Rețetă de căpșuni Romanoff: căpșuni cu frișcă la un alt nivel
Rețeta de căpșuni Romanoff este rafinată, perfectă pentru a fi savurată ca desert sau pentru a surprinde invitații la o ocazie specială. Este o rețetă simplă pe care o vom explica pas cu pas. De asemenea, are un nivel important de nutrienți esențiali, mai ales antioxidanți de bună calitate. Din acest motiv, poate fi inclusă în contextul unei alimentații sănătoase.
Rețetă de căpșuni Romanoff
Înainte de a începe, este important să subliniem faptul că prezența fructelor în dietă este importantă pentru a ne asigura că organismul funcționează corect. Desigur, trebuie să le consumăm pe cele care sunt de sezon, deoarece caracteristicile lor organoleptice și nutriționale sunt superioare. Acestea ne oferă o cantitate mare de vitamine și minerale.
Încercați și: Rețeta de milopita, un desert grecesc delicios
Ingrediente
Dacă vreți să preparați căpșuni Romanoff delicioase, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 900 grame de căpșuni
- 80 mililitri de suc de portocale proaspăt stors
- 60 mililitri de Cointreau
- 400 mililitri de smântână lichidă pentru frișcă foarte rece
- 50 grame de zahăr
- 5 mililitri de esență de vanilie
- 120 grame de smântână sau iaurt natural grecesc
- Mentă proaspătă
Dacă desertul urmează să fie consumat de copii, omiteți băutura alcoolică.
Instrucțiuni pas cu pas
- În primul rând, spălați și uscați bine căpșunile pentru a le tăia după preferințe. Desigur, este important ca acestea să nu fie tăiate în bucăți prea mici. Eliminați întotdeauna codițele și eventualele frunze verzi.
- Odată terminat acest pas, puneți căpșunile într-un bol și adăugați sucul de portocale împreună cu lichiorul. Există și opțiunea de a adăuga puțin oțet de Modena pentru a face căpșunile să elibereze tot sucul, deși acest pas este opțional.
- Acoperiți vasul și lăsați-l să stea în frigider timp de câteva ore, amestecând din când în când.
- Următorul pas este să scoateți căpșunile din frigider înainte de a bate frișca pentru a nu fi prea reci.
- Bateți frișca, folosind robotul de bucătărie.
- Adăugați zahărul și vanilia și continuați să bateți.
- La final, adăugați smântâna sau iaurtul în frișcă și amestecați.
- Puneți căpșunile și crema într-un pahar și decorați cu mentă proaspătă.
Beneficiile consumului de căpșuni
Nu putem termina această rețetă fără a menționa principalele beneficii pe care le generează consumul de căpșuni. Aceste fructe se remarcă prin conținutul de vitamina C. Vitamina C este un nutrient ce îmbunătățește funcția imunitară, reducând riscul de a dezvolta boli infecțioase.
Și conținutul de antioxidanți merită o mențiune specială. Aceste substanțe neutralizează formarea radicalilor liberi și împiedică acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului. Acesta este un mecanism care este legat de o incidență mai scăzută a bolilor cronice pe termen mediu, potrivit unui studiu publicat în European Journal of Medicinal Chemistry.
Căpșunile sunt și o sursă de fibre, elemente care pot să îmbunătățească funcționarea tractului digestiv și intestinal. Fibrele previn constipația, după cum confirmă cercetările publicate în Nature Reviews.
Recomandăm: 12 gustări sănătoase pentru copii
Savurați rețeta de căpșuni Romanoff!
După cum ați văzut, a face căpșuni Romanoff acasă este extrem de simplu. Țineți cont de faptul ca experții în nutriție recomandă consumul a minim 3 porții de fructe și legume pe zi, putându-se ajunge la 5 porții pentru a spori efectele asupra organismului.
În acest fel, se va putea preveni dezvoltarea multor patologii cronice și complexe pe termen lung. Desigur, și obiceiurile sănătoase de viață joacă un rol esențial.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients, 9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211
- Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry, 178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
- Vriesman, M. H., Koppen, I., Camilleri, M., Di Lorenzo, C., & Benninga, M. A. (2020). Management of functional constipation in children and adults. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology, 17(1), 21–39. https://doi.org/10.1038/s41575-019-0222-y