. Disponible en: https://www.rtve.es/television/20141217/dieta-3-dias-para-depurar-tu-cuerpo/1070100.shtml
- Fibra Soluble e Insoluble. Portal web Medlineplus. Disponible en: https://medlineplus.gov/spanish/ency/esp_imagepages/19531.htm#:~:text=La%20fibra%20soluble%20retiene%20el,el%20est%C3%B3mago%20y%20el%20intestino.
- Herp, B., (2016). La cura de uvas: Salud, depuración y belleza natural con las curas de frutas
Disponible en: https://books.google.com.co/books?hl=es&lr=&id=xu54DwAAQBAJ&oi=fnd&pg=PT9&dq=alimentos+que+ayudan+a+depurar+el+organismo&ots=Oh5N3xTpJK&sig=ZnGIAfJd70SJEUFT3i71YB1Er6U&redir_esc=y#v=onepage&q=depurar&f=false
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.