Logo image
Logo image

Rețetă delicioasă de piept de pui cu sos de brânză

3 minute
Următoarele două preparate cu piept de pui sunt foarte simple și practice. Această parte a puiului este, de obicei, destul de uscată, însă îți vom arăta cum poți proceda pentru a o face mai suculentă. 
Rețetă delicioasă de piept de pui cu sos de brânză
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Pieptul de pui este folosit ca ingredient principal în numeroase rețete. Acesta este un tip de carne slabă și hrănitoare pe care o consumă deseori sportivii sau persoanele care încearcă să slăbească. Cei care vor să îl prepare într-un mod inedit pot opta pentru o rețetă delicioasă de piept de pui cu sos de brânză.

Ingrediente de bază

Cantitățile de mai jos sunt suficiente pentru a hrăni două persoane:

  • 1 pahar de smântână (250 ml)
  • 1 cană de brânză cheddar maturată (200 g)
  • 2 piepturi de pui (500 g)
  • Ulei de măsline (după gust)
  • Sare și piper (după gust)
  • 4 căței de usturoi (5 g)
  • 1 ceapă (60 g)

Te-ar putea interesa și:

Rețete delicioase de costițe de porc caramelizate

Piept de pui cu sos de brânză

Some figure

Această rețetă este foarte simplă. Pentru început, taie pieptul de pui cubulețe și asezonează-l cu sare și piper după gust. Încinge apoi puțin ulei de măsline într-o tigaie mare la temperatură ridicată.

După ce uleiul s-a încins, pune bucățelele de piept în tigaie și rumenește-le. În acest fel, carnea se va menține suculentă. După trei minute, scoate pieptul din tigaie odată ce a căpătat o nuanță aurie, dar fără să se coacă în întregime.

Modul de preparare a sosului de brânză

Probabil că bucățile de carne au absorbit tot uleiul din tigaie, așa că mai adaugă și lasă-l să se încingă la foc mic. Între timp, taie ceapa în bucăți mici și usturoiul în felii subțiri. Adaugă ceapa în tigaie și las-o 10 – 15 minute la foc mic până devine aurie și puțin transparentă. 

Adaugă apoi feliile de usturoi și lasă-le să se călească doar câteva secunde. Este important să nu le pui în tigaie odată cu ceapa, deoarece se vor arde înainte ca aceasta din urmă să se coacă suficient.

După ce usturoiul a căpătat o nuanță aurie, adaugă smântâna și brânza, iar apoi mai presară puțină sare.

Ține focul la mic și amestecă bine mâncarea, pentru ca brânza să se topească până formează un sos omogen care să se amestece bine cu ceapa și usturoiul. Contrastul dintre textura moale a cepei și cea crocantă a usturoiului oferă rețetei un plus de unicitate.

Adaugă acum bucățile de pui în tigaie pentru a se coace în întregime în sos. Lasă-le să fiarbă aproximativ 5 minute, după care poți servi preparatul.

Îți recomandăm să citești și:

Descoperă 3 metode de marinare a cărnii

Degețele de pui

Degețelele de pui sunt o posibilă rețetă alternativă. De fapt, acest preparat poate înlocui cu succes orice altă mâncare pe bază de pui. Poți încerca degețelele de pui chiar în combinație cu rețeta de piept de pui cu sos de brânză prezentată mai sus.

Ingrediente

  • 1 linguriță de pătrunjel tocat (5 g)
  • 1 linguriță de boia (5 g)
  • O cană de brânză rasă (300 g)
  • 2 piepturi de pui (500 g)
  • Ulei de măsline (după gust)
  • Sare și piper (după gust)
  • 2 căței de usturoi (3 g)
  • 3 ouă (180 g)

Mod de preparare

Some figure

În primul rând, taie piepturile de pui în fâșii de lățimea unui deget. Pisează apoi usturoiul, pătrunjelul și boiaua în mojarul cu pistil, apoi adaugă sare și ulei de măsline.

Toarnă amestecul într-un bol separat, adaugă ouăle și bate-le bine. Adaugă fâșiile de pui și acoperă-le bine cu amestecul preparat. Pune bolul în frigider și lasă-l să stea 1 – 2 ore pentru ca bucățelele de carne să se înmoaie bine în amestecul cu ou.

După ce au stat în frigider două ore, scoate fâșiile de carne și trece-le pe rând prin firimituri de pâine. Ai grijă să acoperi complet fiecare fâșie.

Încinge o cantitate mare de ulei în tigaie, adaugă fâșiile de piept de pui și prăjește-le până devin aurii la exterior și se coc bine la interior.

Scoate degețelele de pui din tigaie și pune-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Astfel, îți va fi mult mai ușor să le înmoi în sosul cu brânză. Încearcă și tu aceste rețete cu piept de pui cu sos de brânză în stil american și convinge-te singur/ă de gustul lor delicios!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Oakley, B. B., Lillehoj, H. S., Kogut, M. H., Kim, W. K., Maurer, J. J., Pedroso, A., … Cox, N. A. (2014). The chicken gastrointestinal microbiome. FEMS Microbiology Letters. https://doi.org/10.1111/1574-6968.12608
  • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
  • Caillaud, B., & Jullien, B. (2003). Chicken & Egg: Competition among Intermediation Service Providers. The RAND Journal of Economics. https://doi.org/10.2307/1593720
  • Cogburn, L. A., Porter, T. E., Duclos, M. J., Simon, J., Burgess, S. C., Zhu, J. J., … Burnside, J. (2007). Functional genomics of the chicken – A model organism. Poultry Science. https://doi.org/10.1093/ps/86.10.2059

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.