Rețetă de cidru de mere cu merișoare
Scris și verificat de nutriţionistul Saúl Sánchez Arias
Cidrul de mere cu merișoare este o băutură răcoritoare și gustoasă. Este o opțiune bună pentru sărbători, pentru a surprinde toți invitații. În plus, concentrează o cantitate semnificativă de antioxidanți. Desigur, nu trebuie consumat în mod regulat, deoarece conține alcool. Descoperiți cea mai bună rețetă de cidru de mere cu merișoare!
Înainte de a începe, este important să rețineți faptul că aportul de alcool trebuie să fie limitat pentru a vă proteja sănătatea pe termen lung. Această substanță este toxică pentru organism indiferent de doza consumată. Din acest motiv, nu ar trebui să apară în mod regulat în dietă.
Rețetă de cidru de mere cu merișoare
Ingrediente
Pentru a face un cidru rafinat de mere și merișoare, sunt necesare următoarele ingrediente:
- 2 litri de suc de mere
- 1/2 cană de suc de merișoare fără zahăr
- 1/4 cană de zahăr brun
- 4 batoane de scorțișoară
- 1/2 linguriță de cuișoare întregi
- Rom cu arome sau lichior de scorțișoară după gust
- 1 portocală
Instrucțiuni pas cu pas
- Amestecați toate ingredientele într-o oală.
- Încălziți rezultatul până când ajunge la punctul fierbere și, în acel moment, lăsați focul mic.
- Continuați să gătiți timp de 15 minute.
- Imediat după, turnați amestecul în pahare și adăugați puțin rom. Acest ultim pas este opțional. O mare parte din alcoolul din cidru se va evapora.
- Pentru a termina, decorați cu felii de portocală proaspătă.
- Se servește fierbinte. Se poate păstra în frigider într-un borcan de sticlă bine acoperit, dar înainte de a-l consuma trebuie încălzit ușor în cuptorul cu microunde.
Beneficiile merișoarelor
Merișoarele pot fi consumate în contextul unei alimentații variate și echilibrate. Deficitele de micronutrienți esențiali pot produce ineficiențe în funcționarea fiziologiei umane, care generează patologii cronice și complexe.
Previn dezvoltarea bolilor
Merișoarele conțin o cantitate mare de fitochimicale cu capacitate antioxidantă. Aceste elemente, printre care se remarcă flavonoidele, reduc formarea radicalilor liberi și previn acumularea acestora în țesuturile organismului. Acest mecanism este legat de o stare de sănătate mai bună în timp, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Chimie Medicinală.
Printre compușii cu activitate antioxidantă prezenți în merișoare se remarcă antocianinele. Există dovezi ce arată că aceste elemente reduc incidența patologiilor neurodegenerative și oferă protecție organismului uman. Este important să fie incluse în dietă în mod regulat pentru a experimenta efectele benefice.
Descoperiți: Dușul intern de pe TikTok: rețeta cu beneficii discutabile
Ajută la combaterea diabetului
Merișoarele ajută la combaterea patologiilor metabolice. Acest lucru se datorează acțiunii substanțelor fitochimice. Aceste substanțe reușesc să îmbunătățească sensibilitatea la insulină și, odată cu aceasta, utilizarea substraturilor energetice.
Trebuie avut în vedere faptul că diabetul de tip 2 este o patologie care a devenit endemică. Apariția diabetului depinde de obiceiurile de viață. Este legat și de probleme precum cancerul sau disfuncțiile cardiovasculare.
Scad tensiunea arterială
Potrivit cercetărilor publicate în revista Food & Function, antocianinele au un efect pozitiv asupra nivelului tensiunii arteriale.
Hipertensiunea este unul dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea patologiilor cardiace. Nivelul tensiunii arteriale este determinat de stres și de stilul de viață.
Multe alimente vegetale au capacitatea de a reduce tensiunea arterială. Cele cu un conținut ridicat de potasiu sunt ideale în acest scop. Cacaua, datorită prezenței polifenolilor, este de mare ajutor. Cu toate acestea, pentru a experimenta cu adevărat o schimbare semnificativă, trebuie să aveți grijă de compoziția corporală și să faceți exerciții fizice în mod regulat.
Îmbunătățesc profilul lipidic
Până acum câțiva ani, se recomanda reducerea nivelului de colesterol pentru a proteja sănătatea pe termen lung. În prezent, teoria s-a schimbat. Efortul este concentrat pe garantarea unui aport adecvat de substanțe antioxidante pentru a preveni degenerarea lipoproteinelor, ceea ce favorizează formarea plăcilor aterosclerotice.
Merișoarele, fiind o sursă de antioxidanți, funcționează excelent în reducerea formării de lipoproteine cu densitate foarte scăzută (VLDL) de tip oxidat. Aceasta este lipoproteina considerată a fi cea mai periculoasă.
Descoperiți: Oțetul de malț: ce este și care sunt beneficiile sale
Pregătiți acasă o rețetă simplă de cidru de mere cu merișoare!
După cum ați văzut, pregătirea cidrului de mere cu merișoare acasă este simplă. Nu aveți nevoie de multe ingrediente sau de mult timp pentru a obține un rezultat rafinat. Dacă adăugați rom la sfârșit, consumul acestui preparat trebuie să fie limitat. Alcoolul este o substanță dăunătoare sănătății indiferent de doza consumată.
Consumul de alimente antioxidante, precum merișoarele, trebuie completat cu alte strategii pentru a menține o stare bună de sănătate pe termen mediu.
A practica exerciții fizice în mod regulat și a acorda prioritate antrenamentului de forță sunt aspecte fundamentale. Expunerea la lumina soarelui va face diferența prin reducerea la minim a riscului de deficit de vitamina D și a incidenței patologiilor cronice.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry, 178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
- Mattioli, R., Francioso, A., Mosca, L., & Silva, P. (2020). Anthocyanins: A Comprehensive Review of Their Chemical Properties and Health Effects on Cardiovascular and Neurodegenerative Diseases. Molecules (Basel, Switzerland), 25(17), 3809. https://doi.org/10.3390/molecules25173809
- Wood, E., , Hein, S., , Heiss, C., , Williams, C., , & Rodriguez-Mateos, A., (2019). Blueberries and cardiovascular disease prevention. Food & function, 10(12), 7621–7633. https://doi.org/10.1039/c9fo02291k
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.