Rețetă de mușchi Wellington: varianta originală
Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias
Această rețetă de mușchi Wellington este mult mai ușor de preparat decât pare. De asemenea, rezultatul este fantastic. Este excelentă din punct de vedere organoleptic și oferă o cantitate mare de nutrienți esențiali, elemente determinante pentru menținerea unei bune stări de sănătate.
Există mai multe metode de a face mușchi Wellington. Îți vom arăta o versiune destul de simplă care nu necesită mult timp sau ingrediente scumpe. Poți folosi diferite tipuri de umpluturi.
Rețetă de mușchi Wellington: varianta originală
Ingrediente
Pentru a obține un mușchi Wellington rafinat, sunt necesare următoarele ingrediente:
- 500 g de mușchi de vită
- 250 g de ciuperci
- Ulei de măsline extravirgin
- 8 felii de șuncă iberică
- 1 foaie de aluat foietaj
- 1 cățel de usturoi
- 1 ou bătut
- 1/2 ceapă
- Piper
- Sare
Instrucțiuni pas cu pas
Mai întâi trebuie să speli ciupercile. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să le freci cu o cârpă curată și apoi să le toci. De obicei, nu este o idee bună să le pui sub jet de apă rece.
Ceapa se curăță de coajă și se toacă împreună cu usturoiul. Aceste două ingrediente se zdrobesc cu ajutorul unui blender de mână până se obține o pastă.
Turnați câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie pentru a găti ciupercile câteva minute la foc mediu. Este important să fie asezonate în acest moment.
Mușchiul se taie în jumătate. Pe o masă se pune o bucată generoasă de folie de plastic. Deasupra se pun 8 felii de șuncă iberică și mușchiul deasupra. Se acoperă carnea cu ceapa și ciupercile. Totul se rulează în folie de plastic. Se lasă în frigider 30 de minute.
Aluatul de foietaj se întinde și mușchiul de așază pe el. Exteriorul se unge cu un ou bătut.
Mușchiul se gătește în cuptor. Se lasă 25 de minute cu căldură pe ambele părți la 200 grade Celsius. Nu folosi mușchi foarte mari pentru că s-ar putea să nu se gătească bine.
Alături poți pune: 3 rețete de chutney pentru a însoți preparatele
Beneficii pentru sănătate ale mușchiului de vită
Mușchiul este o bucată de carne care are multe beneficii pentru sănătate. Vorbim despre o carne slabă care conține proteine de mare valoare biologică, cu toți aminoacizii esențiali.
Din acest motiv, includerea sa în dietă în mod regulat este foarte benefică. Potrivit unui studiu publicat în revista Annals of Nutrition & Metabolism, persoanele sedentare ar trebui să consume cel puțin 0,8 g de proteine per kilogram de greutate corporală pe zi.
În același timp, carnea roșie este o sursă de fier. Este un mineral care permite transportul oxigenului în sânge. Un deficit continuu generează anemie, potrivit cercetărilor publicate în revista The Medical Clinics of North America. Desigur, pentru a-i spori absorbția, trebuie administrat cu o anumită doză de vitamina C.
Trebuie făcută o mențiune specială cu privire la zinc. Vorbim despre un element care participă la diferențierea globulelor albe, fiind esențial pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Acest lucru este dovedit de un studiu publicat în revista Nutrients.
În orice caz, este important să alternăm în alimentație consumul de carne roșie și cel de carne albă. Oferă nutrienți diferiți, iar varietatea este un aspect favorabil atunci când vine vorba de garantarea sănătății.
La desert, recomandăm: Rețetă peruană de mazamorra cu dovleac
Pregătește o rețetă de mușchi Wellington acasă într-un mod simplu
Pregătirea mușchiului Wellington acasă este mult mai ușoară decât pare la început. Alege cu grijă mărimea bucății de carne, astfel încât să se coacă în interior, fără ca foietajul să se ardă. Este un fel de mâncare destul de sofisticat, care va fi pe placul tuturor.
Consumul de carne este benefic pentru sănătate. Totuși, este necesar să combini o serie de obiceiuri benefice atunci când obiectivul este evitarea dezvoltării patologiilor. Printre acestea, se remarcă practicarea regulată a activității fizice.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Richter, M., Baerlocher, K., Bauer, J. M., Elmadfa, I., Heseker, H., Leschik-Bonnet, E., Stangl, G., Volkert, D., Stehle, P., & on behalf of the German Nutrition Society (DGE) (2019). Revised Reference Values for the Intake of Protein. Annals of nutrition & metabolism, 74(3), 242–250. https://doi.org/10.1159/000499374
- DeLoughery T. G. (2017). Iron Deficiency Anemia. The Medical clinics of North America, 101(2), 319–332. https://doi.org/10.1016/j.mcna.2016.09.004
- Wessels, I., Maywald, M., & Rink, L. (2017). Zinc as a Gatekeeper of Immune Function. Nutrients, 9(12), 1286. https://doi.org/10.3390/nu9121286
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.