Veziculele cu lichid - 5 remedii naturale - Doza de Sănătate
 

Veziculele cu lichid - 5 remedii naturale

Veziculele cu lichid care apar pe călcâie nu trebuie sparte, pentru că se pot infecta. Dacă este însă nevoie, acestea pot fi drenate.
Veziculele cu lichid - 5 remedii naturale
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 27 aprilie, 2019

Veziculele cu lichid (numite și bășici) reprezintă o consecință a încălțărilor inadecvate, care tinde să provoace multă durere. Regiunile cele mai afectate sunt călcâiele și degetele de la picioare.

În articolul de azi îți propunem câteva remedii naturale pentru a trata disconfortul asociat acestei probleme. Citește în continuare și ia aminte!

5 sfaturi ca să tratezi veziculele cu lichid

Vezicuelel cu lichid afectând călcâiul unui bărbat

Remediu cu sare

Pantofii înguști ne pot afecta în mod negativ picioarele, în special dacă îi purtăm o perioadă mai lungă de timp. În ce privește veziculele cu lichid, mulți dintre noi comitem greșeala de a le sparge imediat ce ne descălțăm.

De ce nu este bine să faci asta? Pentru că veziculele cu lichid se pot infecta. Dacă atunci când te descalți descoperi că zona călcâiului s-a inflamat și s-a format o bășică, procedează astfel:

 • Umple un lighean cu apă fierbinte, adaugă sare (5 linguri la 5 litri de apă) și scufundă-ți picioarele.
 • La început este posibil să te doară, dar după puțin timp te vei simți mai bine.
 • Relaxează-te 15-20 de minute.
 • Șterge-ți apoi picioarele cu grijă și cercetează încă o dată veziculele. Dacă sunt prea mari și nu te mai poți încălța, trebuie să le drenezi. Fă acest lucru folosind un ac sterilizat cu alcool. În general, este mai bine să nu le presezi. Se vor vindeca mai repede și nu vei risca să se infecteze.

Remediu cu gel de aloe vera

Gelul de aloe vera (substanța transparentă care se găsește în miezul frunzelor acestei plante) este util pentru a trata diverse probleme medicale, printre care și veziculele cu lichid. Această substanță poate:

 • Calma durerea și senzația de înțepătură
 • Vindeca rănile
 • Usca veziculele, reducând disconfortul

Ai nevoie de doar 20 de grame de gel de aloe veraAplică-l pe vezicule și pe porțiunile de piele afectate de frecare, acoperă cu un pansament și lasă-l să acționeze peste noapte.

Remediu cu bicarbonatul de sodiu

Lingură cu bicarbonat de sodiu

Ca să tratezi bășicile cauzate de încălțăminte, urmează indicațiile de mai jos:

 • Spală-ți cu grijă picioarele, apoi scufundă-le într-un lighean cu apă în care ai pus 5 crenguțe de rozmarin. Rozmarinul prezintă un efect antiinflamator excelent care îndepărtează bacteriile și impuritățile.
 • Usucă-ți picioarele.
 • Combină 200 ml de apă cu 20 g de bicarbonat de sodiu și 40 ml de apă oxigenată. Amestecă bine.
 • Aplică toată soluția pe zonele afectate cu un tampon de vată.
 • Dacă aplici acest tratament de două ori, veziculele se vor vindeca și zona frecată de pantofi va arăta mai bine.

Remediu cu usturoi

Căței de usturoi

Pentru a prepara acest remediu ai nevoie de 3 căței de usturoi și 100 g de cimbru. Iată cum trebuie să procedezi:
 • Încălzește 5 l de apă și adaugă 100 g de cimbru. Această plantă medicinală are un efect dezinfectant și antiinflamator și ajută la îndepărtarea impurităților.
 • Scufundă-ți picioarele în apă, relaxează-te cel puțin 20 de minute, apoi șterge-le.
 • Examinează veziculele. Dacă nu sunt prea mari, este mai bine să nu le spargi, pentru a evita infectarea.
 • Zdrobește cei trei căței de usturoi într-un mojar cu pistil și pune-i pe un pansament.
 • Aplică pansamentul peste veziculele cu lichid. Usturoiul este un ingredient uimitor cu acțiune antibiotică, care poate trata rănile.
 • Lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Nu este nevoie să te speli.

Pentru a scăpa de veziculele cu lichid și de abraziuni, alege soluția care se petează nevoilor tale. Este important să-ți speli mai întâi picioarele, apoi să aplici tratamentul dorit. Toate remediile prezentate în acest articol sunt simple și foarte utile!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.